Skocz do zawartości

Zdjęcie

Proszę o pomoc w interpretacji zjawisk

• Zamknięty Temat jest zamknięty
262 odpowiedzi w tym temacie

emalovi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fuj, co to ma być? No i co z tego że ma krwotoki z nosa? Duchy mu to zrobiły? Jak będzie robił rzadką kupę to też wrzucisz zdjęcie?

"Zdjęcie dla sceptyków, żeby nie było, że uciekam. Dałem w spoilerze" -

To jest chyba wystarczające wytłumaczenie dlaczego wrzucił tutaj zdjęcie.

Odnośnie tematu, trzeba też wziąć pod uwagę fakt że na 10 różnych znaków tylko jeden może być paranormalny, reszta może być spowodowana naturalnymi rzeczami. Dlatego nie powinniśmy zarzucać że chłopak kłamie na podstawie tak niewielu dowodów. Moim zdaniem trzeba poczekać na więcej. Kacper wie już że nie powinien montować filmików, powinien zachowywać każdy z nich, dlatego teraz może być już tylko lepiej oraz łatwiej w kwestii odkrycia co może się dziać w tym domu.

• 0

ManicYouniverse.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fuj, co to ma być? No i co z tego że ma krwotoki z nosa? Duchy mu to zrobiły? Jak będzie robił rzadką kupę to też wrzucisz zdjęcie?

Tobie się wydaje, że jesteś jakoś szczególnie zabawny pisząc tak bezczelne i głupie komentarze? Trzeba nie mieć absolutnie żadnych zahamowań, żeby rzucać takimi komentarzami:/

Autor, jak napisał forumowicz nade mną, dodał to zdjęcie, by się nie wydawało, że unika tematu - który wg mnie, jest jednym z najciekawszych na tym forum. 

@Kacper K. - jak Tata? Przeszły krwotoki? 

• -2

pishor.

sceptyczny zwolennik

• Tematów: 275
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proszę zadajcie te pytania, na które nie odpowiedziałem jeszcze raz, bo nie mogę ich znaleźć

Pytanie Wszystko:
Piszesz że matka ma najwięcej z tym kontaktu? czyli co konkretnie jest, bo pisałeś że przedmioty się przemieszczają ale to tylko to czy coś jeszcze?
link

Pytanie pishora:
No właśnie tego nie rozumiem - ze względu na JAKIE wydarzenia ojciec zaniechał tych swoich pomiarów cieplnych?
link

Pytanie ble:
A ja mam pytanie czy dyktafon włączałeś w momencie spadania kulek, czy po prostu - bo może coś się nagra?
link 
na które nie odpowiedziałeś tutaj

Pytanie Lupusa:
To w czym Ty ucinałeś to nagranie? Każdy program do obróbki filmów ma opcję cofnięcia, jak zauważyłeś, że uciąłeś za dużo, trzeba było z niej po prostu skorzystać.
link

Było jeszcze jedno moje pytanie (może jakoś nieszczególnie istotne ale jednak prosiłbym o jakąś bardziej precyzyjną odpowiedź na nie), do którego wprawdzie się odniosłeś ale odnoszę wrażenie, że chyba się nieco rozminęliśmy w tym fragmencie dyskusji - nie bardzo wiem z czego to wynikło, więc zadam je jeszcze raz, nieco doprecyzowując swoją wypowiedź.

W pierwszym poście tego tematu napisałeś, że mieszkacie w domu cioci, która wyprowadziła się do wynajmowanego parę ulic dalej mieszkania.

W jednym z kolejnych postów, na twoją deklarację, że myślicie o wyprowadzce do noclegowni, zapytałem dlaczego nie do siostry?

Wtedy ty zasugerowałeś, że raczej do cioci, bo siostra mieszka za daleko.

Problem w tym, że (jak napisałeś), ciocia wynajmowała mieszkanie, w którym mieszkała do śmierci cyt. "Początkowo to ona mieszkała w domu, w którym my teraz mieszkamy, ale oddała go nam po śmierci jej męża, a sama wynajęła mieszkanie kilka ulic dalej".

Jak rozumiem, w związku z jej śmiercią, umowa tego najmu wygasła. A mieszkanie zostało wynajęte innej osobie.

I dlatego zadałem pytanie - jakim cudem możecie się tam przenieść.

Brzmiało ono

cyt.

Przecież WY MIESZKACIE w domu cioci  - on wynajmowała mieszkanie kilka ulic dalej.

(...)

Mam rozumieć, że po jej śmierci nadal jest ono wynajmowane przez waszą rodzinę?

link

A w odpowiedzi na to przeczytałem:

Mieszkamy w starym domu jej i jej męża. Ona przeprowadziła się do mieszkania. O jej domu mówiłem w kontekście tego mieszkania.

Nie zrozumiałeś mnie

link

Wygląda na to, że jednak dobrze cię zrozumiałem, bo piszę dokładnie o tym samym.

Nie rozumiem tylko, w jaki sposób możecie się przeprowadzić do wynajmowanego mieszkania kogoś, kto nie żyje - czyli mieszkania którego nie może on (ona) już wynajmować?

Jedyną możliwością jest taka, że wynajmować musicie je wy sami, nadal - pomimo tego, że ciocia już nie żyje.

I o TO właśnie pytałem.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ManicYouniverse

No bez jaj. Jego ojcu poleciała krew z nosa, a ten robi zdjęcie i wrzuca jej na forum. Trzeba mieć jakąś obsesję na punkcie duchów żeby takie trywialne sprawy pod to podciągać.

• 0

ManicYouniverse.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Drogi 'Wszystko' - nie, nie trzeba mieć obsesji - przez ostatnich kilka stron faktycznie słabo i niewiarygodnie wygląda cała ta opowieść, kilkoro forumowiczów nieco wysokie wymagania stawia autorowi (z czym się zgadzam, ale chodzi mi o nagromadzenie się wielu trudnych pytań w krótkim czasie), więc chłopak pewnie stara się sprostać na bieżąco. Pojawiły się też sugestie, że skoro milczy, to pewnie kręci i już nic więcej nie doda. No to dodał powód milczenia. Wrzućcie, kochani, na luz i trochę więcej życzliwości oraz wiary w drugiego człowieka. To naprawdę nic nie kosztuje :) Sama z wielką ciekawością czytam ten temat i czekam na dalszy rozwój wydarzeń. 

• -2

Kazuhaki.
  • Tematów: 176
  • Artykułów: 6
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

żeby takie trywialne sprawy pod to podciągać.

W którym momencie autor powiedział, że to przez duchy? No chyba, że chodzi Ci o kogoś innego.

Użytkownik Kazuhaki edytował ten post 28.02.2016 - 12:36

• 1

Zakacupirzony.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chciałem po prostu jakoś zrozumieć co przemawia przez autora tematu i jego zachowanie, w tym jego ojca. Czy usprawiedliwiałem? Nigdzie nie napisałem, że to prawda czy że to jest FAKE. Mam wątpliwości - jak chyba każdy tu obecny. Bo pewne rzeczy wypłynęły, rozchodzi się też o zjawiska paranormalne. Niemniej, JA chcę dać szansę autorowi; póki wątek nie wygaśnie sam (czy to przez zachowanie autora, śmierć naturalną, rozwiązanie sytuacji czy zamknięcie przez modów), naprawdę trzeba dążyć do naklejenia nalepki FAKE na 100% i ucięcia dyskusji? Otóż to-dyskutujemy tutaj. Nie waży się na szali niczyje życie, nie inwestujemy pieniędzmi, matematyki nie uprawiamy. Ot, wyrażamy tylko swoje poglądy.

A zdjęcie krwotoków - jak powiedziałem. Chce być chłopak wiarygodny w Waszych oczach-a, w zasadzie, tę wiarygoność odzyskać. Spoilerował zdjęcie, każdy wiedział co będzie w spojlerze - co wrażliwsi mogli nie klikać :D
Większość osób nie otwiera rąk z zawołaniem "autorze, daj dowoda!"... raczej pytaniami, dociekaniami i przemyśleniami stara się rozwiązać sprawę, pokazać autorowi zainteresowanie jego osobą i jego problemem. Nie nasz cyrk, nie nasze małpy, nie nasze forum.  Część forumowiczów chce kontynuacji wątku, bo chce rozmowy z kimś kogo, być może, dotyka problem niewyjaśnionych zjawisk. A czy tak jest-czas pokaże.

• 0

Urgon.
  • Tematów: 9
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Taka uwaga odnośnie krwotoków z nosa: ojciec autora może mieć zwyczajnie nadciśnienie lub/i słabe żyłki w kichawie. Radzę skonsultować się z lekarzem, a nie postować zdjęcia normalnego zjawiska fizjologicznego...
  • 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To niech napisze po co dał to zdjęcie i czego oczekuje od innych.
  • -2

Chilloout.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jestem tutaj nowy i strasznie mnie zaciekawił ten temat,strasznie lubię oglądać horrory,czytać o rzeczach paranormalnych/zjawiskach to już trochę trwa i do namysłu daje wiele,nie chce powiedzieć iż mam jakieś doświadczenie bo bym musiał chociaż z raz mieć z tym do czynienia jednakże czytając oraz oglądając mogę ci zasugerować pare istotnych rzeczy które mogą ci dać wiele do myślenia a nawet rozwiązać ten problem.

Z tego co wynika macie tak w domu od śmierci cioci jak wspominałeś miała ona z tobą dobry kontakt jak i zresztą sam wspominałeś była bardzo rodzinna no chyba,że zapomniałeś dodać bardzo ważny aspek iż miewaliście takie akcje przed śmiercią ciotki.Jeżeli nie mieliście czegoś takiego przed odejściem bliskiej może to być dusza twojej ciotki która jak wspominałeś była zżyta z rodziną i oczywiste jest iż wam krzywdy nie zrobi jednakże te nagrania wskazują na to,że duch myśli,że jest w pośród żywych albo nie może dotrzeć do nieba i się błąka w domu które ma najwięcej wspomnień..nie mam pojęcia jak to wytłumaczyć ale to jest jak narazie chyba logicznie wyjaśnienie tych zjawisk.Moim zdaniem nie masz co się bać bo krzywdy ci nie zrobi,szkód zdrowotnych czy materialnych też.Jedynym wyjściem z tej sytuacji to pójść do pobliskiego kościoła,księdza który poświęci dom,coś zaradzi,poprowadzi duszę do świata zmarłych - opowiedz o całej sytuacji,pokaż dowody jednak o przeprowadzce bym się poważnie zastanowił a nawet odradzał,jeżeli dusza czuje się jak u siebie to znaczy,że będzie chronić tego miejsca nie przed wami a przed następnymi domownikami w których wpadnie ten dom w ręce a wtedy im nie będzie raczej ciekawie się żyć w tym miejscu.

Użytkownik Chilloout edytował ten post 28.02.2016 - 13:53

• 0

Kacper.K.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zdjęcie ojca wkleiłem, żeby nikt nie pisał, że znikam bez powodu. Nie dlatego, że uważam że jest w tym coś paranormalnego. Ojciec zostanie w szpitalu. Z ciśnieniem wszystko dobrze, żyły jak stal według lekarza. Podejrzewał ciała obce, ale najpierw zrobią badania serologiczne. Według mnie bez sensu. Mógłby najpierw sprawdzić czy czegoś w nosie nie ma. Na wyniki będziemy musieli poczekać kilka-kilkanaście godzin. Wrócę do domu i na spokojnie wszystko przejrzę.

• 0

Redie.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie żeby coś, ale skoro twój ojciec dłubie palcem po mące po to, żeby kogoś nastraszyć, to może sam sobie coś rozwerał w tym nosie? Nie zdziwiłabym się, może lepiej iść z nim do psychologa po tych 'duchach'.
  • 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I co słychać, krew przestała lecieć?

• 0

Kacper.K.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Krwotoki ustały dzięki lekom. Do tego doszło krwioplucie. Zdiagnozowano u niego Aspergilozę.

• 0

Skambha.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To niech napisze po co dał to zdjęcie i czego oczekuje od innych.

Przecież NAPISAŁ po co dał zdjęcie. Po to, żebyś na przykład nie napisał "o, nie odzywa, mówiłem, że FEJK". Wiele słów mi się ciśnie na usta na twój temat, ale przemilczę to.

W każdym razie temat jest naprawdę ciekawy i czekam na rozwinięcie. Nie rozumiem tylko, po co przesiadywać na forum paranormalnym, skoro nie wierzy się w zjawiska paranormalne? Przecież to strata czasu.

I nie chcę czytać rzeczy w stylu "rozważamy wszystkie opcje", bo większość komentarzy wygląda na zwyczajny atak. Na szczęście autor jest zawzięty i cały czas aktywny. Cieszę się, że ciężko go zniechęcić, bo wprowadził na forum powiew świeżości.

Ale i tak część użytkowników nawet gdyby zobaczyła to na własne oczy, to by powiedziała, że to zwidy  :szczerb:

• 3

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych