Jest mi niezmiernie miło, że mogę powiedzieć kilka słów w tej zacnej kategorii...jadąc tutaj, widziałem naszych sceptyków na uspokajającej fajce, na murku przed ParaAmfiteatrem.
Scenka, którą udało mi się nagrać moim kalkulatorem, może rzucić nowe światło na tę kategorię, mało tego, śmiem stwierdzić, że nasz laureat oraz jego znamienici koledzy z miejsc drugiego i trzeciego, mogą w przyszłym roku okupować podium w innej kategorii...ale dość gadania - zerknijcie sami:
Widzę, że Panowie już nieco ochłonęli i poprawili fraki oraz fryzury,
przejdźmy zatem do meritum:
w kategorii "Najlepszy sceptyk" miejsce trzecie, na najniższym stopniu podium zamuje - Wszystko! Serdeczne gratulacje!
Na nieco wyższe miejsce pudła zapraszam w tym roku...Mariusha! Gratulacje! tak, tak, wiem, to był kosmita...
Proszę Państwa, nastał ten długo wyczekiwany moment - zwycięzcą Szaraka 2015 w kategorii Sceptyka zostaje...ZACIEKAWIONY!
Zapraszam, zapraszam, tak to naprawdę Ty wygrałeś! Nie kręć głową, nie rozglądaj się - proszę na podium!
Jestem z Was Panowie dumny, że potraficie w sposób elegancki i merytoryczny dyskutować i obalać wersje zdarzeń przedstawianą przez zwolenników. Mam nadzieję, że w przyszłym roku także się tutaj wszyscy spotkamy w tym lub jeszcze lepiej szerszym gronie.
Gratuluję jeszcze raz i schodzę, bo się rozgadałem i dają mi tu sygnały, że jak nie opuszczę sceny, to na następną galę przyjadę wózkiem inwalidzkim...
Dziękuję i zapraszam na słodkie babeczki, tam po lewej, za kurtyną.