Podobało mi się, że pojawili się Samotni Strzelcy jak Fox był na fazie placebo Odcinek bardzo bardzo udany w porównaniu do s10e04...
Użytkownik pawaw1 edytował ten post 18.02.2016 - 14:04
Napisano 21.02.2016 - 14:11
Tak przy okazji jeśli zainteresowała was jakiaś nuta z tego serialu to tu
http://www.tunefind.com/browse/tv
mozecie sprawdzić co to jest . Portal obejmuje inne seriale. Ja szukałem melodii z "łodzi Charona" z ostatniej serii 5 odcinek i z odcinka Humbug (s2 od20) lecacej w tle gdy Scully&M odwiedzają Napalonego.
Napisano 22.02.2016 - 15:53
Napisano 22.02.2016 - 16:10
[...] Mam nadzieję, że nie tylko ja tak sądzę.
Nie tylko Ty tak sądzisz
Wiesz co, wynika to z dwoch powodów - pierwszym jest to, że czasy i realia się zmieniają. Trudno, aby w obecnych czasach M&S biegali z cegłami zamiast smartfonów. To nie wina serialu, ale naszego przyzwyczajenia - po prostu zapamiętaliśmy tamto jako kult i teraz taki przeskok technologiczny wydaje się nam dziwny. Również i forma kręcenia filmów trochę się zmieniła od tamtych czasów, to co było na topie kiedyś teraz już niekoniecznie, a pamiętajmy, że rządzi producent, a nie ekipa robiąca serial. Dla producenta nie ważne jest, czy to się spodoba starym fanom. Ważne jest tylko to, żeby serial trafił do jak największej publiki i zarobił jak najwięcej $$$.
Kolejna sprawa - mają zbyt mało czasu. Kontrakt jest tylko na 6 odcinków, przed nami niestety ostatni już odcinek.
To jest zbyt mało, aby zmieścić w tym coś sensownego, stąd taka kompresja i wątek, któy spokojnie mógłby być rozłożony na 3 różne epizody jest upakowany do jednego (jak śmieciarz/matka Scully). Finalnie nie da się opowiedzieć sensownie ani jednej, ani drugiej historii.
Ja tak to widzę.
PS. Ostatni odcinek będzie kontynuacją pierwszego podobno.
Użytkownik szczyglis edytował ten post 22.02.2016 - 16:11
Napisano 24.02.2016 - 10:32
jakoś mam mieszane uczucia co do ostatniego odcinka.Teraz tylko trzeba czekać aż cofną sie w czasie i będą odkręcać to co się tam wydarzyło... (ep06)
Napisano 25.02.2016 - 07:58
I znowu skończyło sie na znaku zapytania... Jeśli kolejny sezon nie ruszy, to kręcenie tego 10 było bez sensu... Ale chodzą słuchy, że będzie kontynuacja serii:)
http://naekranie.pl/...chiwum-x-777686
Użytkownik pawaw1 edytował ten post 25.02.2016 - 07:59
Napisano 25.02.2016 - 13:08
Dla mnie, właściwie... najlepsze odcinki 10 sezonu to pierwszy i szósty. Plus z człowiekiem-jaszczurką Chyba w największym stopniu trzymały w napięciu, potrafiły rozbawić czy zaciekawić.
Czy tylko ja sądzę, że w tym sezonie lepiej by było rozbić wątki z odcinka 1 i 6 na całe 6 odcinków? Tak to mamy jak koszulkę u dziecka - tu groszek, tu kapustka, tu trochę ziemi ostało się. O, a tu kupkę też znajdziemy. Wszystko i nic...
Mimo,że serialu w latach 90 nie oglądałem (zabraniali rodzice), to zobaczyłem go pierwszy raz dwa lata temu, przeglądając wszystkie odcinki po kolei. Historia bardzo ładnie poskładana, z żywymi i barwnymi aktorami. Historiami wywołującymi łzy wzruszenia, łzy radości, łzy smutku. Plus gra aktorów - Muldera, Scully, Palacza...
W 10 sezonie aktorzy grali troszkę "drętwo". Zastalem zupełnie inny sposób prowadzenia wątkufabularnego. Totalnie inna atmosfera, praca kamery. Nawet kolorystyka obrazu; czyżby obecny sezon powstał dla widza mało wymagającego, poprzeczka została znacznie obniżona? Poprzednie sezony to nie była światowa czołówka seriali natomiast ja, jako widz, nie dostawałem ciastem w twarz...
Poza tym-za tę maskę, którą na twarz nałożyli Gillian, powinni charakteryzatorów zdrowo zganić... makijaż odbiera Pani Anderson sporo urody, zwłaszcza w ostatnim odcinku 10 sezonu.
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych