No, masz - a ja nie zauważyłem
A wiem - bo nie wchodziłem na forum
Napisano 04.08.2016 - 08:46
Od wczoraj forum muli tak, że próba zrobienia na nim czegokolwiek (nawet przeglądania tematów) to istna męka.
Z tego, co wiem - nie tylko u mnie.
Może nie przez cały czas ale tak bardziej w okolicach 3/4 czasu.
Zazwyczaj (przynajmniej do tej pory) była to zapowiedź zupełnej zawiechy forum (tzw. niespodziewanej zawiechy - bo te planowe były wcześniej ogłaszane)
W związku z tym, chciałbym zadać pytanie:
Czy forum mogłoby mniej mulić? (czy forum mnie słyszy?)
edit:
Tego posta wysyłałem minutę (z zegarkiem w ręku)
Użytkownik pishor edytował ten post 04.08.2016 - 08:57
Napisano 04.08.2016 - 09:47
Potwierdzam że muli od wczoraj strasznie. Ciężko nawet pw otworzyć, chyba że to zależy od kogo to pw i co zawiera i forum próbuje mnie uchronić przed strasznymi treściami
Żarty na bok.
Również apeluje do forum aby mniej muliło.
Edit: jezu myslałam że post się nie wyślę... ponad minutę to trwało
Napisano 04.08.2016 - 10:05
potwierdzam , coś jest na rzeczy bo przymula , strona się załąduje do połowy otem cisza i trzeba odświeżyć aby załadowało w całości ale i tak nie za pierwszym razem
Napisano 09.08.2016 - 15:35
szczyglisie zrób speedtesta sprawdzi czy pakiety nie gubią sie po drodze, jeśli tak to nie wina hostingu forum tylko naszego dostawcy. w moim przypadku zero błędów ale ping puszczony na paranormalne jest troche wysoki i czasem upływa limit casu ale to chyba standard w internecie z orange ale próba z internetem od plusa skończyła się podobnie , prawdopodobnie nie hosting forum tylko tóraś z bram po drodze mogła się zadławić
Napisano 09.08.2016 - 18:03
No właśnie pakiety nie gubią się. Ping w nocy natomiast czasem osiągał kosmiczne wartości i czasem wywalał mi się debugger od IPB z errorem od SQL-a (database driver error), czyli wywalała się funkcja od PDO i debugger łapał wyjątek na connecta. Testowalem i tutaj i na innych stronkach jednocześnie jeśli chodzi o opóźnienia. Sprawdzałem też pingując po IP, a nie po domenie i nawet zmieniając DNS-y, choć to już związku nie ma i było to samo. Wina raczej nie leży po stronie routingu.
Użytkownik szczyglis edytował ten post 09.08.2016 - 18:07
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych