Może i może. Napisałem wyraźnie - 164 nie rdzewieje. Nie będzie czegoś takiego jak zgnite podluznice czy progi. To nie passat. Akurat ta alfa jest w stu procentach nierdzewna za wyjatkiem jednego miejsca, o ktorym napisalem.
Zawias nie bedzie drutowany z prostego powodu - nie ma do tego auta chinskich zamiennikow z guanolitu.
motor 40-50%? To nie passat. Ten twin spark to jeden z najbardziej pancernych benzyniakow lat 80 i 90, nie ma slabych punktow.
Kilroj sam napisal, ze cena jest niewazna. Zapytal, napisalem opisujac rzeczy, na jakie trzeba zwrocic uwage. a twoje opowiesci o pasacie i calej reszcie sa zupelnie nie na temat i na dodatek bez sensu bo nie rozumiesz o co chodzi pytajacemu. on nie szuka taniego parcha do jezdzenia codziennie po bulki i z powrotem.
PS. Nie mam nic do Ciebie przez to że miałeś i naprawiałeś... bo tu chodzi o to by mieć i nie naprawiać.
A moze jednak mieć coś, co daje masę frajdy z jazdy i jest rzadkie, ale trzeba raz na pół roku coś drobnego grzebnąc, czy jeździć 5 lat nudnym i siiermiężnym parchem, których widzisz na ulicach po kilkadziesiąt dziennie, a wktórym się nie grzebie bo nie ma w czym, jak to z wyposażenia to ma tylko dywaniki??
Widzisz, ja mam Vento w rodzinie. Ostatnia naprawa 2011 (sprzęgło). Od tamtej pory olej + zupa i rura do przodu. Zrób to z Alfą...
Mam od kilkunastu lat Lexusa rocznik 92. Ostatnia naprawa? nigdy. nigdy się nie zepsuł. Regualrnie wymieniam w nim tylko to, co się normalnie zużywa, czyli filtry płyny, klocki hamulcowe, co jakies 100 tys amortyzatory i tarcze itd. Jedyna wizyta w serwisie która nie była związana z okreswym przeglądem to wyimana skrzyni na inną niedlugo po tym jak go kupilem. Skrzynia byla w porzadku, ale miala 4 biegi, wsadzilem piatke z nowszego rocznika. W tym roku peknie mi okragly milion przebiegu. A i wymienilem szybe przednia niedawno bo byla porysowana po tylu kilometrach.
Zrob tak z jakimkolwiek vw, nawet moze byc syfiasty vento. Nie ma sie dokulac do miliona na pieciu silnikach, ma miec milion nakrecone i wygladac w srodku jak nowy, jezdzic jak nowy i ma wszystko w nim dzialac.
argument z czapy? tak samo jak twoj. alfa 164 to mechanicznie bezproblemowe auto.
Pan Doktor to prawie jak ginekolog samochodowy
Zaskocze cie. znam sie na autach. Nie zagniesz mnie ani ty, a nikt inny.
Użytkownik Dr Röck edytował ten post 21.03.2016 - 12:43