Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ewolucja czy Stworzenie [kuluary]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
81 odpowiedzi w tym temacie

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O, Latający Potwór Spaghetti. :lol
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ok, już mój udział w debacie dobiegł końca, teraz pozostaje nam czekać na słowo końcowe Aquili. Podsumowanie napisałem krótkie, ale na temat, nie chciałem się zanadto rozpisywać...
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Po zakonczeniu, dam znac w temacie. Komisja oceniajaca (mam nadzieje, ze w pelnym skladzie ;) bedzie miala 7 dni czasu na wydanie werdyktu tzn. ocen.
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekaw jestem, po co ta przeróbka skóry Massegnathusa?

Paleontolodzy dobrze wiedzą, że wygląd skóry to zwykle kwestia domysłu. Z drugiej strony to cecha jakby nie było drugorzędna (niektóre wyobrażenia Massegnathusa mają nawet łuski!) i nie świadczy o przynależności do danej gromady. Pancernik z wyglądu też wybitnie nie przypomina ssaka, a nim jak najbardziej jest. Bo tak naprawdę "nie liczy się to, co jest na zewnątrz, ale to co jest w środku". To taka stara jak świat prawda, która dotyczy także skamieniałości. :) A środek Massegnathusa niestety jest wyraźnie gado-ssaczy.
  • 0

Pit.

pies Darwina

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No właśnie z tym środkiem też może być problemik, bo po kościach można poznac układ mięśni, ale już budowę organów wewnętrznych już chyba nie.
Ok, nie czepiam się, debata się skończyła. teraz trzeba czekac na oceny sędziów...
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tak sobie myślę. Może połączyć obie teorie ?? Zostaliśmy stworzeni i potem ewoluowaliśmy ?? Co o tym sądzicie :D
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie wlasnie tak bylo, ale kreacjonisci musieliby isc na wiecej ustepstw w takim wypadku.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

wynik każdy sędzia może podawać osobno dopisując się pod debatą, czy dopiero zostanie on opublikowany jako średnia ocen wszystkich sędziów?
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

tak kazdy dopisuje sie pod debata, na koncu podliczam glosy i wyciagam srednia.
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No właśnie z tym środkiem też może być problemik, bo po kościach można poznac układ mięśni, ale już budowę organów wewnętrznych już chyba nie.

Ta sprawa akurat nie ma większego znaczenia. Wystarczy przyjrzeć się budowie organów wewnętrznych dzisiejszych gadów i ssaków, aby stwierdzić, że praktycznie nic ich nie różni. Taką najistotniejszą różnica jst chyba jednokomorowe serce gadzie w przeciwieństwie do dwukomorowego serca ssaka. Ale i to nawet nie jest regułą. Kościec natomiast jest jednym z najlepszych identyfikatorów, gdyż tu obie gromady różnią się dość znacznie (szczególnie w budowie czaszek).
  • 0

Pit.

pies Darwina

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

mariush nie ma już co dyskutować, bo debata się skończyła, teraz trzeba czekać na oceny sędziów i tyle...
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

teraz trzeba czekać na oceny sędziów i tyle...

Oby nie za długo ;)
  • 0

Pit.

pies Darwina

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Aquila osobiście wydaje mi się, że ty wygrasz... Ale przecież nie o wygraną chodzi tylko o "honorową walkę". Tak czy inaczej, życzę ci powodzenia w kolejnych debatach, w których weźmiesz udział...
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pit, nie ma co mówić o wygrym na razie, poziom był wyrównany no a sędziowie też mogą różnie patrzeć na wypowiedzi.

Nie wiem, jak tam jest, ejśli chodzi o Twoje stanowisko w sprawie moonhoaxu, ale może byśmy tak rozkręcili troszkę te debaty, które jednak są w takim małym zastoju?
W razie czego zapraszam do debaty o moonie :)
  • 0

Pit.

pies Darwina

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co do moonhoaxu to raczej nie podebatujemy bo mamy podobne poglądy. Teraz zrobie sobie małą przerwę od debat, później zastanowie się jaki temat będzie mi najlepiej pasował.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych