Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wobec czego jesteśmy nietolerancyjni-Ankieta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
252 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wobec czego jesteś nietolerancyjny??? (435 użytkowników oddało głos)

1. Inna wiara (15 głosów [3.45%])

Procent z głosów: 3.45%

2. Kolor skóry (13 głosów [2.99%])

Procent z głosów: 2.99%

3. Aborcja (69 głosów [15.86%])

Procent z głosów: 15.86%

4. Homoseksualizm (134 głosów [30.80%])

Procent z głosów: 30.80%

5. Różnica w ilorazie inteligencji (71 głosów [16.32%])

Procent z głosów: 16.32%

6. Wady wrodzone (16 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

7. Coś innego (117 głosów [26.90%])

Procent z głosów: 26.90%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wobec czego jesteśmy nietolerancyjni? Wobec wszystkiego… :(

Edit: Czyli…
-Inna religia
-Inny kolor skóry
-Inne orientacja
-Kalectwo (wszyscy mówią że nie ale prawda jest taka że też)
-Inne zainteresowania (czasami)
-Sposób ubierania się
-Iloraz IQ
I ogólnie inności jakiejkolwiek tacy już są ludzie i pewnie to się nie zmieni, ja osobiście staram się być tolerancyjny jak tylko mogę, ale nie będę kłamał że toleruje aborcję czy np. karę śmierci.
  • 0

Rastamanek.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wobec Gejów i lesbijek (co do lesbijek-jeszcze jako tako sie fajnie na nie patrzy na ekranie, ale geje-fuuuuj)
  • 0

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Typowa hipokryzja. Homo są bleee, ale jak dwie laski sie całują na ekranie to jest zaje**** . Hipokryzji też nie toleruję :/
  • 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zastanawiam się kto z tych co nie tolerują homoseksualistów zna chociaż jednego/jedną? :D W sumie pewnie znają, ale nie wiedzą :P
  • 0

Florek.
  • Tematów: 40
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zagłosowałem na "coś innego". Wiecie czym to "coś innego" ? Złem.
Tak. Prawda jest taka że w zależności od sytuacji na różne rzeczy wobec wielu rzeczy można być tolerancyjnym lub nie.
Weźmy dla przykładu homoseksualizm. Gdyby zauważył na mieście dwóch całujących się chłopaków/dziewczyny, to nie zwróciłbym na to szczególnej uwagi. Nie przeszkadza mi coś takiego.
Gdyby jednak jakiś homoseksualista (w tym przypadku chłopak) zaczął mnie podrywać, to zachowałbym się w sposób który z określeniem "toleracja" raczej nie ma nic wspólnego.
Jakkolwiek istnieje także wspomniane przezemnie zło obiektywne, które pozostaje złem niezależnie od sytuacji. Złem, którego nigdy tolerować nie wolno. Czymś takim jest na przykład propagowanie homoseksualizmu w szkołach oraz pozwalanie parom homoseksulanym na odpopcję dzieci, czyli inaczeh mówiąc - demoralizacja.
  • 0

Alyna.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czymś takim jest na przykład propagowanie homoseksualizmu w szkołach oraz pozwalanie parom homoseksulanym na odpopcję dzieci, czyli inaczeh mówiąc - demoralizacja.

Demo...co? Czyli jak szkoła ma nawet bardzo dobrego nauczyciela, który jest gejem lub lesbijką to powinna go zwolnić? Nawet jeżeli ten nauczyciel się z tym w szkole nie obnosi? Nawet jeżeli dzięki niemu uczniowie bez problemu zdają maturę?
  • 0

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Typowa hipokryzja. Homo są bleee, ale jak dwie laski sie całują na ekranie to jest zaje**** . Hipokryzji też nie toleruję :/

Nie bardzo pojmuję dlaczego wrzucasz wszystkich homoseksualistów do jednego worka. To wszystko kwestia estetyki. Zwyczajnie obrzydza mnie dwóch całujących się facetów, co innego kobiety. Dla mnie to zupełnie "różne przypadki". Niektórzy ludzie mnie obrzydzają, inni nie. Ludzie, nie homoseksualiści.
  • 0

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dlaczego tak duzo osob zaglosowalo na cos innego?
przeca ten user nie jest az taki zly :<
  • 0

Ladd.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No ja znam jednego geja. Raz nawet do mnie startował co trochę mnie zniesmaczyło ale nie wrzucałem na niego dlatego że jest gejem tylko po prostu na spokojnie że jestem hetero i nie zmienię orientacji. I mimo tej krępującej dla niego sytuacji (no w sumie i dla mnie) nadal uważam że to bardzo wartościowy i w porządku koleś. Dlatego uważam że nie ma nic złego w innej orientacji.
  • 0

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nienawidze cie za twoja glupote :wall:
zauwaz ze laski sie wszedzie caluja (nie lesby), czy to w szkole na powitanie, czy na pozegnanie, wszedzie, a teraz powiedz mi gdzie faceci sie caluja? chyba tylko glowy panstw na spotkaniach :rotfl:

kobiety sa bezplciowe i chyba kazdy sie przyzwyczail do widoku 2 calujacych sie psiapsiolek :omfg:
  • 0

Alyna.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chodziło mi o to, że dziwi mnie jak słyszę kogoś kto mówi, że nienawidzi homoseksualizmu i go to obrzydza, ale jak widzi dwie całujące się laski (i nie mam tu na myśli na powitanie czy pożegnanie) to nie ma nic przeciwko. Tylko o to mi chodziło.
  • 0

Ladd.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

O ludzie, to po prostu trzeba zrozumieć, postawcie się w ich sytuacji. Jakiś facet np. może uważać nas na tym forum za głupich tylko dlatego ze interesujemy się zjawiskami paranormalnymi, co nie będzie prawdą bo na tym forum jest wiele osób niegłupich, a my możemy nie tolerować np. homoseksualizmu dlatego ze dla nas to jest idiotyczne i odpychające. Ale pomyślcie logicznie my nie zrezygnujemy z interesowania się zjawiskami para tylko dlatego że jakiś facet wmawia nam że to jest głupota, bo po prostu to lubimy tacy już jesteśmy, tak samo geje czy lesbijki po prostu dobrze jest im z tym więc jeśli jesteście tacy mądrzy to chociaż spróbujcie to zrozumieć…
  • 0

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@alyinn
nie chodzi mi tylko o to.
tez o wiedze muzyczna
  • 0

Alyna.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@alyinn
nie chodzi mi tylko o to.
tez o wiedze muzyczna

O wiedzę muzyczną? A jak to się ma do tematu?
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja staram się być wyrozumiała i tolerancyjna, bo właśnie czytając te wasze wypowiedzi utwierdzam się w przekonaniu, że nie szanujecie indywidualnosci każdego człowieka i jego prawa do bycia sobą. Mam nadzieję że jak już sie przyznajecie na forum publicznum do braku tolerancji, to zauważacie że to nie jest dobre i staracie sie to zmienić.
Ladd18 zgadzam się z Tobą, mysleć = zrozumieć, to przecież nie boli :) Jednak na wszystko przyjdzie czas :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych