Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wobec czego jesteśmy nietolerancyjni-Ankieta

• Please log in to reply
252 replies to this topic

Ankieta: Wobec czego jesteś nietolerancyjny??? (435 użytkowników oddało głos)

1. Inna wiara (15 głosów [3.45%])

Procent z głosów: 3.45%

2. Kolor skóry (13 głosów [2.99%])

Procent z głosów: 2.99%

3. Aborcja (69 głosów [15.86%])

Procent z głosów: 15.86%

4. Homoseksualizm (134 głosów [30.80%])

Procent z głosów: 30.80%

5. Różnica w ilorazie inteligencji (71 głosów [16.32%])

Procent z głosów: 16.32%

6. Wady wrodzone (16 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

7. Coś innego (117 głosów [26.90%])

Procent z głosów: 26.90%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

luk.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zaznaczyłem homosexualizm ponieważ uważam że jest to jeden z wyznaczników zdegenerowania społeczeństwa,co prowadzi do jego moralnego upadku (Babilon,Starożytna Grecja,Imperium Rzymskie).

Nie toleruję również mieszania ras,gdyż uważam że nie po to one istnieją aby je mieszać.Zresztą każda rasa posiada swoje indywidualne cechy.Nie uważam że jakaś inna rasa jest przez to gorsza tylko poprostu inna.Biała rasa ma cechy twórcze,poprawiajace ludzki byt oraz przywódcze.Cechą rasy żółtej jest pracowitość,zdolność prowadzenia interesów(głownie handlu),rasa czarna ma zdolności arystyczne.

Nie lubię też mody na jakieś komunistyczne symbole.Che Guevare i czerwone gwiazdy.Dziwne jest dla mnie jak można nosić na koszulce takiego morderce jakim on był.Zreszta Polska przez ponad 40 lat była pod wpływem komunizmu,kto pamięta to wie jak było.

BTW obecne znaczenie słowo tolerancja ma inne znaczenie niż w jego oryginalnym znaczeniu.Obecnie oznacza otwartość na szystko co inne,kiedyś (w Starożytnej Grecji)oznaczało "cierpienie" czegoś,tzn. że coś się mogło nie podobać,przeszkadzać,nielubić tego itp ale sięt o tolerowało.Tolerować coś nie było oznakiem otwrtości tylko pokazaniem nie chęci do tego,ale bez jakiejś ingerencji w to.
  • 0

#92 Gość_inga

Gość_inga.
  • Tematów: 0

Napisano

Nie toleruję również mieszania ras,gdyż uważam że nie po to one istnieją aby je mieszać.

To już zalatuje nazizmem.
A ja nie toleruję nazistów.Dołączona grafika
  • 0

vcore.
  • Tematów: 26
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie lubię też mody na jakieś komunistyczne symbole.Che Guevare i czerwone gwiazdy.Dziwne jest dla mnie jak można nosić na koszulce takiego morderce jakim on był.Zreszta Polska przez ponad 40 lat była pod wpływem komunizmu,kto pamięta to wie jak było.

wiekszosc osob nosi takie znaki tak sobie nie wiedzac kim był che...
podobnie jest z prezydentem kaczynskim , kazdy kogo spytam czemu nie lubisz kaczynskiego odpwiada " bo to debil" ...

@inga raczej rasizmem :P

a co do homoseksualizmu to naprawde nalezy zwrocic uwage jaki teraz jest przypływ lesbijek i gejów ... osbiscie znam nawet 15letnie dziewczyny Les ... to zaczyna byc lekko chore moim zdaniem
  • 0

#94 Gość_inga

Gość_inga.

Napisano

@inga raczej rasizmem

I jedno i drugie pojęcie wtstępuje w słownictwie., i chyba każdy wie o co chodzi?...

Nie wie?! :o ;)
  • 0

luk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I jedno i drugie pojęcie wtstępuje w słownictwie., i chyba każdy wie o co chodzi?...

Nie wie?! :o ;)

Oba występuję ale każde znaczy co innego
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jesli chodzi o znaczenie slowa tolerancja, to dla mnie oznacza to pewne uzewnetrznienie. tzn ktos moze miec cos prywatnie przeciwko gejom (losowy przyklad), ale nie okazuje tego. wtedy jest tolerancyjny, czyli nie powie nic z szacunku do drugiej osoby.
natomiast rzeczywista otwartosc to jest raczej akceptacja.
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja staram się być tolerancyjny wobec każdej osoby, bez względu na religię czy kolor skóry, w przeciwieństwie do reszty naszego społeczeństwa. W szkołach dzieci są wyśmiewane itd. Ludzie nie mogą zrozumieć, że każdy jest równy. Niektórzy sądzą, że są równiejsi :/
  • 0

luk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale równy wzrostem czy jak? :roll:

Nie można powiedziec że wszyscy są równi,bo nie są.Nie są choćby pod względem materialnym.Nie są też równi pod względem wykształcenia,inteligencji,koloru skóry i czego kolwiek co da się tylko wymyśleć.Wszyscy są różni-to się moge zgodzić.
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

moze raczej wszyscy zasluguja na rowny szacunek?
a przynajmniej ten brak rownosci nie powinien wynikac z tego kim ktos jest, czy jaki ktos jest, a raczej z tego co robi.
  • 0

Jequon.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Przyznam, że ciekawy temat, nie spodziewałem się takiej ankiety i takiego potencjału nietolerancji.

Czego ja nie toleruję... na pewno nie toleruję ludzi, którzy wiedzą wszystko najlepiej, osób zarozumiałych, którzy traktują innych z góry i nawet nie próbują rozmawiać.

Sporo osób wypowiadało się że nie tolerują agresji, ja agresję jako taką toleruję, bo jest to nasza wewnętrzna potrzeba i każdy jest agresywny, trzeba, jedynie umieć ją rozładowywać. Można nie tolerować przejawów agresji, w wyniku których ktoś lub coś cierpi, ale z samą agresją trzeba się pogodzić i nauczyć żyć.

Uważam iż tolerancji w dużej mierze uczy internet, ponieważ tutaj nikt nie ocenia drugiej osoby pod względem wyglądu, pochodzenia itp. tutaj wszyscy jesteśmy równi i to jest miłe.
  • 0

Necro_666.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Więc dlaczego w ankiecie nie ma:
-Rasizmu
-Niedopieczonych frytek(na serio!)
-Punków/Metalów/Raperów/Białych afro(ja nietoleruje tych debili...znaczy rasizmu tez nienawidze, baaardzo, ale tych.. Stoją takie cioty pod klatkami, jakieś scyzoryki po kieszeniach pochowane i tylko
- kur^a jaką dziś żem se dziwke widział, kur^a chłopie no ja pierd^le!! Itd, itp...
-Mocherowych beretów.
-<nup>tibii.
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

-Punków/Metalów/Raperów/Białych afro

Wiesz, rozumiem że dresów można nie lubieć, bo wszyscy są tacy sami. Nie wiem jakich ty metali znasz, bo ja się nie spotkałem z takimi, którzy by kogoś napadli albo gadali coś w tym stylu.

Sam noszę glany i zapuszczam długie włosy, ale nikogo nie okradłem, i mnie dość dobrze tutaj znają niektórzy.
  • 0

#103 Gość_inga

Gość_inga.

Napisano

Oba występuję ale każde znaczy co innego

Oba mają też podobne znaczenia.
Nazizm - mieszanie się ras powodujące ich degenerację.
Rasizm - wyższość narodu X od narodu Y.
Obydwa są dla mnie wynikiem mega ograniczenia umysłowego co niektórych przedstawicieli homo "sapiens"(?)
  • 0

Powder{_}Keg{_}.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja nie nawidze i nie tolerujsz cziterów.
  • 0

Necro_666.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiesio!
Chodziła mi, oto że tylko biali afro(blokersi) to debile!
Zle zrozumiales zdanie:P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych