Skocz do zawartości

Zdjęcie

Forumowy mini warsztacik - macie jakieś problemy? Piszcie...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
216 odpowiedzi w tym temacie

Dr Röck.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie mówiłem o 406 tylko o ogóle francuzów. Zatem zakończmy temat.

ALE JA NIE MOWILEM O OGOLE FRANCUZOW TYLKO KONKRETNNIE O 406, KTORY NIE MA BELKI SKRETNEJ WIEC TA BELKE SOBIE WIESZ GDZIE MOZESZ WSADZIC.

nastepnym razem jak bedziesz chcial pogadac z kims o samochodach to sie upewnij, ze cos o nich wiesz. ksiazki sobie jakies kup, albo ebooki chociaz posciagaj bo inaczej czarno to widze.

Byłeś we Francji choć raz realnie czy jedynie z google street?

nie jestem modem i nie bede sie przechwalac gdzie to nie bylem i czego to nie mam. wiem co pisze i niech to wystarczy.

józek to przez "ó" jest... wiesz?

na forum jest jeden swiatowej klasy ekspert, ktory twierdzi, ze silnik veyrona ma dwa waly korbowe, panjuzek - sam sie pisze przez "u" co w sumie do niego pasuje.

poczytaj zreszta sobie, fajny kabaret: http://www.paranorma...on/#entry658774

blokada5.gif

Wycieczki personalne

Edward

Użytkownik Edward. edytował ten post 15.03.2016 - 21:59

wariat_prawdziwy.

deaktywowany na własne życzenie

• Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Usilnie próbujesz przejąć jak by władzę...   chłopaku :szczerb:

proszę, daj już na luz...  :facepalm:  proszę, plisss....   uspokój się...

Mi nie przegadasz i nie ważne jakie psy byś na mnie wieszał i jakie bzdury z rękawa wysysał...  możesz sobie pisać co Ci ślina na język naniesie...  a mnie i tak z pionu nie wyprowadzisz...   ja nie z tych, z pierwszej łapanki...  chłopcze drogi...  forumowiczu szanowny...  :szczerb:

Podaj łapkę i zmień dział...   mało tu o UFO?

Kreujesz paranoidalny świat w paranormalnym forum!  :szczerb:   przecie to już obłęd... dosłownie...

Ja i moje doświadczenie to moja sprawa...  Mam swoje, kompletnie niezmienne zdanie bo mam powody. Ja po prostu nie lubię jak w tym nędznym kraju większość z nas ciągle dostaje po pupie za ... byle co dlatego w swoich wypowiedziach zawsze staram się ludziom otwierać oczy bo wiem że mają oni masę innych problemów niż samochód. Po co im kolejne zmartwienia? 

A że o mechanice sporo wiem to na bank nie pozwolę chłopakowi kupić nic od Francuzików przez których w co piątym warsztacie po nocach słychać:  [cenzura]   [cenzura]  [cenzurka]    :szczerb:  :szczerb:   

Ta sama "praktyczna" teoria dotyczy szrotwagenów...

AVE

Użytkownik wariat edytował ten post 15.03.2016 - 13:29

Dr Röck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mi nie przegadasz i nie ważne jakie psy byś na mnie wieszał i jakie bzdury z rękawa wysysał...

Jak na razie to ty bzdury sadzisz w kazdym kolejnym poscie, a belka skretna w 406 to byl absolutny hit.

Ty przypadkiem nie sprzedajesz 406-stki?????

nie. powiem wiecej, nawet nigdy nie mialem tego modelu. ale zrobilem kilkoma sluzbowkami i z wypozyczalni pareset tysiecy km i uwazam go za wyjatkowo udany i dopracowany model, dlatego go tez polecilem pytajacemu. i tyle. zestawienie 406 z focusem jest miazdzace dla focusa, fordzik nie ma w tym momencie ani jednej zalety nie liczac wygladu, wiec stad ta cala dyskusja.

Po co im kolejne zmartwienia?

zgadzam sie - dlatego od fordow (za wyjatkiem ka, tego co jest blizniakiem pandy), audikow, volkswagenow, mercow i bmw nalezy sie trzymac z daleka. najlepiej w ogole nie dotykac zlomu z niemiec. z francji tez wiekszosc jest do chrzanu dopiero ostatnio cos sie zaczelo poprawiac i laguna 3, megane-zelazko albo c4 zaczynaja wreszcie przypominac samochody.

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Chłopaku, szanowny forumowiczu, to już nie mój problem że Pan nie kapuje słowa "ogół" no i błagam, koniec tematu bo zniechęcimy tym spamem kolejnych potrzebujących fachowej porady :szczerb:

Użytkownik wariat edytował ten post 15.03.2016 - 13:33

Dr Röck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chłopaku, szanowny forumowiczu, to już nie mój problem że Pan nie kapuje słowa "ogół"

a czyim problemem jest to, ze jak pisze o 406, to znaczy, ze mam na mysli konkretnie 406, a nie ogol francuskich?

na tej samej zasadzie, skoro polecasz focusa, to znaczy ze polecasz wszystkie niemieckie, lacznie z megapazdzierzami passatami 2.0 tdi, cudownymi, prestizowymi audiczkami z 2.5 tdi v6 i multitronikiem albo wspanialymi, legendarnymi 1.9 tdi bxe i bls, ktorymi sie korbowody wywalaja blokiem albo miska olejowa po kilkunastu tysiacach km? przeciez polecasz ogol niemieckich aut, prawda?

Użytkownik Dr Röck edytował ten post 15.03.2016 - 13:35

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Mi już pomysłów zbrakło dosłownie by Cię "nawrócić". Jestem miękki jak błotniki przednie w Clio - dosłownie.

Mam pomysł!!!!

Napisz mi co chciał byś przeczytać a ja to zacytuję, zgoda????

Może wtedy wysprzęglik Ci ożyje i dasz na luz....  albowiem nie mogę ciągle pisać że mity w okół Forda to mity!

Miałem Mondeo MK1, MK2, MK3, MK4. Nigdy w życiu na nie nie narzekałem.  Miałem też w rodzinie masę cytrynek i pipożotów.  Naprawdę, doskonale się orientuję dzięki której marce o mało rozwodu się nie dorobiłem ponieważ przez nie właśnie mieszkałem w warsztacie ....

Dr Röck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

mondeo mechanicznie nie sa najgorsze o ile to benzyna a nie te trupy duratorqi - tylko nie bardzo kapuje po co kupowac nudne wozidlo, ktore niczym sie nie wyroznia, jak mozna zawsze dorwac cos fajniejszego? to taki klocek zeby przewiezc tylek od A do B i z powrotem. ani szczegolnie wygodne, ani ladne, w srodku plastik jak w subaru czyli dziadostwo, festyniarstwo na desce i tak dalej.

ale spoko, jak kto lubi, to niech se jezdzi. ja po prostu nie lubie aut sztampowych i bez polotu, a juz szczegolnie nie lubie nowych wspolczesnych plastikow nafaszerowanych chinskimi gadzetami.

Użytkownik Dr Röck edytował ten post 15.03.2016 - 14:02

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

No tylko po to by po 20latach eksploatacji ta super skóra biała nie była popękana, żółta i brudna, oraz te wszystkie drewno-podobne wstawki nie były wymatowiałe i połamane, no i po to by świecąca od plaku deska nie waliła odbiciem po szybie, no i po to by nie trzeba było kopać za fantami po allegro i płacić za byle spinkę 5zł by to wszystko nie trzeszczało. Odlew deski rozdzielczej w Focusie to jedna część i tak ma być. Jedna trzeszczeć nie będzie, wierz mi na słowo, siostra ma MK2 z 2006r od nowości i tam nic nie trzeszczy.  Szarość w aucie? Tak ma być!  Szarość i matowość by się nic nie paskudziło. Im mniej bajerów tym czyściej.

Współczesny plastik to ten sam plastik co dawniej. Struktura i skład plastiku nie zmieniły się od lat 60! Za trzeszczenie odpowiadają punkty montowania, spinki, uszczelki gumowe i podobne ale plastik?  Zasada jest prosta. Jeśli coś zostało zamontowane przez fabrykę i nie było ruszane przez kazików to trzeszczeć nie ma prawa a w naszych rodzimych szrotkach które miały po 30-stu właścicieli ile razy układano kable pod głośniki? Ile razy rozkręcano panele? drzwi i wszystko inne?

Auto bez polotu?  Polatać to można balonem! 

Piszesz o wygodzie, i widzisz. Tu zdradzasz kompletny brak praktyki. Ja tych aut naprawiam mało bo mi się dużo nie chce a i tak w tygodniu mam okazję pośmigać wieloma modelami i rocznikami (jazdy próbne). Ja tam nic nie mam do nowej Fiesty, małej Corolli czy Focusa.  Auta te, mają naprawdę dość szerokie fotele by mógł zmieścić się na nich przysłowiowy chłop. To nie są czasy 126p i wyjazdów rodzinnych z kajakiem na dachu nad morze. W brew pozorom te małe auta mają naprawdę sporo miejsca. Średnio raz na dwa tygodnie mam wyjazdy do Bochum lub Hannoveru. Śmigam małą Corollą. Sadzisz że boli mnie kręgosłup?

To nie są czasy Fiesty MK1/MK2 czy Cinquecento.  Taka sobie zwykła Corolla tnie autobahnem 180km/h nocą i leci się super szybko i wygodnie.

Fakt, był bym **** gdybym napisał że nie widzę różnicy między jazdą Mondeo MK5 a Corollą ale to nie ten segment i nie ta kasa.

Dla mnie zawsze Focus z 2006r będzie lepszy pod każdym względem jak wspomniana Mazda czy Lybra.  Te auta inaczej się prowadzi. Są żywe.

Co Ty masz do Duratorqa?  Chłopaku, weź sobie taką wysłużoną klekocinę i jedź nią w kilka osób na urlop w Alpy to zrozumiesz co robi w górach kompletnie sprawne TDCi Duratorq w Mondeo. Zobaczysz wtedy jak się pocą stare technologicznie silniki.

Dr Röck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No tylko po to by po 20latach eksploatacji ta super skóra biała nie była popękana, żółta i brudna, oraz te wszystkie drewno-podobne wstawki nie były wymatowiałe i połamane,

mowisz, ze focus z 2005 bedzie w 2016 roku lepiej wygladal od 406 z 2004? albo od lybry z 2005? ty to jednak kabareciarz jestes...

Co Ty masz do Duratorqa?  Chłopaku, weź sobie taką wysłużoną klekocinę i jedź nią w kilka osób na urlop w Alpy to zrozumiesz co robi w górach kompletnie sprawne TDCi Duratorq w Mondeo. Zobaczysz wtedy jak się pocą stare technologicznie silniki.

mialem okazje sie przekonac o tym jak wspaniale sa diesle forda. wystarczylo zatankowac jakiejs trefnej ropy gdzies w niemczech i sie grat rozkraczyl na autobanie po paru kilometrach. zawsze jak mnie gdzies dalej wysylaja to jade prywatnym autem bo przynajmniej sie nie rozkraczy jak te wszystkie nowoczesne sluzbowki z malymi ropniaczkami. rzezi, charka a nie jedzie, zakres obrotow 2000 - idz pan w cholere z dieslami.

stare silniki sie poca? dajze chlopie spokoj, bo nie chce mi sie komentowac kolejnych glupot.

Użytkownik Dr Röck edytował ten post 15.03.2016 - 14:43

Urgon.
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

AVE...

Test Forda Fiesta:

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

Trefna ropa w Niemczech ...   no i widzisz ... kolejna zdrada braku doświadczenia...

Chłopie, ja na Aralu w kanistry po 60L walę by do Warszawy z Frankfurtu/Oder dolecieć i by coś jeszcze zostało na śmiganie a jak lecę do rajchu to na rezerwie by se zatankować do fulla i auto przedmuchać czystością...  a o Austryiackiej zupie to śnie codziennie. Nie masz niestety bladego pojęcia o jakości paliw w  D/A/L  w porównaniu z Polskim szmelcem.

Odnośnie filmu, dajesz mi test przeprowadzony przez gościa który całe życie wozi pupę autami klas "S" i kazali mu wsiadać pod przymusem we Fiestę?

Zapodaj mi zatem także film z udziałem kogoś kto się przesiadł z Peugeota 406 do nowej Fiesty... plisss...

Użytkownik wariat edytował ten post 15.03.2016 - 14:41

Dr Röck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Trefna ropa w Niemczech ...   no i widzisz ... kolejna zdrada braku doświadczenia...

kiepski z ciebie jasnowidz

Nie masz niestety bladego pojęcia o jakości paliw w  D/A/L  w porównaniu z Polskim szmelcem.

zdziwilbys sie. jakbym zrobil statystyki to pewnie by wyszlo ze wiecej razy w zyciu zatankowalem za granica niz w polsce. taka praca. te opowiesci o wspanialych paliwach w niemczech to zwykle bujdy. najlepsze paliwa maja w danii i w norwegii, a najgorsze chyba we francji. wschodu nie znam, bo tam nie bywam.

Odnośnie filmu, dajesz mi test przeprowadzony przez gościa który całe życie wozi pupę autami klas "S" i kazali mu wsiadać pod przymusem we Fiestę?

no jak wszystko czytasz tak dokladnie jak tego posta z filmem to sie nie dziwie, ze potem bajki piszesz i wymyslasz jakies bzdety na poczekaniu

Użytkownik Dr Röck edytował ten post 15.03.2016 - 14:48

wariat_prawdziwy.

Reputacja

Napisano

kiepski z ciebie jasnowidz

Nie, no, aż tak mocno to ja się nie bawię...

Panie doktorze, usiądzie Pan w końcu i odpocznie...

Gdzie ja bidny napisałem że Polską zupę do rajchu wożę to sam już nie wiem...  Widocznie, nie dość że nie rozumiem doktora to przestałem rozumieć i samego siebie...  

Panie doktor. Ja doskonale wiem co sądzi Clarkson o małych pudełkach. Nie muszę go oglądać. To tak samo jak byś przesadził pilota 777 do awionetki i kazał mu piszczeć że mu ... dobrze...

Idę na obiad...

Użytkownik wariat edytował ten post 15.03.2016 - 14:52

Dr Röck.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

33f31b8dd4.jpg

Tak z ciekawosci zapytam, bo mi umknelo jak na telefonie wczesniej siedziałem. Wrzuciłeś fotkę belki skretnej w Peugeocie 406. Wyjasnij mi, jak gosc twierdzacy, że jest mechanikiem co ma staż wiele lat wrzuca taka fotke zawieszenia twierdzac, że to jest belka skretna? Bo nie jestem w stanie tego pojąc jak można pomylić wielowahacz z belka skretna i jeszcze iść w zaparte. Niestety takie cos całkowicie cie dyskwalifikuje jako powaznego rozmówce w temacie o samochodach. Bo widze tylko dwie opcje - albo jestes zwyklym trollem, albo nigdy nie widziales na oczy jakiegokolwiek zawieszenia w aucie. Nie da sie inaczej wytlumaczyc tego, ze ktos wrzuca fote wielowahacza twierdzac, ze to belka skretna.

Panie doktor. Ja doskonale wiem co sądzi Clarkson o małych pudełkach. Nie muszę go oglądać. To tak samo jak byś przesadził pilota 777 do awionetki i kazał mu piszczeć że mu ... dobrze...

Może najwyższy czas zauważyć, że to nie ja wrzuciłem ten film tylko Urgon?

Użytkownik Dr Röck edytował ten post 15.03.2016 - 17:05

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale spam tu sie zrobił, aż się pogubiłem :D

Może też być przegub wewnętrzny (satelitki), lubią "klikać" gdy się zużyją. Luz łatwo można sprawdzić.  Zaparkuj auto i nie podnoś hamulca ręcznego. Włącz bieg 1 i spróbuj pchać na biegu auto do przodu i do tyłu. Powiedz, ile CM ujechał mając włączoną jedynkę...

Drugi test to to samo z biegiem wstecznym. Włącz wsteczny, wyjdź z auta, i pchaj go raz do tyłu a raz do przodu.  Powiedz ile CM był w stanie ujechać mając wrzucony bieg....   Wtedy będzie lekko jasne czy masz przeguby wewnętrzne do roboty.  To pierwsze co bym sprawdził.

Zrobiłem tak jak napisałeś, ujechał jakieś kilka centymetrów, dodatkowo podniosłem maskę i widziałem że silnik się buja od razu po pchnięciu, więc raczej nie przegub.

Sprawdź też jak zachowuje się auto ruszając na maksymalnym skręcie w prawo i lewo. Czy słychać jakieś stuki, zgrzyty, czy przód podskakuje, czy kierownica próbuje się wyrywać?

Nie, nic takiego się nie dzieje.

Zajrzałem przy okazji do poduszek i ta jedna wydaje sie podejrzana.

Ta śruba nie powinna być po środku?

Do tylnej nie mam dostępu od góry, potrzebny byłby mi kanał.

Edit: Czy tylko mi się zdjęcia tak rozjeżdżają że monitora mi brakuje?

Użytkownik Sebastian. edytował ten post 15.03.2016 - 17:16

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych