Napisano 08.02.2009 - 20:10
Napisano 08.02.2009 - 20:46
Napisano 08.02.2009 - 21:23
Zostaje tylko jedna kwestia, którą nie wiem dlaczego pominąłem, mianowicie komunikacja. W jaki sposób ten czpi miałby się komunikować z komputerem? GPS, GSM czy jak? No bo w przypadku tych dwóch da się przecież zakłócić ich pracę. Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
Napisano 08.02.2009 - 21:41
no ale z kąd niby w bazie danych miało by sie znaleść wszystko o człowieku ? .Są miliony ludzi i żeby o karzdym zebrać dokłądne informacje to muiało by być drugie tylke osób które by zbierały te dane ....
Napisano 08.02.2009 - 22:35
Ekhm? Juz dawno ludzie maja wszepione chipy tylko teraz nie sa jeszcze zmuszani do tego. A co z ludzmi ktorzy maja wszepione te stare chipy? Beda je wymieniac?Pierwsi ludzie z mikroczipamy będą mieli tylko część danych zapisanych "na mikroczipie". Ale ich dzieci już będą miały wszystkie dane zapisywane na mikroczipie ( karta zdrowia, itd itp).
Napisano 08.02.2009 - 22:43
Napisano 08.02.2009 - 23:11
no ale z kąd niby w bazie danych miało by sie znaleść wszystko o człowieku ? .Są miliony ludzi i żeby o karzdym zebrać dokłądne informacje to muiało by być drugie tylke osób które by zbierały te dane ....
Napisano 08.02.2009 - 23:28
Napisano 08.02.2009 - 23:36
Napisano 09.02.2009 - 09:18
Racja, to się jeszcze da przeżyć. Ponoć bezpieczeństwo jest najważniejsze.Jeśli dzięki chipom będziemy inwigilowani, to trudno - niech sobie wiedzą co robie.
Po pierwsze nie będziesz o tym wiedział, a jeśli już, to dobrowolnie się na to zgodzisz, w obawie przed odrzuceniem przez "wytresowane" społeczeństwo, przed utratą majątku, szacunku.Jeśli będą w jakiś sposób ingerować, pewnie to mi się nie spodoba i zaczne o tym mówić.
Nikt Cię nie zabije.Jeśli ktoś mnie za to zabije, to ludzie, którzy mnie znali zaczną o tym mówić.
Tu masz rację, martwi nie mówią, a przestraszeni to nawet zaprzeczają.Jeśli ktoś ich zabije, to w ludziach z okolicy obudzi się strach i przestaną o tym mówić.
Nigdy nie dojdzie do ustępstw. Protesty są na nic, bo nie uderzają w NWO w żaden sposób.Jeśli jednak NWO znów interweniuje, to sytuacja znów się powtórzy i w końcu doprowadzi do fali protestów. Te natomiast najpewnej do ustępstw ze strony światego rządu. Na samym końcu będzie znów ukochana demokracja.
Ja nie mam rozbujanej wyobraźni. Mam pewną wiedzę o tym jak zachowują się ludzie w stresie i jak zachowuje się tłum. Zwłaszcza tłum.Czy wy nie potraficie zrozumieć skali takiego zjawiska?
Napisano 09.02.2009 - 09:22
Porwania dzieci w Meksyku stają się coraz większą plagą, z którą nie radzi sobie rząd ani służby bezpieczeństwa. O swoje pociechy boją się głównie przedstawiciele klasy wyższej, gdyż porwania dla okupu zdarzają się znacznie częściej.
Chipy RFID chronią dzieci
Xega Company, jedna z meksykańskich firm dostarczająca rozwiązania z zakresu automatycznej identyfikacji, w odpowiedzi na zapotrzebowanie i rosnący niepokój mieszkańców Meksyku, stworzyła system, który chroni dzieci przed porwaniem.
System składa się z wszczepianego w ramię implantu zwierającego tag RFID oraz nadajnika GPS, który dziecko musi stale przy sobie nosić. W momencie porwania, dziecko ma nacisnąć przycisk na urządzeniu GPS, a informacja o lokalizacji porwanego przekazywana jest firmie Xega. W ten sposób można błyskawicznie zlokalizować dziecko.
Koszt instalacji systemu wynosi 4 tysiące dolarów. Do tego dochodzi roczny abonament w wysokości 2 tysięcy dolarów. Dla meksykańskiej elity finansowej nie jest to wysoka cena za bezpieczeństwo dziecka. Chipy cieszą się tak dużym powodzeniem, że Xega planuje rozszerzyć działalność na Brazylię, Kolumbię i Wenezuelę.
Niebezpieczny patent American Express umożliwiający śledzenie ludzi poprzez chipy RFID
Aktualizacja: 2007-03-23 12:00 am
Dyrekcja American Express, jednej z największych na świecie firm specjalizujących się w usługach finansowych i znanej głównie z wydawania kart kredytowych, spotkała się w zeszłym tygodniu z przedstawicielami konsumenckiej organizacji CASPIAN (Consumers Against Supermarket Privacy Invasion and Numbering) celem przedyskutowania zastosowania kontrowersyjnego patentu pozwalającego na śledzenie ludzi.
Patent będący w posiadaniu firmy American Express, pozwala na monitorowanie niemal każdego ruchu i śledzenie każdej decyzji klientów, poprzez zainstalowany na karcie kredytowej chip RFID. Poprzez sieć zainstalowanych w sklepach oraz innych miejscach, jak: ?szkoły, centra handlowe, przystanki autobusowe i inne miejsca publiczne? odbiorników, system pozwala na identyfikację człowieka, śledzenie jego poruszania się i nieustannego kontrolowania jego zachowania.
Rozmowy przedstawicieli American Express i CASPIAN zakończyły się połowicznym sukcesem. Jakkolwiek firma American Express nie odcięła się od planów wprowadzenia i upowszechnienia systemów śledzenie klientów, to postanowiła stworzyć możliwość wyboru rodzaju karty kredytowej swoim klientom i ci, którzy wyrażą taką prośbę, będą mogli otrzymać kartę bez czipu RFID.
Organizacja konsumencka CASPIAN, której nazwę można przetłumaczyć jako Klienci Przeciwko Naruszaniu Prywatności przez Supermarkety oraz Przeciwko Traktowaniu Człowieka jako Numer, skupia swą działalność na propagowaniu niebezpieczeństw płynących z coraz powszechniejszego zastosowania chipów RFID, które pozwalają na niemal nieograniczone śledzenie każdego człowieka.
Technologia RFID zdobywa coraz większe zastosowanie, np. od sierpnia 2006 roku, decyzją Ministra
MSWiA Ludwika Dorna, wprowadzono paszporty polskie posiadające wbudowany czip RFID.
Wraz ze spadkiem cen chipów RFID oraz coraz doskonalszą technologią, ostatnie doniesienia o możliwości zastosowania czipów RFID wydają się coraz bardziej niepokojące: znana firma Swingline produkująca gamę prostych biurowych pomocy, pokazała model zszywacza do kartek biurowych, w których każda zszywka posiada wbudowany czip RFID.
Napisano 09.02.2009 - 09:38
Myślisz, że ile kosztuje wytworzenie jednej sztuki? 5$? 2$? Mniej?no mówiłme że to drogi biznes :\ chcieć zaczipowac tylko polaków to trzeba zainwestować 152 miliardy dolarów :\
Te kwoty, to były za usługę, a nie chip.jedno wyklucza drugie tu pisza że sa coraz tansze a na górze takie kwoty ?! bozatym skłaniam sie do wniosku że spisek być może jest ale napewno nie bendą ludziom wszczepiać tego cholerstwa :\ te chipy benda poprostu wszedzie w telefonach komputerach paszportach dowodach i poprzez t oludzie benda kontrolowani :\
Napisano 09.02.2009 - 17:26
Porwania dzieci w Meksyku stają się coraz większą plagą, z którą nie radzi sobie rząd ani służby bezpieczeństwa. O swoje pociechy boją się głównie przedstawiciele klasy wyższej, gdyż porwania dla okupu zdarzają się znacznie częściej.
Chipy RFID chronią dzieci
Xega Company, jedna z meksykańskich firm dostarczająca rozwiązania z zakresu automatycznej identyfikacji, w odpowiedzi na zapotrzebowanie i rosnący niepokój mieszkańców Meksyku, stworzyła system, który chroni dzieci przed porwaniem.
System składa się z wszczepianego w ramię implantu zwierającego tag RFID oraz nadajnika GPS, który dziecko musi stale przy sobie nosić. W momencie porwania, dziecko ma nacisnąć przycisk na urządzeniu GPS, a informacja o lokalizacji porwanego przekazywana jest firmie Xega. W ten sposób można błyskawicznie zlokalizować dziecko.
Napisano 09.02.2009 - 19:22
I kto te władze będzie miał nad TOBĄ ? Kaczor? Donald ? laugh1.gif Za MNIE nikt nie będzie decydował mam wolną wole i sam jestem sobie prezydentem, bogiem i sądem najwyższym cool6.gif
Napisano 09.02.2009 - 19:37
No tak... powiedz im, że sobie nie dasz go wszczepić i koniec? Chciałbym to widzieć. Powiedzmy, że nie dałeś sobie go wszczepić lub sobie go wyrwałeś. Tylko teraz nie można płacić gotówką, do lekarza bez chipa też cię nie przyjmą, a ludzie gdy zobaczą, że ktoś nie ma czipa będą dzwonić na policję. Jak będziesz funkcjonował w takim społeczeństwie? Wydaje mi się, że się nie da, a jeśli jestem w błędzie to sprowadź mnie na dobry tok myślenia. Chyba, że będziesz taki twardy i uciekniesz do lasu i będziesz jadł wiewiórki, albo będziesz kradł.Za MNIE nikt nie będzie decydował mam wolną wole i sam jestem sobie prezydentem, bogiem i sądem najwyższym cool6.gif
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych