Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nie wiedzą, gdzie żyją

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

Rothimer.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam. Ostatnio czytałem sobie gdzieś o tym (szukając takich ankiet na youtube) i o to czego się dowiedziałem:
Ameryka stawia na kase!! Wydają MILIARDY na edukacje (najwięcej na świecie) a są dopiero na 25 miejscu pod względem wyników nauczania, inne kraje europejskie Belgia 11 pozycja, Finlandia 1, Czechy 15, Polska (jak to autor powiedział: BIEDNY KRAJ) 21.
Co do tych umysłów wielkich to przyczyny są proste:
-Przecież nie każdy w USA jest debilem...
-Drenaż Mózgów (wyjazd wykształconych do USA)
-Jest taka teoria, że raz na milion ktoś zawsze będzie przewyższał innych swych pobratymców... Ameryka ma 300mln mieszkańców wiec mają też swoich naukowców. :cafe:
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Większość nie umie powiedzieć nawet jednego autora Nowego Testamentu

Bo to nie sa rzeczy, ktore kazdy powinien wiedziec.
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale wiekszosc ludzi wie kto jest autorem Nowego Testamentu. Choć wszyscy wiemy ze głupota ludzka przekracza wszelkie granice;p
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale wiekszosc ludzi wie kto jest autorem Nowego Testamentu.

Oświeć mnie... bo ja nie wiem kto napisał Nowy Testament...
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Właśnie... znamy rzekomych autorów tych ksiąg w nowym testamencie, ale autora już raczej nie :)
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

hehe +MoJo+ no to wpadłeś z tym nowym testamentem :D Ale to i tak nic co naszych 2 "ynteligentów" nazywamy ich pinky i mózg (tak jakoś to przyszło) to są dopiero agenty:D Co nie +MoJo+ ? :)
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

znamy rzekomych autorów tych ksiąg w nowym testamencie,

Mówienie, że to napisali Jan, Mateusz, Łukasz, Marek jest błędem, bo to są tylko ich słowa. Ewangelie zostały jednak spisane daleko po ich śmierci.
  • 0

mojo.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ALE KURCZE sa tam ich slowa tak>> ??Czyli mozna zatem twierdzic ze to oni sa glownymi tworcami NT...
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ich słowa... hmm, no tutaj też można polemizować, jako iż nie ma dowodów iż to faktycznie ich słowa, w dodatku zamazane z biegiem czasu...
  • 0

mojo.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tutaj chodzi tylko i wylacznie o domyslenia... a czy to sa ich slowa czy tez nie?? Wszystko przemawia za tym ze jednak mieli oni jakies powiazanie z NT. Cóz...mam nadzieje ze czas da nam odpowiedz
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Owszem mieli powiązania - są po częsci bohaterami tych opowiadań :mrgreen: ... Dobra, co powiecie na :topic:
  • 0

kamil_d.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tego co widze to poziom u nas nie jest lepszy.
Moze tam nie sa dobrzy w wiedzy teoretycznej ale praktyke maja lepsza niz u nas.
Np nasz studia, masa teorii i niepotrzebnych bzdetow. Jak chcesz byc dobry t sam musisz sie uczyc, a studia daja ci tylko papier.
  • 0

Masamune.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Heh, u mnie w klasie (II gimnazjum...) jeden kolega na mapie polski miał wskazać góry, popatrzał na legendę mapy i wskazał... brzeg morza... A na pytanie z jakimże to polska morzem się styka na północy odpowiedział, że z atlantykiem... I jak tu nie kochać debili ;)
  • 0

#74 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.

Napisano

Ja, mimo, że jestem ateistą potrafię wymienić Jana, Łukasza, Mateusza i Marka - jest to podstawowa wiedza której uczą w przedszkolu.

Wymieniłeś tu niestety autorów tylko Ewangelii, ale nie przeczę,że należą one do Nowego Testamentu, który jest dość obszernym zbiorem... :] i w przedszkolu tego nie uczą...

A tak ogólnie to znałam dziewczynę,która w I LO nie mogła znaleźć Polski na mapie świata, a jak nauczyciel od w-f wymieniał kilka nazw sztuk walki, nie wiedziała o co chodzi.... Mimo to i tak jesteśmy wielcy :drink:
  • 0

Szada.
  • Tematów: 25
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

a mnie uczyli o bibli a przedszkolu ale to byly inne czesu u mnie sie lazakowało a juz sie odtatnio dowiedzialam ze bylam ostatnim rocznikiem przynajmniej wsrod moich znajomych ktore mialy ten bajer:)

ostatnio jak jechalam do berlina gralam w państwa i miasta i o to takie perełki tej gry:) najlepsze jest to ze wszystki sa własnościa jednej osoby:)

miasto:
A- Afryka

Państwo:
E- Europa

itp. nie pamietam wszystkich ale te 2 mi utkneły w pamieci a najlepsze jest to że tłumaczył się że jest takie miasto Afryka przecież musi byc ... ;p później dopiero się przyznał że mu sie "pomyliło" w mniedzy czasie Afryka była państwem ale takim małym że można je pomylic przecież z miastem co nieeee? :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych