Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wobec czego jesteśmy nietolerancyjni-Ankieta

• Please log in to reply
252 replies to this topic

Ankieta: Wobec czego jesteś nietolerancyjny??? (435 użytkowników oddało głos)

1. Inna wiara (15 głosów [3.45%])

Procent z głosów: 3.45%

2. Kolor skóry (13 głosów [2.99%])

Procent z głosów: 2.99%

3. Aborcja (69 głosów [15.86%])

Procent z głosów: 15.86%

4. Homoseksualizm (134 głosów [30.80%])

Procent z głosów: 30.80%

5. Różnica w ilorazie inteligencji (71 głosów [16.32%])

Procent z głosów: 16.32%

6. Wady wrodzone (16 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

7. Coś innego (117 głosów [26.90%])

Procent z głosów: 26.90%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Sathik.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przeczytałem trochę komentarzy i jestem w szoku. Użytkownicy to w większości dzieci. Wszystko powinno być tolerowane. Właśnie dlatego są wojny, i upokarzanie ludzi w różny sposób. Czemu nie tolerujesz homoseksualistów, aborcji itp? Nie powinno cię obchodzić jak żyją inni. Twoje życie jest najważniejsze, wszystko robisz dla siebie. WSZYSTKO. Jak ty byś był innej orientacji lub religii, nie chciałbyś by cię tolerowano?
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tolerancja w naszym wydaniu :cafe:
Homoseksualiści na stosy !!!
Rano idziemy do pracy a nasz pracodawca okazuje się homoseksualistą !
No a nasze idee ?
No cóż trzeba zrobić nowe hasło może żydzi na stos ?
Przecież kogoś trzeba nienawidzić :drink:
  • 0

misiu jogi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tolerancja w naszym wydaniu :cafe:
Homoseksualiści na stosy !!!
Rano idziemy do pracy a nasz pracodawca okazuje się homoseksualistą !
No a nasze idee ?
No cóż trzeba zrobić nowe hasło może żydzi na stos ?
Przecież kogoś trzeba nienawidzić :drink:

ja znam twoje pierwsze mysli rano w laziece przy myciu zebow patrzysz w lustro i mowisz sobie nienawidze cie.
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ja znam twoje pierwsze mysli rano w laziece przy myciu zebow patrzysz w lustro i mowisz sobie nie nawidze cie.

Brak zrozumienia posta :cafe:
Albo brak tolerancji
  • 0

Almandyn.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie odrzuca mnie widok gejów, ani hidżab. Aborcję w uzasadnionych przypadkach da się zrozumieć, a osobie z osobą o niskim IQ nie konwersuje na tematy wymagające długiego myślenia. Wady wrodzone nie skreślają człowieka.

Co mi przeszkadza w ludziach? Ich prymitywne zachowanie zwane nietolerancją.

"Szerzmy nienawiść, stereotypy propagowane przez Radio Ma-Ryja".
Śmieszny jest fakt nietolerancji niektórych Chrześcijan wobec Żydów - świadczy to o ich nieprzeciętnej głupocie i niedouczeniu - Jezus był Żydem, a jego matka Żydówką.
Tak samo - niektórzy ludzie twierdzą, że homoseksualizm to choroba, którą powinno się leczyć. Pragnę poinformować, że HOMOSEKSUALIZM NIE JEST CHOROBĄ PSYCHICZNĄ!!! Skreślono go z listy chorób w latach 80-tych - przyjmuje się, że ludzie po prostu mają różne orientacje seksualne.
Rasizm - to pozostawię bez komentarza, tak samo jak naśmiewanie się z wad wrodzonych u ludzi.

Tak więc - nie toleruję prymitywnej nietolerancji. ;)
  • -1

Jeden_z_Wielu.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Homoseksualizm ale tylko u kobiet jest fajny ;pp. A tak serio to głównie razi mnie u ludzi głupota ;] jaka? głupota jednoski i całego społeczeństwa, nie lubie jak ludzie robią błedy ortograficzne, nie umieją sformuować zdania i ogólnie robią głupie rzeczy. ;> a co do głupiego społeczeństwa (czyt. bydło) chodzi głównie o takie proste życie w stadzie :D nie angażowanie sie w sprawy państwowe, poprostu idzie do pracy, idzie cos zjesc, śpi i tak całe życie, zero zastanawiania sie "po co?" ;/

Z życia wzięty dialog z kumpelą :

----- Cześć, dostałaś się na jakieś studia?
---- No, wiesz, dostałam się, ale jak dowiedziałam się, że ta uczelnia nazywa sie Akademia Rolnicza to dałam sobie
spokój.
----- Aha, a co teraz będziesz robić?
---- Nie wiem, na inne uczelnie nie dostałam się, bo musiałabym mieć 80% z biologii rozszerzonej, a miałam tylko 60%
więc będe się teraz rok uczyć, żeby mieć na maturze za rok więcej niż 80% :)
----- yyy, aha, to narazie ;/

Podsumowując, dziewczyna ma rok w plecy bo jej uczelnia miała w nazwie "Rolnicza" n/c :)
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No ty Domal widzę że za to jesteś bardzo mądry. To że ona po prostu to wybrała to już znaczy że głupia, nie znasz jej sytuacji, a z góry oceniasz. Może chce ona sobie zrobić rok przerwy czy coś… to jej wolny wybór, jej życie jej sprawa ;) .

nie lubie jak ludzie robią błedy ortograficzne, nie umieją sformuować zdania i ogólnie robią głupie rzeczy.

Tak samo z tym nie przyszło ci do głowy ze ten ktoś może być dyslektykiem lub być po prostu małomówny lub nieśmiały :hmm: . Nie ma głupich ludzi, ludzie są po prostu różni, a głupie są tylko sytuacje lub czasem ich zachowanie. Ale całe życie człowiek nie myśli w ten sam sposób. To że ktoś ma problem z poprawnym wysławianiem się to już znaczy ze głupi ech żałosne… :omfg:

A.Einstein był dyslektykiem i z pewnością był głupi… :hmm:

Za to Georg Bush który jest z pewnością mądry i posiadał charyzmę, dobrze się wysławiał i miał 5 z dyktand, co robi… WOJNE W KTÓREJ GINĄ LUDZIE… :(

dziękuje
  • 0

Jeden_z_Wielu.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mialem kolege dyslektyka, które przez całą podstawówke trenował słowa itp. ; > Dostawał potem piątki z dyktand, tak więc tego można się nauczyć, a że się tego nie uczą no cóż.... Co do koleżanki to znam ją 6 lat i robi przerwe w nauce tylko dlatego, że nigdzie się nie dostała tzn. dostała się ale nie wybrała sie do tej uczelni, bo ma w nazwie ROLNICZA :)

Co do Busha.... Nie wiem czy jest wykształcony czy nie, przemówień to on sobie napewno nie pisze.... Więc mówi to co mu ktoś napisze, żeby nie powiedzieć czegoś głupiego. Wojna to chyba nie był tylko jego wybór, ludzie WTEDY też tego chcieli, ale JUŻ nie chcą ;> pozdrox
  • 0

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja też miałam w szkole kolegę dyslektyka i on też trenował, ale piątek i tak nie dostawał, więc wątpię czy każdy dyslektyk jest w stanie sie tak wyćwiczyć. A Bush przemówień na pewno nie pisze, ale mówi jakie kwestie mają sie w nich znaleźć bo jego pisarz nie ma w obowiązku się zastanawiać co ma być powiedziane tylko jak ma być to powiedziane. I wierz mi prezydent na pewno jest wykształcony, bo tam trzeba mieć wyższe.

a co do głupiego społeczeństwa (czyt. bydło) chodzi głównie o takie proste życie w stadzie nie angażowanie sie w sprawy państwowe, poprostu idzie do pracy, idzie cos zjesc, śpi i tak całe życie, zero zastanawiania sie "po co?" ;/

Wiesz ja osobiście ludzi, którzy po prostu idą przez życie i nie myślą "a co by było gdyby" nie nazywam bydłem. Nie chcą się nad tym zastanawiać to ich sprawa. Może im do szczęścia wystarczy kto wygrał mecz, obejrzenie filmu w TV albo "Tańca z gwiazdami". Mój tata nigdy nie myślał "Po co ja to robię?" Po prostu robił swoje i przeszedł życie zapewne najlepiej jak umiał. A to, że nie jest "wykształciuchem", nie siedzi na stanowisku prezesa, nie zastanawia się nad teorią względności itp. nie znaczy, że jest gorszy bo czasami jak mi coś opowiada to wydaje mi się być mądrzejszy od ludzi o wiele lepiej wykształconych od niego.
Obrażania też nie toleruję.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... tolerancja moim zdaniem przekłada się na :) - żyj i daj żyć innym.
Przy homoseksualiźmie wprowadziłabym zakaz adopcji.
A przy okazji jestem dysgrafikiem i dyslektykiem :) .
Bdb się ciesze, że są programy poprawiające mnie :> .
W moim otoczeniu jest paru chłopców o innej orientacji, znam też dziewczęta którym panowie :) nie burzą krwi w żyłach.
Cóż traktuję to jak, jedną z możliwości przejawienia się - powiedzmy wybór doświadczeń.
Popatrz na to w ten sposób.
Może jeszcze nie uświadomiony, ale wybór.
  • 0

Sim.
  • Tematów: 17
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tak samo z tym nie przyszło ci do głowy ze ten ktoś może być dyslektykiem lub być po prostu małomówny lub nieśmiały

Dysleksja nie zwalnia nikogo z poprawnej pisowni (poza sprawdzianami etc.), szczególnie gdy rzeczony dyslektyk ma czas aby wziąć słownik i przestudiować pisownię konkretnego wyrazu, względnie może wszystko przepuścić przez worda. Ale widzę, że usprawiedliwianie wszystkiego w koło ostatnio modne jest :>
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

:) i to się nazywa tolerancja :/
  • 0

Alyna.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Sim w tym momencie nie jest nietolerancyjny. Po prostu jeżeli ktoś jest dyslektykiem i pisze w Wordzie to niech korzysta ze słownika automatycznego, który poprawi błędy, albo sprawdzi słowo w słowniku. Tłumaczenie się "Sorry za błędy, ale jestem dyslektykiem" kiedy można to poprawić w programie jest po prostu lenistwem. Bez obrazy oczywiście bo rozumiem, że dysleksja to problem :drink: .
  • 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przerażają wyniki tej ankiety :omfg: Widze, że poglądów aka młodzież wszechpolska czy radio maryja tu nie brakuje :( Tak więc nie pisze nic więcej bo jeszcze mi się dostanie od jakiś rasistów. :omfg:

Zaznaczyłem inne, bo nie toleruje nietolerancji.
  • 0

Alyna.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Według mnie nie ma ludzi tolerancyjnych bo jeżeli ktoś powie, że toleruje wszystko tzn. że toleruje wojny, morderstwa, tyranię, rasistów i wiele innych rzeczy, których nie powinno sie tolerować, a wręcz powinno się je zwalczać. Ale jezeli ktoś twierdzi, że nie toleruje ludzi, którzy mają wady wrodzone albo inny kolor skóry to jest to już lekkie przegięcie. :/
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych