Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wobec czego jesteśmy nietolerancyjni-Ankieta

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
252 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Wobec czego jesteś nietolerancyjny??? (435 użytkowników oddało głos)

1. Inna wiara (15 głosów [3.45%])

Procent z głosów: 3.45%

2. Kolor skóry (13 głosów [2.99%])

Procent z głosów: 2.99%

3. Aborcja (69 głosów [15.86%])

Procent z głosów: 15.86%

4. Homoseksualizm (134 głosów [30.80%])

Procent z głosów: 30.80%

5. Różnica w ilorazie inteligencji (71 głosów [16.32%])

Procent z głosów: 16.32%

6. Wady wrodzone (16 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

7. Coś innego (117 głosów [26.90%])

Procent z głosów: 26.90%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

losiu99.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

CheGitarra przykro mi że nie wpadłem na pomysł wpisanie takiego punktu w ankiecie :-D :-D :-D

[ Dodano: 2006-10-22, 21:59 ]

Podobnie jak Vodzus nie toleruję braku tolerancji oraz głupoty połączonej z chamstwem czyli skrajnego prostactwa

A co myślisz na temat aborcji???
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W ogóle nieprawdą jest że polacy są nietolerancyjni. Akurat mamy najpiękniejszą tradycję tolerancji w całej Europie i powinni się od nas uczyć poszanowania innych. Kiedy w całej Europie wypędzano Żydów u nas mogli żyć i pracować bez problemów; kiedy w Europie przypadki ataków rasistowskich są na porządku dziennym u nas mamy np. posła z Bangladeszu. Robi się aferę jak raz na 10 lat jakiś debil psiknie gazem w rabina ale zapomina się że w innych krajach napaści i agresja wobec "innych" są na porządku dziennym - przodują tutaj Anglia, Francja i Rosja.

Problem leży w poprawności politycznej.
Poprawność polityczna wymuszzgoda na nas nie tyle tolerancję "innych" w przestrzeni publicznej (bo to Polacy akceptują) ale akceptację ich światopoglądu i zachowań - na co często nie można się zgodzić. Mi np. pedały nie przeszkadzają jeżeli nie obnoszą się z tym w przestrzeni publicznej - ja nie obnażam się ze swoją seksualnością i tego samego wymagam od innych. Mówiąc obrazowo: w domu rób co chcesz - na ulicy musisz się dostosować żeby nie przeszkadzać innym.

Tak samo ma się to do innych rzeczy. Padło tutaj hasło aborcja. Osobiście jestem przeciwnikiem i nigdy nie pochwalę aborcji (poza wypadkami ratującymi życie ale to zrozumiałe). Np. jak by moja znajoma wykonała aborcję to powiem jej co o tym myślę, powiem co myślę o jej czynie itp. ale nie przestanie to być moja znajoma, nie pobiję jej itp. a poprawność polityczna by chciała żebym ją jeszcze za to pochwalił. Nigdy w życiu! Mam prawo do swoich poglądów, mam prawo mówić co myślę - nie mam prawa naruszać niczyjej wolności i nietykalności osobistej ale wolne słowo tego nie czyni.

Zawsze warto mieć własne zdanie i dyskutować z innymi bo to rozwija. Ale nie warto zmieniać poglądów pod presją jakiejś "poprawności politycznej" bo to jest narzędzie w rękach ludzi którzy chcą pozbawić nas indywidualizmu dla swoich własnych interesów. Trzeba być otwartym na argumenty a nie na to że ktoś mówi że ma być tak bo tak.

Przemo, napisał:

Jednak jeśli czerpią z tego przyjemność, (a pewnie tak jest skoro to robią), To na zdrowie. Ja pogodzę się jakoś z moim odczuwaniem estetyki.

Nie można tak myśleć bo zaraz pojawi się ktoś kto powie że czerpie przyjemność ze stosunków z psem (było ostatnio na forum) a ty mu powiesz: To na zdrowie?
W domu rób co chcesz - g... to mnie obchodzi co tam robisz ale w przestrzeni publicznej musisz się zachowywać tak żeby nie gorszyć innych.
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przemo, no to dwóch świadomych dorosłych mężczyzn pragnie uprawiać seks na ulicy w centrum miasta. Albo dorosły świadomy człowiek pragnie załatwić się na przystanku. :D

Przestrzeń publiczna ma i musi mieć ograniczenia - w domu rób co chcesz.
  • 0

pandemia.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie toleruję kłamstwa i oszustw.
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zależy co konkretnie masz na myśli. Jeżeli ktoś komuś da całusa to mi to wisi - hetero mnie nie zgorszy, homo wywoła naturalną reakcję obrzydzenia ale odwrócę wzrok i mam to w D. Natomiast jeżeli będzie to jakieś nachalne lizanie się to zarówno wykonaniu homo jak i hetero nie powinno moim zdaniem mieć miejsca w przestrzeni publicznej - chcecie się lizać to w domu albo w jakimś odosobnieniu a nie na ulicach - po jaką cholerę taka mnifestacja?

Miłość i współżycie są sprawą intymną każdego człowieka - jeżeli ktoś się z tym obnosi to już jest ekshibicjonizm.
  • 0

pandemia.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie się złapałem na tym, że powinienem kliknąć również na "inna wiara". A dlaczego? Bo nie toleruję fundamentalizmu religijnego. I nie chodzi mi tu o Radio Maryja i jego wiernych słuchaczy tylko o talibów...
  • 0

CheGitarra.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co innego nie tolerować innej wiary "z zasady" a co innego nie tolerować extremistów :wow:

• 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Narazie homoseksualizm prowadzi :] dodajcie żydów i niemców to się zmieni

Brak mi słów dla takich ludzi... Wątpię, żeby się zmieniło, bo nie wszyscy są na dnie mentalnym i szerzą taką nietolerancję na tym forum jak ty pieprzony rasisto.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Panie moderatorze on mnie przezywa :cry:
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A ty wkładasz innym osobom w usta twierdzenia rasistowskie.

Pozatym:

6.7 Zabronione są wszelkie formy rasizmu, nietolerancji; tzn. wypowiedzi antynarodowych i szerzących nienawiść; wypowiedzi wulgrane odnoszące się do innych nacji/kolorów skóry/wierzeń/osób.

Skoro ty podciągasz pod obrażanie moją łagodną (starałem się ją złagodzić jak najbardziej) wypowiedź, ja twoje pyszenie (odnoszę wrażenie, że jesteś z tego dumny) się swoim rasizmem mogę podpiąć do tego punktu regulaminu którego treść przytoczyłem powyżej.

ps Jeśli moderator uważa, że przesadziłem, to proszę bardzo.
  • 0

Vodzus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem w całości za Apophisem. Pi3gi, sorry, że to mówię, ale jesteś rasistą, a raczej nacjonalistą.
Co ci ludzie zawinili, że sie urodzili tam, a nie gdzie indziej, co?
  • 0

Kudłaty.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z Apophis_... Uważam że należało by wyciągnąć jakieś konsekfencje dla użytkownika `Pi3gi~` za swoje chamskie i prostackie sformułowania w strone ludzi pochodzenia żydowskiego lub mających inny kolor skóry... Niewiem czy ciebie tak wychowano ale powinnieneś wiedzieć, że publiczne fora niesą miejscem do przejawiania rasizmu... ( z chęcią dodał bym tutaj stos niecenzuralnych słów ale wiem że i tak ty ze swoją pustą łepetyną nic byś nie zrozumiał)....
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kudłaty, jaśku ;-) po to jest ten temat, to raz.
Dwa,

lub mających inny kolor skóry

to teraz znajdź mi gdzie napisałem że nie toleruję żółtych czarnych czy czerwonych.
Trzy, jak tak bardzo chcesz możesz mi ten stos wysłać na pw, z chęcią posłucham co wynosisz z domu...
  • 0

Kudłaty.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niewiem czy zauważyłeś że jest tam słówko "lub".... czyli z tego wynika, że sformołowanie na temat ludzi z inna skóra jest tylko domysłem i niczego nie trzeba tutaj udowadniać... A na pw niemam zamiaru się z tobą konaktować gdyż tacy ludzie jak ty z takimi poglądami są dla mnie ludzmi z którymi niema o czym rozmawiać...
  • 0

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

`Pi3gi~`, lepiej już nic nie mów bo w końcu bana dostaniesz.

, jaśku ;-) po to jest ten temat, to raz.

Ten temat nie jest przeznaczony do nienawiści, a jedynie wypowiedzenia się czego nie tolerujemy. Nie podoba się to Iranu albo Palestyny. Pisząc post czego nie toleruję miałam na myśli własnie taką postawę jak twoja, więc lepiej stonuj albo znajdź odpowiednie dla siebie neonazistowskie forum albo do młodzierzy wszechpolskiej.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych