Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chipy ( + i - )

• Please log in to reply
181 replies to this topic

corner.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niejednokrotnie policja potrafiła ustalić kto zdzwonił z telefonu pre-paid z wiadomościami o podłożeniu bomby. Tylko czy to było wynikiem głupoty dzwoniącego który nie wywalał karty z telefonu, czy istnieje metoda którą można to sprawdzić? Postawiam opcje pierwszą.

No... Ja mówiłem o zwykłym korzystaniu z telefonu. Jeśli ktoś chce z karty prepaid wykonać jedną rozmowę i kupi do tego (i tylko tego) celu nowy telefon, a później go wyrzuci, to może i jest anonimowy. A przy zwykłym użytkowaniu można ustalić tożsamość poprzez lokalizację (gdzie najczęściej przebywa aparat + sprawdzenie bazy meldunkowej), sprawdzenie numerów z którymi delikwent się kontaktuje, czasami ludzie dzwonią z telefonu do różnych instytucji, można też sprawdzić jakie inne karty sim są używane przez dany aparat... Jest mnóstwo sposobów na sprawdzenie.

EOT.

Aha, przecież chipy nie pozwolą na permanentną inwigilację, bo działają tylko z odpowiednim czytnikiem i to na niedużą odległość. Dobrze rozumiem? A choćby taka komórka pozwala na bieżącą kontrolę każdego kroku.
  • 0

norainbow.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[/quote]Aha, przecież chipy nie pozwolą na permanentną inwigilację, bo działają tylko z odpowiednim czytnikiem i to na niedużą odległość. Dobrze rozumiem? A choćby taka komórka pozwala na bieżącą kontrolę każdego kroku.
[/quote]

skoro można śledzić położenie telefonu komórkowego to równie dobrze i czipa / choćby wykorzystując sieć przekażników telefonii komórkowej / nie mówiac już o tym że czipy nie musza być wszczepiane bezpośrednio do ciała .
  • 0

Kocot.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Żeby uniknąć zniewolenia, najlepiej jest uciec gdzieś w góry albo do lasu. Ja osobiście tak zrobię, jestem młody, nie mam żony, ani dzieci, więc nie muszę się o nic martwić. A tak w ogóle zajmuję się trochę survivalem, więc nie będę miał problemów z zamieszkaniem na łonie natury ;)
  • 0

SolarWarden.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z wszczepianiem chipów ludziom to jest tak jak z kazdym wynalazkiem. Może być wykorzystany w sposób przemyślany, niosący wszystkim pomoc, dobro ( wykorzystanie w medycynie, lokalizacji osób zaginionych, zapobiaganie przestepstwom itd. itp.). Wtedy OK.

Ale jeśli taki chip ma być wykorzystywany przez jakieś organizacje w niewiadomych celach, albo w celach nie niosących nikomu nic dobrego. Służący tylko jako urządzenie wchodzące ludziom z buciorami w życie prywatne. I majace funkcje, o których się nikomu nie śniło (jakieś kontrole umysłu za pomocą fal, podsłuchy itd. itp.) To za takie coś to ja podziękuję.

To tak jak z nożem, można nim pokroić chlebek na śniadanie, a można wbić komuś pod żebro.
  • 0

some.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oto jak bedzie wygladac swiat z chipami:

a moze nawet gorzej ;(
  • 0

#126 Gość_eru75

Gość_eru75.

Napisano

Psy już cierpią. Tutaj opisany przypadek psa, który po rutynowej operacji wszczepienia chipu wykrwawił się na śmierć.
Właścicielka mówiła, że nie chciała wszczepić pupilowi tego chipu, ale nie miała wyjścia. Takie jest prawo. Za odmowę grozi grzywna 250$. W niektórych przypadkach nawet 6 miesięcy więzienia.
http://rense.com/general84/dog.htm
  • 0

#127 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Za 5, 10 lat chip będzie mikroskopijny. Nawet nie będziemy świadomi tego, że je będziemy mieli w sobie...
taka jest prawda:

"UWAGA UWAGA: 30 MARCA 2017 ROKU BĘDĄ SZCZEPIENIA NA ZMUTOWANĄ WERSJĘ ŚMIERTELNEJ GRYPY" -
wszyscy pójdą, by epidemii nie było a w szczepionkach mikroskopijne chipy :)

To tylko jedna z wielu możlwiości, jakie mogą zastosowac...
  • 0

#128 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.

Napisano

PRANOJA :\ te chipy to poprawnie układy scalone... Sa juz od kilku lat w powszechnym użyciu wszędzie w komórkach telewizorach pralkach zmywarkach drukarkach samochodach samolotach w zabawkach ... no i w kartach płatniczych telefonicznych.... Co prawda nie czytałem wszystich postów bo ot by było troche czasochłonne ale wystarczyło mi kilka aby dojść do wniosku że piszecie o czymś o czym nie macie pojęcia
otóż te wasze CHIPY w kartach pł i tel to nic innego jak przenośne pamięci na których zapisane da dane dotyczące profitów i nic więcej ... Teraz ChIPY (czarne z małymi nóżkami) to sa tzw ukłądy scalone niektóre to tmery inne to wzmacniacze w zminiaturyzowanej formie są też mikrokomputery a do czego można je wykożysac pewnie wiecie ...
Jedno jest pewne nikt nas nie bendzie przy pomcy tych "chipów " kontrolował i nikt nam tego nie będzie aplikował...
A wiecie czemu ? bo to by było zaj****szczo kosztownym przedsięwzięciem... poza tym kto by był w stanei kontorlować miliny mikrokomputerów wmontowanych w ludzi nie ma i nei będzie takiej technologi prze najbliższe 50 lat ..
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

convers wszystko jest już gotowe. Mikroczipy naprodukowane. Prawa gotowe do wprowadzenia. W Brukseli stoi komputer wielkości trzy piętrowego budynku który będzie zarządzał czipami. Jedyne co trzeba teraz zrobić to nakłonić/zmusić ludzi żeby wszczepili sobie te mikroczipy, a ci ludzi już dalej wszczepią te mikroczipy swoim dzieciom i tak dalej.
  • 0

#130 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.

Napisano

nie to nawet zabawniejsza teoria spiskowa niż to że Hitler podbijał Europe tylko po to żeby mieć monpol na burdele :D
  • 0

some.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

convers mylisz sie... myslisz ze nie wyprodukuja tych chipow dla ludzi? skoro jest obowiazkowe wszczepianie ich psom? to tylko pierwszy krok do wszczepienia go ludziom. W sumie ludzie juz je wszczepiaja. Jak nie wierzysz obejrzyj to, myslisz ze Aaron Russo by Cie oklamal?

http://pl.youtube.co...h?v=f19LcpUQSlo
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

convers wystarczy nawet poszukać na forum: http://www.paranorma...?showtopic=2500

Z Moody Magazine

Dr Hanrick Eldeman, główny analityk Europejskiej Wspólnoty Gospodarczej z siedzibą w Brukseli, ujawnił, że skomputeryzowany plan „odnowy świata z chaosu” jest już realizowany. Światowy kryzys ekonomiczy na początku 1974r., doprowadził do spotkania przywódców krajów EWG, doradca Eldeman przedstawił „BESTIĘ” (Brussels Eletronical Accounting Surveying Terminal = „BEAST).

W/g. Dr Hanricka Eldemana

„Bestia” to gigantyczny trzy-piętrowej wielkości komputer, ulokowany w administracyjnym budynku siedziby EWG w Brukseli, Belgia.

• 0

Ban.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No wybacz, ale w czasach gdy zwykłe procesory są wykonywane w wymiarze technologicznym 45nm (nanometrów), a karty pamięci microsd są w stanie pomieścić 32GB, ta teoria wcale nie jest śmieszna. :) Możliwości wrzucenia różnych ciekawych rzeczy do takiego czipa są bardzo szerokie. Problem kontrolowania tych wszystkich czipów nie jest problemem. Słyszałeś o czymś takim jak superkomputery? Jeśli nie to propunuję się z tym pojęciem zapoznać.

Wystarczy mieć jakiekolwiek pojęcie na temat dzisiejszych technologii, aby wiedzieć, że od strony technicznej nie ma żadnego problemu.
  • 0

#134 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.

Napisano

wiecie co może to to że jestem sceptycznie nastawiony do tego od kąd przeczytałem ten temat moze to to że takie filmiki na yt moze dać kto chce bo nei ma pewność czy napewno głos tamtego człowieka to głos jeg oczy ktoś inny nagrał.... Teraz wiem juz ze te pluskwy juz są ale nie jestem przekonany żeby można przy ich pomocy wiedzieć o wszystkim co robi człowiek ....

No bo na nim można zapisać dane biometryczne i numer konta nawet sekwencje DNA ale to nie świadczy o jakimś spisku :( . Teraz też ludzie mają powszechny dostęp do kart kredytowych , komurek i innych urządzeń i w zasadzi i bez tych kapsułek można człowieka namierzyć w każdej chwili :\

no nic poszukam coś na ten temat i albo w to uwierze (jak tak sie stanie to napewno przyłoncze sie do ruchu oporu :D ) labo oleje tka samo ja kteorie o roku 2012 :]
  • 0

some.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Te filmiki, ktore podalem sa uciete z pelnometrazowych filmow, ktore sam mozesz sobie sciagnac. Dlatego widzisz nie sprawdziles i gadasz gupoty ze nie wiadomo czy to oni naprawde mowia w tych filimikach na yt. W tych co podalem w 100 % mowi osoba, za ktora sie ona sama podaje, dlatego nie wiem dokladnie o co Ci cho.. Wszystko jest oczywiste i sklada sie w calosc. Moze ta logika Cie przeraza? A co do chipow to nie na nich bezposrednio znajduja sie dane, tam znajduje sie tylko id uzytkownika a to urzadzenia odbiorcze lacza sie z BAZA DANYCH w ktorej jest zapisane chyba wszystko na temat czlowieka a moze i wiecej.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych