Ja już nic nie powiem albowiem wprowadziłem dosyć nieskromną modyfikację w swoim systemie więc teraz nie jestem już w stanie powiedzieć czy te wszystkie usterki nie były przypadkiem po mojej stronie, czyli stronie systemu i przeglądarki. Siedziałem całą noc aż w końcu udało się raz na zawsze podziękować firmie MS (Megaszrot) za wieloletnią współpracę. Od 1,5 dnia siedzę na Linuxie Mint 17.3 i powiem szczerze że byłem głupkiem. Taki szmat czasu ujadać się z Windowsami mając pod ręką zupełnie za free taki system... Szok! Mam ochotę skopać samego siebie. Wszystkie problemy jak ręką odjął. No nie ma nic co by nie działało.
System wstaje (bootuje) w zaledwie 6,7 sekund. Wyłącza się w 1,5-2sek! Po włączeniu działa wszystko, net gotowy, wszystko hula aż miło. Nie "trąbi" mi że FlashPlayer stary, że coś nie tak z Frameworkami, że JAVA upadła, że nie ma kodeka do MKV. Sam wygląd nowego Minta przypomina bardzo mocno Windows7 a jak go lekko zmodyfikujemy dodatkami to robi się Windows10. Aplikacje WINE poprawione, patrzcie, kurczę, MS Office czy Photoshop uruchamiają się jak by były w Windows. Zero różnic. Właśnie go aktualizuję i usprawniam i powiem jedno: nigdy w życiu nie wrócę do śmiecia z Redmond. Ujadałem się pół roku z uruchomieniem skanera SDR na fale ultrakrótkie i ciągle jakieś dziwne błędy. To nie oprogramowanie było winne lecz system na jakim to uruchomiłem. SDR własnie uruchomiłem na Mincie w czasie 60-120 sekund i śmiga aż miło! W szoku jestem! Widać linux się poprawił i to sporo a to że bardzo mocno przypomina Windows to akurat dobrze.
No nie ma rzeczy która by mi nie działała. Już podczas instalacji wykrył wszystko co siedzi w kompie. Nawet drukarka działa, modem LTE HILINK wstał od ręki! DIrectX śmiga, kamera jest, filmy są, muza gra, soft chodzi.
No i ta mega szybkość. Tutaj nie prosimy oprogramowania o szybkie uruchomienie.
Klikasz Firefoksa i masz go za 2sek! Czysta bajka dosłownie.
Wywodem tym chciał bym poinformować że wszystko związane z portalem działa. Zero błędzików i nawet szybsze się coś jakoś zrobiło.
Teraz gdy klikam jakąkolwiek zakładkę czy temat to otwiera się od razu po 1-1,5sek a wcześniej LTE mielił.
Co dziwne, downloady mam na poziomie 25-35Mbps a miałem 6-8-10!
Użytkownik wariat edytował ten post 21.03.2016 - 13:05