Skocz do zawartości

Zdjęcie

Forumowy mini warsztacik - macie jakieś problemy? Piszcie...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
216 odpowiedzi w tym temacie

Vide.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O, super temat!

Audi A3, 2009, hatchback. Teoretycznie (muszę dokładnie sprawdzić w instrukcji) powinnam mieć czujniki zmierzchu - one się włączają kiedy konkretnie? Jakieś światła muszę mieć włączone wjeżdżając np, do tunelu, tak? Jakakolwiek informacja będzie cenna :)

Ustaw na przełączniku głównym opcję AUTO,światła będą włączać się automatycznie.

Jooe.
  • Tematów: 32
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dr Röck, Ty to masz przeboje w tym swoim życiu :szczerb: :szczerb:  aż mnie w zakłopotanie wprowadzasz. Dobrze że to forum jest o tematyce PARANORMALNEJ bo NORMALNIE bym ...   ....   ....   :facepalm:

Nasz koleszka z forum chce wozu do 15tys.zł.  Pewnie chce wozu którym da radę przewieźć "pupę" z punktu A do punkty B za jak najtańszą opłatą.  Pewnie też nie chce się wstydzić zapraszając laskę do kina w chwili - w której będzie musiał po nią podjechać jakimś 25 letnim Audi B3.  Pewnie też chce mieć autko do którego dostanie bebechy wszędzie w każdej "wichurze" i nie będą to bebechy specjalnie sprowadzane bo takich Fiest, Focusów czy Astr to teraz jak psów.  Pewnie też nie ma 60% zniżek na OC.  Dobra, dajmy na luz. Kolega sam się określi co z tym fantem zrobi.

Trafiłeś w sedno ;) najbardziej widzi mi się ten fordzik, pod względem wyglądu, każdy chyba chce mieć jakieś ładne autko. I nie zależy mi aż tak bardzo na tym bym autem jeździł w nieskończoność 15-20 lat, nastawiam się na zmianę za 5-7 lat i chcę bym nie musiał przez ten czas rok w rok zaglądać do warsztatu. Oczywistością jest, że wypadki chodzą po ludziach, nie po lesie i wszystko może się zdarzyć...

Ford-Focus-I-sedan-obraz-5.jpg

Użytkownik Jooe edytował ten post 15.03.2016 - 06:58

wariat_prawdziwy.

deaktywowany na własne życzenie

• Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Bardzo dobry wybór powiem szczerze. Już za 4000 z kawałkiem kupisz Focusa I tyle że jeśli masz owe 15000zł to szukaj nowszej wersji, ot by to:

http://otomoto.pl/of...html#d6ab17ea0a

Jeśli dobrze zagadasz to myślę że za 11000 byś go wziął. 2007r to 9latek więc spokojnie posmigasz kilka lat.

Sebastian możliwe że skończył się łącznik gumowo metalowy w łapie skrzyni biegów. Przerabiałem to w Audi A3 ;)

Może też być przegub wewnętrzny (satelitki), lubią "klikać" gdy się zużyją. Luz łatwo można sprawdzić.  Zaparkuj auto i nie podnoś hamulca ręcznego. Włącz bieg 1 i spróbuj pchać na biegu auto do przodu i do tyłu. Powiedz, ile CM ujechał mając włączoną jedynkę...

Drugi test to to samo z biegiem wstecznym. Włącz wsteczny, wyjdź z auta, i pchaj go raz do tyłu a raz do przodu.  Powiedz ile CM był w stanie ujechać mając wrzucony bieg....   Wtedy będzie lekko jasne czy masz przeguby wewnętrzne do roboty.  To pierwsze co bym sprawdził. 

Możesz tez zrobić ten test podnosząc auto na lewarku tak by koło poszło w górę bez ściągania. Podnieś autko i wtedy mocno przekręcaj kołem w prawo i lewo (bardzo mocno, do oporu, stanowcze, szybkie ruchy) i jeśli wtedy będziesz słyszał metaliczne stuki typu klik, klik przy skrzyni to niczego innego już nie szukaj. Przeguby wewnętrzne do roboty.

Kolejne za które bym się wziął to poduszki zawieszenia silnika i ogólnie zerknął na luzy na zawieszeniu lecz z życia wiem że jeśli stuk jest podczas rozłączania skrzyni biegów (wciskanie sprzęgła) to na 79% są to przeguby wewnętrzne (te przy skrzyni).

Sprawdź też jak zachowuje się auto ruszając na maksymalnym skręcie w prawo i lewo. Czy słychać jakieś stuki, zgrzyty, czy przód podskakuje, czy kierownica próbuje się wyrywać?

Użytkownik wariat edytował ten post 15.03.2016 - 08:53

Dr Röck.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@wariat

Dr Röck, Ty to masz przeboje w tym swoim życiu :szczerb: :szczerb:  aż mnie w zakłopotanie wprowadzasz. Dobrze że to forum jest o tematyce PARANORMALNEJ bo NORMALNIE bym ...   ....   ....   :facepalm:

To moze najpierw przeczytaj co zaproponowalem, a potem sie wymadrzaj - bo passaty b4, audi b3, stare mondea, czy inne szmelce to byl twoj pomysl. argument z laska tez jest z czapy bo jak laska ocenia kogos po samochodzie to sie nadaje na jeden raz, rano wykopac z lozka i zapomniec.

ty podales focusa - jak ktos lubi morze skrzypiacego plastiku, tandetne wycierajace sie przyciski i ogolnie przecietne jezdzilo, jak to w fordach to moze i focus mu sie spodoba. ale moje propozycje byly takie:

0ae3e0f75b.jpg

a7842c338a.jpg

6fa6409f8b.jpg

de567cc5a1.jpg

to sa modele pod kazdym wzgledem lepsze od focusa, a beda wyraznie tansze w uzytkowaniu i serwisowaniu. i nie wyjezdzaj wiecej z jakimis bajkami typu passat b4 bo to smietnik a nie samochod, juz lepiej poloneza kupic bo bedzie bardziej komfortowy od passata b4.

ale tak naprawde jakby jooe mial nieco wiecej kasy, powiedzmy z 17-18 kola i nie upieral sie koniecznie przy sedanie to moim zdaniem najlepszym mozliwym wyborem bylby fiat bravo. benzyniak 1.4 albo nawet 1.4 turbo jak sie trafi, swietne, dopracowane auto i w odroznieniu od 99% nowych wynalazkow nie pusci nikogo z torbami.

Użytkownik Dr Röck edytował ten post 15.03.2016 - 10:39

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Tiaaa, zwłaszcza Francuz ew. Lancia.

Pokazujesz 406-stke w środku więc pokaż i na zewnątrz!  To mam być ładne???

8297883peugeot-406-02.jpg

i na dodatek za taką kasę??

Przecie to prawie Vectra B z 1995r!   Nawet patrząc na wnętrze to co tam jest eleganckie jak na dzisiejsze czasy przystało?

Monochromatyczne wyświetlacze rodem z Audi A4 które wyszło na rynek w 1994r??  Ledwie świecące zegary podświetlane żarówkami??

A może to super radyjko za 3 dychy ??

A no tak...   iPoda można domontować bo przecie Bluetooth w radio znaleźć w 406 będzie ciężko...

Mazda??  Nie sądzisz że te gałki na panelu i radio rodem UNITRA to już szczyt bezczelności jak na ten rocznik i model w porównaniu z konkurencją?

Popatrz na Omegę B z 1999r i porównaj ze swoją Mazdą:

748c7c46a71a625702e63c252a4410e4.jpg

Kolor navi z komputerem sterowanym z kiery?  Łał!  Nie sądzisz że się Japońce z tą Mazdą lekko w czasie zatrzymali??

Mam pytanie. Dlaczego Ty na siłę proponujesz chłopakowi padliny których nikt za 2,3 lata od niego nie odkupi?

Lancia?  Stara Mazda?  Francuz??   Przecież to są padła które stoją na rynku za grosze bo nikt tego nie chce!  Chłopie... zejdź na ziemię.

Focusem prześmiga 3,4 lata i z palcem w "pupie" odsprzeda a kto mu kupi parcha peżocinę 406?

Bravo??

Bravo II (198) robili od 2007 roku. Musiał by się mocno starać by znalazł coś dobrego w cenie 10-12tys. 

Nie zapominaj o przerejestrowaniu, OC, przeglądzie i małym serwisie na start (oleje, płyny, filtry, rozrząd).

PS. Tam wewnątrz tego autka ten uchwyt na telefon to na nity czy śrubki bo nie widzę????

Ja myślałem że w dzisiejszych czasach wsiada się do auta z włączonym BT i tylko klika OK na panelu w celu połączenia z zestawem HF.

:szczerb:

Pokazujesz Lybrę w środku, no fakt, przyznam, fajnie ale ...  wiesz co??

Zapomniałeś dodać że Włosi tak mocno zmęczyli się projektując jej wnętrze że nie mieli już sił by zaprojektować ją po ludzku na zewnątrz!!

lancia-lybra-sw-17.jpg

Prawie jak:

syrena104.jpg

więc po co wydawać kasę??

Serio nie wstydził byś się podjechać pod robotę / szkołę / do znajomych / taką Lybrą??

Przecież w niej te pseudo chromowe oprawki na lampach korodują!!

Z czego oni wzięli te lampy?  Z żuka/Nysy???

I zrozum jeszcze jedno. Są auta do których "prawdziwy samiec!" nie wsiada!

To tak jak bym sobie swoją Corollkę pomalował na różowo! 

Użytkownik wariat edytował ten post 15.03.2016 - 11:48

Dr Röck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@wariat

Pokazujesz 406-stke w środku więc pokaż i na zewnątrz!  To mam być ładne???

o gustach sie nie wypowiadam. mnie sie 406 nie podoba co nie zmienia faktu, ze jest to bardzo dobre auto.

Popatrz na Omegę B z 1999r i porównaj ze swoją Mazdą:

bardzo rozsadne porownanie z autem o segment wyzej, ktore w dodatku jest rdzewiejaca padlina.

Mam pytanie. Dlaczego Ty na siłę proponujesz chłopakowi padliny których nikt za 2,3 lata od niego nie odkupi?

predzej sprzeda 406 lub mazde niz focusa. takie sa realia.

to ja sie zapytam tak - po co wciskasz chlopakowi na sile padline, jaka jest focus? w tym aucie nie ma nic godnego uwagi poza tym ze niezle sie prowadzi co przy 100 koniach nie ma znaczenia ale z jakoscia to jest bida. a ty jeszcze go na focusa 2 namawiasz? ogarnij sie. jak mu przyjdzie ogarniac elektryke wnetrza, wspomaganie, blacharke albo zwlaszcza zawias to sie chlopak zalamie i cie przeklnie. sa znacznie lepsze auta od tego dziada. na zdjeciach wyglada jak wyglada, ale ten plastik w srodku to jest kabaret skrzypi to wszystko podczas jazdy jakbys jezdzil styropianem po szybie a komfort jazdy jest taki sam jak w audi a3 czyli zaden.

Bravo II (198) robili od 2007 roku. Nie sądzę by znalazł coś dobrego w cenie 10-12tys.

za 12-15 da sie kupic przyzwoite benzynowe bravo, trzeba tylko troche poszukac. jest o dwie klasy lepsze od focusa. pakiet startowy w bravo zamknie sie w tysiaku, tam nie ma zadnej filozofii. nie mowimy o bravo z dieslem bo tutaj od 20 kola sie rozmawia.

Serio nie wstydził byś się podjechać pod robotę / szkołę / do znajomych / taką Lybrą??

nie rob se jaj. moze ty bys sie wstydzil ale to zaden argument. mnie sie zdarzalo podjezdzac pod maly hotel w szwajcarii zdezelowanym pikapem z agregatem pradotworczym na pace i stawiac go kolo wypasionych mercow i beemek, sie nie wstydzilem bo nie bylo czego. a jak argumentem ma byc rzekomy prestiz w otoczeniu to tu nie ma o czym gadac tylko kupic pasata b5 1.9 tedei w hajlajnie i koniec. syf bo syf ale za to jaki prestiz wsrod narodu.

Użytkownik Dr Röck edytował ten post 15.03.2016 - 11:57

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Odpowiedź jest prosta. Ja tym handluję. Chłopie, ponad 50 sztuk mam w komisie. Focusy? Zero bo schodzą jak bułki! Fiaty? Zero bo idą jak chlebek z rańca.

3.jpg

Belka 406-ski tylna. Niech sobie chłopak tulejeczki i drążki wymienia pod blokiem...

A tu belka z Focusa II

P1030048.JPG

Stabilizator, łączniki, tuleje przód/tył i po robocie.  Robiłes kiedyś 406-stkę?  Pewnie nie bo nie wiesz jak się ściąga belę ze skorodowanej podłogi.

Piszesz, Omega B - segment wyżej. Chłopie, po raz kolejny proszę zostaw UFO i pogadaj z Ziemianami!

Omega BFL i ten Peugeot to podobna cena w roku 2016 o ile znajdzie 406 w bdb stanie!!!   więc sam przyznałeś .... że proponujesz prehistorię albowiem jeśli może mieć ładne BFL za 6-8 koła

opel-omega-b-fl-c-22-16v-irmscher-sprezy

to po co mu za podobną kasę te kalectwo które proponujesz a kalectwo skończy po roku z ceną 2-3tys.?

Sprzeda 406-stkę???

Za ile?

http://allegro.pl/pe...5?price_to=5000    (link do listingu aukcji, nie reklama!)

jeśli średnia cena tego auta to 3000??

Na dowód sowich racji znajdź mi tu parcha:

http://allegro.pl/om...1999-2003-12754  (także listing do ogółu, nie reklama)

Zobacz, 8 koła w full wypasie, 2002rok

http://allegro.pl/op...6035178414.html

i porównaj z tym co oferujesz...

Użytkownik wariat edytował ten post 15.03.2016 - 12:07

Jooe.
  • Tematów: 32
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

nie rob se jaj. moze ty bys sie wstydzil ale to zaden argument. mnie sie zdarzalo podjezdzac pod maly hotel w szwajcarii zdezelowanym pikapem z agregatem pradotworczym na pace i stawiac go kolo wypasionych mercow i beemek, sie nie wstydzilem bo nie bylo czego. a jak argumentem ma byc rzekomy prestiz w otoczeniu to tu nie ma o czym gadac tylko kupic pasata b5 1.9 tedei w hajlajnie i koniec. syf bo syf ale za to jaki prestiz wsrod narodu.

Już tam napisałem, że skoro mam wydawać ponad 10 000 zł to chcę żeby to auto jakoś wyglądało, bo jednak samochód to trochę jakby wizytówka człowieka, przynajmniej jak tak do tego podchodzę, nie chodzi mi o jakiś szpan czy prestiż... ale takim peżotem 406 bym jeździć raczej nie chciał bo według mnie już lepiej wygląda cordoba...

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Nie tylko Ty do tego tak podchodzisz i większość samców zabije Cię uśmiechem gdy pod sklep podjedziesz Lybrą a on będzie wysadzał właśnie pupę ze swojego Mondeo w tej samej cenie. Moim zdaniem wszystkie Peugeoty i Citroeny są tylko dla tych co mają ogródek. Obcinasz dach, wsypujesz ziemię i sadzisz kwiatki. Takiej doniczki nie ma nikt.  Zaproponował bym stawik i chować karpia na święta ale w 406-stce to za dużo folii pójdzie by załatać dziury w podłodze. Szkoda papy...

Użytkownik wariat edytował ten post 15.03.2016 - 12:19

Dr Röck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@up

Nie tylko Ty do tego tak podchodzisz i większość samców zabije Cię uśmiechem gdy pod sklep podjedziesz Lybrą a on będzie wysadzał właśnie pupę ze swojego Mondeo w tej samej cenie.

Lybra zabija mondeo komfortem jazdy, ale jak kto lubi. widac, ze nigdy nie miales do czynienia ani z lybra, ani z 406, bobys z focusem nie wyjezdzal.

Robiłes kiedyś 406-stkę?  Pewnie nie bo nie wiesz jak się ściąga belę ze skorodowanej podłogi.

406 nie gnije, to nie focus. regeneracja belki w 406 to koszt 500-700 zlotych, wystarcza na 200 tys kilometrow czyli mniej wiecej 3x dluzej niz wielowahacz w focusie, ktorego zrobienie kosztuje 2-3 kola albo i wiecej.

polecasz omege? chlopie, nie kazdy lubi pod autem lezec co drugi dzien, poza tym grat zre paliwa jak smok i rdzewieje jak polonez. napisalem ci juz ogarnij sie. zreszta jak twierdzisz ze omega to ten sam segment co mazda 626 to nie mamy o czym gadac, bo pojecie masz takie jak paru innych znawcow na tym forum z juzkiem i jednym zielonym na czele.

na kwietnik focus jest doskonaly, zwlaszcza dwojka bo tak lekko liczac co drugi sie tylko na lakierze i szpachli trzyma. ale dobrze ze sie przynajmniej przyznales, czemu te parchy polecasz na sile :)

Użytkownik Dr Röck edytował ten post 15.03.2016 - 12:25

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Ciekawe jak to możliwe. Znasz cennik salonowy sprzed lat Lybry i Mondeo MK3?  Bo ja znam i nie sądzę by taka Lybra poskładana z Delty, Kappy i Ypsilona mogła konkurować z tyloma wahaczmi w MK3.

Ty pisałeś o Mazdzie 626 a nie o 6?????????????

Sorry....

Ja już kończę na dziś :facepalm: :facepalm:

http://omegaklub.eu/

Zapraszamy na spoty i zloty. Weź latarkę i lornetkę. Poszukasz sobie parchów i tych którzy pod autami leżą...

I jeszcze jedno na koniec. Nie ukrywaj faktu że w Lybrze czy Peżocinie belki i zawiechy będą do roboty już po zakupie. W Focusie może... w tych rocznikach uda się prześmigać 3,4 lata bez wkładu. Jest na to aż 80% szans!

I o jakich tysiącach Ty mówisz przy naprawie Focusa?

Proszę  http://e-katalog.int...zy-wahacza.html

i to w najdroższym możliwym sklepie!

Użytkownik wariat edytował ten post 15.03.2016 - 12:33

Dr Röck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ciekawe jak to możliwe. Znasz cennik salonowy sprzed lat Lybry i Mondeo MK3?  Bo ja znam i nie sądzę by taka Lybra poskładana z Delty, Kappy i Ypsilona mogła konkurować z tyloma wahaczmi w MK3.

To zle sadzisz. Lybra ma znacznie bardziej miekki zawias, znacznie lepsze fotele i jest lepiej wyciszona od mondeo. cen nie znam, ale nie sadze by mondeo bylo drozsze nawet w najbardziej wypasionej wersji. kolejny raz piszesz brednie, tym razem twierdzac, ze lybra jest poskladana z delty kappy i ypsilona. z tymi modelami ma wspolny tylko znaczek i jeden czy dwa silniki z kappa.

Ty pisałeś o Mazdzie 626 a nie o 6?????????????

tak, nie jestem fanem rdzewiejacej padliny jak ty, a akurat od mazdy 6 to sie trzeba trzymac z daleka. no chyba ze masz na sprzedaz mazde 6 z dieslem to pewnie tez bedziesz ja zachwalal co?

I jeszcze jedno na koniec. Nie ukrywaj faktu że w Lybrze czy Peżocinie belki i zawiechy będą do roboty już po zakupie. W Focusie może... w tych rocznikach uda się prześmigać 3,4 lata bez wkładu. Jest na to aż 80% szans!

jak kupisz 406 za 3 kola, to bedzie do roboty. zaplacisz tysiaka za przod+tyl i masz spokoj na 200 tysiecy km. jak kupisz zadbanego za 7-8-9-10 kola to nie bedzie nic do roboty. jak kupisz focusa to tez zawias bedzie do roboty, ale 3 kola jestes w plecy i wystarczy to na jakies 60 tysiecy jak bedziesz dziury omijac. i nie probuj pisac, jakie to zawieszenie w focusie jest wytrzymale, bo uznam zes nigdy w zyciu kolo focusa nawet nie przechodzil.

I o jakich tysiącach Ty mówisz przy naprawie Focusa?

Proszę  http://e-katalog.int...zy-wahacza.html

i to w najdroższym możliwym sklepie!

mowisz, ze zawieszenie tylne w focusie to kilka chińskich tulejek? ty w ogole widziales kiedys jakis samochod od spodu? bo mam coraz wieksze przekonanie, ze opowiesci o warsztacie to czysta fantazja. zapomniales jeszcze o czterech wahaczach, specjalnych srubach, podkladkach i paru innych pierdolach - no chyba ze jestes specem od druciarstwa, tylko wsadzic tania chinszczyzne w rozwalone wahacze, dobic mlotkiem i liczyc na to ze klient malo jezdzi i nie wroci za tydzien z reklamacja.

Użytkownik Dr Röck edytował ten post 15.03.2016 - 12:48

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Chińska tulejka?  A która nie jest Chińska?

Postaw się w sytuacji właścicieli samochodów. Mechanik jest od wymiany a nie od płacenia za bebechy. Chcesz mi wmówić że cała Polska śmiga na ori czy tam Bilstein/FEBI??  Buhahaaaa....

Wiesz jaki % ludzi pakuje zamienniki wysokiej kalsy do auta które ma tylko pracować?

Na 100 osób odwiedzających warsztat tylko dwie decydują się na markowe i dobre części!  Takie są realia!  Nie ma w Polsce "głąbów" którzy wiedzą że auto ma śmigać 3,4 lata i będą fundować kupującemu górną półkę cenową!

Chłopie, 30% klienteli części ze złomów przywozi na wymiany ...

I kto ma tu zejść na ziemię...

Koleszko, zapytam wprost. Czy Ty wiesz co to jest belka skrętna we Francuzach i jak się je robi?  Ale tak na serio pytam...

Robiłeś kiedyś łożyska i wiesz na jak długo to wystarcza w Polskich warunkach?

Francuzy to największe parchy w całej EU!  I nigdy w życiu zdania nie zmienię!

Kończę temat bo nie będę się kłócił zbędnie. Zęby na tych szrotach zjadłem. Zęby, czas i chęci.

Cena rynkowa swoje mówi!!! Omegę z 2002r kupujesz za 8-10 koła a Lagunę z tego samego rocznika za mniej jak pół tej ceny!

Ty w ogóle rozumiesz co to jest ot by BSI i jakie "komfortowe" warunki opróżniania kasy robi??

Dajmy na luz już...

Dokształć się troszkę http://www.peugeot-c...fakty-i-pulapki

tylko bez urazy ....

no i ....

KONIEC SPAMU W TYM TEMACIE... 

Ma to być forumowy kącik typu warsztacik a nie giełda...

Użytkownik wariat edytował ten post 15.03.2016 - 12:55

Dr Röck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czy Ty wiesz co to jest belka skrętna we Francuzach i jak się je robi?

Wyjezdzasz mi tu z belką skrętna? pogielo cie? udowodniles wlasnie ze o autach wiesz tyle samo co panjuzek, czyli mniej niz zero. koncze rozmowe, bo to nie ma sensu.

mam dla ciebie ciekawa informacje, ktora cie na pewno zaskoczy: PEUGEOT 406 NIE MA BELKI SKRETNEJ.

a skoro francuzy to takie parchy, to wyjasnij jak to jest, ze we francji, hiszpanii i portugalii 406 i 407 to najpopularniejsze fury na taksowkach, a cala polnocna afryka jezdzi peugeotami w wieku od 50 do 15 lat? 504, 505, 405, 406 i tak dalej? Syfiasty serwis, syfiaste paliwo, wszedzie piasek, drogi gruntowe, bo asfalt rzadko i tylko w miastach, auta naprawiane na chodniku mlotkiem drutem i kombinerkami a pezoty jezdza jak glupie. tam nie ma audikow, focusow czy innego szajsu, tylko pezoty i toyoty. czasem sie beczka w123 trafi.

Użytkownik Dr Röck edytował ten post 15.03.2016 - 12:58

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Nie mówiłem o 406 tylko o ogóle francuzów. Zatem zakończmy temat.

PS.  śmiga tego we Francji tyle ile Mesiów w Niemczech i Volvo w Szwecji. We Włoszech na TAXI to prawie same Fiaty.

Oni dbają o własną gospodarę a nie o byt innych krajów.

PS2. Józek to przez "ó" jest... wiesz?  :szczerb:  i z dużej bo to imię...

PS3. Byłeś we Francji choć raz realnie czy jedynie z google street?

Użytkownik wariat edytował ten post 15.03.2016 - 13:06

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych