Wszystkie fakty, w które wierzą chrześcijanie SĄ udokumentowane- w Biblii.
jakbyś mi tak mógł wytłumaczyć, z jakiej paki uważasz biblię za dokument, byłabym ci wdzięczna
biblia przez pierwsze 1000 lat była przekazywana ustnie
1000 LAT ZABAWY W GŁUCHY TELEFON!!!
ty myślisz że tam chociaż jeden przecinek jest w tym miejscu co pierwotnie? że biblia ma coś wspólnego z tym co się tam wtedy tak na prawdę działo?
Jezus mógł równie dobrze nazywać się Franek, ale jedna osoba przekręciła imię i został się Jezus. a to tylko jedna osoba z setek tysięcy osób, w wielu pokoleniach które wyolbrzymiały, przekręcały dodawały i odejmowały kawałki tego opowiadania.
U mnie biblia stoi pomiędzy Merlinem i czarodziejem z krainy Oz
nie da się jej traktować jak wiarygodnego dokumentu
ty ją w ogóle kiedyś czytałeś czy powtarzasz jak papuga, to co ci katechetka na lekcji religii powiedziała?
Jeśli ktokolwiek nie usłyszał, to wkrótce usłyszy.
brzmi jak groźba....
groźba która już kiedyś była spełniona
o chrześcijańskiej religii nauczało się ogniem i mieczem. chrześcijanie są najgorszymi mordercami w historii świata, zabijając rzesze niewinnych zasłaniając się tym że to "w imię boga"-a tak na prawdę dla łupów
dziwnym trafem, tylko te bogate państwa niechrześcijańskie były atakowane... co za zbieg okoliczności...
poczytaj sobie o krucjatach, chłopcze
o świętej inkwizycji
o dziesiątkach tysięcy ludzi (w tym i chrześcijan) których twoja nielogiczna wiara wysyłała na stos
w imię boga
albo w imię tego że biskupowi podobały się czyjeś ziemie, i trzeba było wymordować mężczyzn kobiety dzieci i niemowlęta- całe rodziny na nich żyjące, żeby kościół mógł przejąć ich majątki.
sory Cię bardzo panie fanatyk, ale taka przykra prawda.
i bozia raczej nie piźnie mnie piorunem za tą wypowiedź.
a wiara bez dowodów czy choćby minimalnego, kilkuprocentowego prawdopodobieństwa że coś miało miejsce, jest przymiotem ludzi niewykształconych, którzy nie myślą samodzielnie.
mama tak mi powiedziała i tak jest.
no bo przecież tak mi powiedziała...
czego się wszyscy czepiają?
IDŹ PRZECZYTAĆ BIBLIĘ!
i poucz się o własnej religii której niczym Rejtan nagą piersią chcesz bronić!
bo masz do dyspozycji póki co tylko tą nagą pierś a jak dołączyć do niej te twoje, pożal się boże, argumenty, to straszny jesteś suchoklates
Użytkownik Alis edytował ten post 12.04.2016 - 12:17