@skittles
Konsultacja psychiatryczna, tak? Naprawdę? Jesteś zdania, że to mi pomoże, tak? Dostane leki, które zrobią mi z umysłu manianę, że ta pełna życia, spokoju ducha i radości dziewczyna, stanie się powolnym wrakiem, bo jakiś niedouczony psychiatra, stanie pod ścianą i nakreśli jakieś psychotropy, czy neuroleptyki. Nie dzięki. Nie skorzystam. Wystarcza mi wyniki fMRI i EEG, które, wykazały, że mózg mam zdrowy. Jedyne co, to miałam podwyższony poziom fal theta i nic poza tym.
Po wykładach z psychologi, rozmawiałam na temat moich proroczych snów, rozmawiając z psychologiem, usłyszałam, że naukowcy cały czas badają to zjawisko i stwierdził, że to co ja mam, to mogą być początki jasnowidzenia. I nie wysłał mnie do psychiatry także wiesz...
Cały problem tej dyskusji polega na tym Endinajla, że nikt z nas żadnych wizji nie doświadczał, ani nie zna nikogo, kto by takich wizji (które by się rzeczywiście sprawdzały) doświadczał, ani nie istnieją żadne naukowe dowody na to, by ktokolwiek takich wizji doświadczał, więc rozmawiamy tylko o sytuacjach, które bardzo zdawkowo opisujesz nam ty, anonimowa osoba w internecie.
Zdawkowo? Mam to wam pisać w formie, jakieś elaboratów? Akurat wizja, to nagłe zjawisko, które pojawia się jak strzał pioruna. Potem 1-5 sekund to widzisz, po czym znika. To tak jakby nałożyły sie na siebie dwa obrazy, dwie holograficzne projekcje.
W dodatku znana na forum z tego, że doświadczyła chyba każdego zjawiska paranormalnego jakie istnieje, co bynajmniej nie dodaje wiarygodności.
Nie doświadczyłam telekinezy, w sensie, nie przesuwam przedmiotów siłą woli. Nie zapalam świeczek ręką...jak piromani, nawet nigdy nie zachorowałam na depresję. Widzisz są rzeczy, których nie doświadczyłam. Telekineza, to moje ulubione zjawisko paranormalne, ale no niestety... chociaż chciałabym, to i tak o tym to se mogę co najwyżej pomarzyć.
@ppp
Masz rację. Nasz mózg, jak komórka może załapać "sieć", ale poczekajmy do technologicznego przełomu, gdzie za pomocą technologi, to odkryją.
Użytkownik Endinajla edytował ten post 28.05.2017 - 16:16