Dzięki, DK! Tego właśnie mi było trzeba! Nie ma nic lepszego niż odrobinka WD-40 od czasu do czasu na tę leciwą już zbroję. O, tutaj, widzisz, tędy ześlizgnęło się ostrze galijskiego topora… ale o tym może kiedy indziej
Ponieważ gala nabiera rozpędu! Tyle sław, takiego zagęszczenia celebrytów jeszcze nie widziałem! Instagram pęknie dziś z przesytu danych, serwery padną z przepracowania a łącza stopią się od nadmiaru zdjęć.
Na srebrnej tacy niosą mi właśnie kopertę. A ja właśnie miałem powiedzieć żart, ale reżyser jako tak dziwnie macha rękami… No nic, sięgam po nią, otwieram, patrzę głęboko w obiektyw kamery…
Zobaczmy, kto cieszył się wśród użytkowników forum największą popularnością i otrzymał Złotego Szaraka Publiczności. Nagrodę, która najlepiej chyba wyraża sympatie i nagradza tych, którzy są dla tego forum niczym najszlachetniejsza whisky dla gardełka prawdziwego dżentelmena.
Z najlepszej trójki ostatnie miejsce przypada… Simbarosie! Gratuluję! To wciąż miejsce w trójce najlepszych, więc na pewno jest czym się cieszyć!
Zwycięzcą zaś zostaje…
Kronikarz Przedwiecznych! Aplauz!
Ale chwila, co wy mi tu podsuwacie? Co to jest?
Nie rozumiem… Chwila, czy to oznacza, że strzeliliśmy taką gafę jak na gali Miss i za chwilę nastąpi to:
?
Wybaczcie, mili państwo, jestem nieco skonfundowany. Pardon na moment.
REŻYSERKA?! CO TO MA BYĆ? O CO CHODZI!? JAK JA MAM TERAZ Z TEGO WYBRNĄĆ? MOTYLA NOGA! CO? Aha. Ok, rozumiem.
Proszę Państwa! Proszę Państwa! Sytuacja wyjaśniona! Coś niesłychanego! Otóż w tym roku w kategorii „Złoty Szarak Publiczności” pierwsze miejsce oraz ta dystyngowana statu… puchar przypada ex æquo Kronikarzowi Przedwiecznych ORAZ Pishorowi! Obaj panowie wygrywają! Trzymajcie mnie, bo mdleję!
A jak już zemdleję, to zanieście mnie do sali w której odbędzie się bankiet po ceremonii rozdania nagród. Posadźcie mnie, proszę, przy potrawce z ogórka i homara.