Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiedzą, gdzie żyją

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

Luck4sh.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A teraz fakt z mojego życia:
Moja kolezanka wyjechala w 1 gim do USA, teraz jest w 1 LO, i jak sie jej spytalem, czego ona sie uczyla na matmie, to odpowiedziala, ze uzupelniali grafy..... Poza tym ona nie miała tam chemii, fizyki, biologii i geografii, tylko "naukę" - polaczenie tych przedmiotow...
to nie sa tylko ploty, i nie jestem tym zaskoczony - w Polsce jest bardzo wysoki poziom nauczania :) Np zadania z liceum są za granicą rozwiązywane na studiach ;|
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ciekaw jestem jak to możliwe, że tam są tacy super naukowcy ???
  • 0

Szada.
  • Tematów: 25
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

bo tymi naukowacami sa polacy:) a tak serio to naukowcy wg. maja potem strasznie duzo do nauki... a w sumie nie widzialam nigdy mlodeko naukowca z USA np. a co do tej wiedzy to Polacy naprawde są cenieni za ten wysoki poziom wiedzy:)
  • 0

Macha.

Ciekawski

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No racja, po co jakaś większa wiedza zwykłemu człowiekowi...
Ci co chcą to po prostu się uczą z książek, czy idą na jakieś bardziej wymagające studia.

Polacy Rullez :D
  • 0

ViZarDy.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja grałem kiedyś na jednym z serverów w MOH:AA ...No i poznałem się z jakimś kolesiem z Anglii...
No i doszło do takiego dialogu ...
-Hi, where you from? (ja)
-UK
-And you?
-Poland (ja)
-Cold? ...
  • 0

Szada.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ja nie spotkałam jeszcze żadnego kogoś nie z Polski kto by nie widział gdzie ona jest ale to może dlatego że obracam się w gronie ludzi którzy się naszym krajem interesuja :)
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W przedostatniej polityce pisali o religijności Busha (idiota, uważa, że bóg mu karze i pomaga podejmowac decyzje, ze to bog go wybral na prezydenta, m.in. zakazal badan nad komorkami macierzystymi bo to wbrew religii...) i amerykanów, i dowiedziałem się, że np. 15% amerykanów wierzy, że Joanna D'Arc była żoną Noego (biblijnego twórcy Arki). Większość nie umie powiedzieć nawet jednego autora Nowego Testamentu, a za autorytet moralny uważają Jana Pawła II i Bono :D
  • 0

Macha.

Ciekawski

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Większość nie umie powiedzieć nawet jednego autora Nowego Testamentu

A ty znasz jakiegoś o wielki mędrco ?? Ja nie, bo to mi nie potrzebne, ale to z Joanną D'Arc... mam do powiedzenia na ten temat tyle: ...
  • 0

Szada.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

w USA wierza we wszystko co im powie televizja... to jest beznadziejna glupota. tylko nie liczni sie interesuja tym co dzieje sie na prawde
  • 0

Buffalo_Soldier.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Za to u nas połowa rodakó wierzy w to co im powiedzą w Radiu Mayja ;)

He He, braciak był w ameryca i opowiadał mi jak tam jest, w liceum uczą się zadańtypu Pociąg wyjechałze stacji w Punkcie A do punktu B jechał ze stałą prędkością, o której dojedzie na miejsce =] A potem wszyscy na studia, jakie jest zdziwnienie amerykanów gdy okazuje się że 3/4 wylatuje po pierwszym roku nauki xD W ameryce albo zostajesz zwykłym gostkiem któr zakłada firme i "biznesuje" albo zostajesz geniuszem. Jak już mówiłem 3/4 to tych biznesmenów.

Ja proponuje wyjść na pierwsze lepsze blokowisko i popytać ludzi z geografi, wyniki będą identyczne =]
  • 0

Szada.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

powiem ci ze nie bardzo u nas naprawde ludzie sie znaja.
  • 0

Świstak.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mam kolege w niemczech. Opowiadał jak jeszcze byłem w gimazjum.. jakoś w II klasa gim.. tam to jest chyba ósma bądź dziewiąta klasa to rozpoczynali naukę ułamków zwykłych, gdzie w Polscie rozpoczyna się ona na poziomie czwartej lub nawet trzeciej klasy SP. Jednym słowem paranoja.. i niech każdy sobie odpowie na pytanie czy tutaj czy tam..
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Polak portafi.....i to powiedzenie sie coraz czesciej sprawdza....polacy sa naprawde niezli
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jestem po prostu w szoku :o to czego uczą tam w szkołach jak ludzie nie znają takich podstaw. :hmm:
  • 0

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A ty znasz jakiegoś o wielki mędrco ?? Ja nie, bo to mi nie potrzebne, ale to z Joanną D'Arc... mam do powiedzenia na ten temat tyle: ...

Czy ja kiedykolwiek powiedziałem, że uważam się za wielkiego mędrca? Więc nie wciskaj mi tego w usta. Poza tym, były to pytania ankietowe kierowane do osób wierzących, których raczej obowiązkiem jest (skoro wybierają taki sposób życia) znać twórców nowego testamentu. Ja, mimo, że jestem ateistą potrafię wymienić Jana, Łukasza, Mateusza i Marka - jest to podstawowa wiedza której uczą w przedszkolu.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych