Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaki kolor ma Twoja aura?

parapsychologia ciekawostki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
132 odpowiedzi w tym temacie

kuroisora.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A też prawda. Szybko się wściekam, wrzeszczę chyba przy tym na pół okolicy, ale gniew przynajmniej bardzo szybko mi mija i nie chowam zbyt długo urazy. Rzeczywiście też niełatwo mnie obrazić, nie sposób zaprzeczyć, ale jeśli już komuś się to uda... Peszek.

Chyba tylko w moim przypadku był wybór kilku zieleni, czuję się wybrańcem :D Niemniej z chęcią poobserwuję sobie jeszcze temat, aby popatrzeć na reakcje innych użytkowników. :>

Widać że nie czytasz wcześniejszych postów :P ;p nie tylko Ty lubisz odcienie zieleni

czerka.

Valta

Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A też prawda. Szybko się wściekam, wrzeszczę chyba przy tym na pół okolicy, ale gniew przynajmniej bardzo szybko mi mija i nie chowam zbyt długo urazy. Rzeczywiście też niełatwo mnie obrazić, nie sposób zaprzeczyć, ale jeśli już komuś się to uda... Peszek.

Chyba tylko w moim przypadku był wybór kilku zieleni, czuję się wybrańcem :D Niemniej z chęcią poobserwuję sobie jeszcze temat, aby popatrzeć na reakcje innych użytkowników. :>

Widać że nie czytasz wcześniejszych postów :P ;p nie tylko Ty lubisz odcienie zieleni

Napisałam że wybrałam kilka odcieni zieleni, w domyśle mając to, że są radykalnie zbliżone do siebie odcieniami. Czytałam poprzednie posty. Widzę natomiast, że nie mogłaś darować sobie złośliwości ;) 

Kolorowa wiedźma.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@ Ikorose

Te odcienie były dość zbliżone, ale oprócz oliwkowego- ten kolor się wyłamał,był całkiem inny- i jako jedyny na prawdę był zielenią- reszta, gdyby tego nie podpisać, sprawiałaby problemy ludziom- mówiliby raczej że to jakiś dziwny odcień szarego, brązowo-zielonego czy kremowego :)

Nie uważam żeby gama którą podałaś opierała się na na zieleniach, raczej na ciepłych kolorach ziemi i drzew- Takimi kolorami maluje się letnie pejzaże- mieszanka tych wszystkich kolorów wystarczy by namalować obraz letnich pól i lasów, do tego kwiatów w tym polu- na przykład akcent makowej czerwieni. w całości brakuje tylko błękitu, za to mamy platynę- tak jakby niebo nad tym sielankowym pejzażem było zasnute cienką warstwą chmur- myślę że to by był opisujący Cię obrazek :D Taki po którego zawieszeniu na ścianie, zaczęłabyś się dobrze czuć w pokoju.

Ciepły, przyjemny, ale nie do przesady- czasem trochę wieje i za chwile może zacząć kropić. Dobry charakter. Dość relaksujący dla otoczenia

Użytkownik Enetra edytował ten post 04.06.2016 - 11:51

#79 Gość_Euvarios

Gość_Euvarios.

Napisano

Witajcie ludziki, postanowiłem, że mój pierwszy post na tym forum znajdzie się właśnie w tym temacie. Czemu właśnie tu? Odpowiedź jest prosta, uważam, że próby odczytywania ludzi są jedną z najbardziej pasjonujących rzeczy na tym świecie, jeden taki człowiek może zapewnić więcej zabawy jak kilka książek, ale wracając już do tematu. Enetra, uwielbiam osoby takie jak Ty dlatego też chciałbym byś w ramach (wymyślonej w sumie przez Ciebie) zabawy na podstawie kolorów, które wydają mi się najbardziej interesujące oraz tych od których moje oczy najbardziej cierpią wystawiła przemyślenia dotyczące mojej osoby. Niestety na palecie z wiki nie byłem w stanie znaleźć tych, których szukałem więc posłużyłem się innymi stronami.

Po lewej stronie znajdują się moje ulubione kolory ( im wyżej tym lepszy ), po prawej natomiast najbardziej przeze mnie znienawidzone ( im wyżej tym gorszy ). Dodatkowo mogę dodać, że nigdy w życiu nie ubrałbym się w zielony kolor.

kolory.png

Czekam na odpowiedź z niecierpliwością :D

Kolorowa wiedźma.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@up

Zapewniam ludziom zabawę... poczułam się jak kot z internetu...

:D

Po kolorach patrząc...

Lubię Cię

:P

Bardzo wyrazista ale przyjemna osobowość- choć masz swoje za uszami.

Ten kto Cię zdenerwuje, powinien spierniczać w podskokach zanim go capniesz, bo różne rzeczy mogą się dziać, ale nie tak łatwo Cię zdenerwować, bo nie wiele rzeczy tak na prawdę Cię rusza na tyle by być w stanie Cię urazić. Masz dystans do siebie i potrafisz się z siebie śmiać. Nie ma w Tobie chłodu, zawsze kładziesz kawę na ławę, mówisz w prost o co ci chodzi, chyba że akurat chcesz żeby ktoś "sam się domyślił" co ma dla Ciebie zrobić, wtedy próbujesz go naprowadzić na to, ale jeśli ktoś szybko nie załapie, niecierpliwisz się i w końcu i tak mówisz w prost. Jesteś miły, zabawny, jesteś ekstrawertykiem, z wyjątkiem kilku sytuacji kiedy chcesz odciąć się od świata i pobyć sam ze sobą. Twoje talenty i hobby są raczej pożyteczne i przydatne... No i cały czas jedno Ci w głowie :D

wiesz co

tak to

właśnie to co teraz myślisz

:P

Nie gniewasz się długo na nikogo, a jak ktoś Cię przeprosi za to co zrobił, wybaczasz niemal od razu.

Nie jesteś też chciwy, Lubisz bardziej dawać prezenty i patrzeć jak ktoś się dzięki Tobie cieszy, niż coś dostawać (chociaż dostawać też lubisz)

Twoimi wadami są częste zmiany zdania, impulsywność, zły dobór słownictwa (czasem też mówisz zanim pomyślisz i sadzisz głupoty.) i sporadyczna agresja

a zaletami twój humor, dystans do siebie, empatia, energia, optymizm i otwartość i przekonanie o własnej wartości.

Edit; aha, podziwiasz czarne charaktery z filmów i książek, nie lubisz tych z gruntu dobrych typów którzy nie mają żadnych wad, ambicja, umiejętność kombinowania i czasem wykorzystywania ludzi do własnych celów, to cechy które Ci się w nich podobają. Intrygują Cię też enigmatyczne postaci. ubrane w czerń, nie okazujące emocji i nieodgadnione- sam czasem chciałbyś taki być, roztaczać wokół aurę mocy i wyższości, nie okazywać emocji, pokazywać chłód, spokój... ale potem ktoś opowiada Ci świetny żart i Twoją enigmę trafia szlag :D

Użytkownik Enetra edytował ten post 03.06.2016 - 15:26

#81 Gość_Euvarios

Gość_Euvarios.

Napisano

@Up

Aż mi się trochę smutno zrobiło... To źle świadczy jak osoba, którą poznałeś parę minut temu wie co o tobie więcej niż powinna :D Oczywiście sam się o to prosiłem... Kilka bardzo drobnych błędów, ale pozwolisz, że nie powiem jakich by jeszcze bardziej nie ułatwić Tobie przejrzenia mojej osoby, czasami ciekawiej jest jak się czegoś nie wie... Przez ten ostatni akapit zacząłem się nawet przez chwilę autentycznie Ciebie bać... Co jest z mojej strony ogromnym komplementem.

Użytkownik Euvarios edytował ten post 03.06.2016 - 16:21

Kolorowa wiedźma.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Przeczytałam przed chwilą Twój temat, znam Twoje zainteresowanie i sposób wypowiedzi, odchył, wyczytałam też drobne zaburzenie psychiczne, wiem już gdzie zrobiłam błędy więc nie musisz mi ich wypisywać :>

Ale nie martw się, raczej nie użyję tej wiedzy przeciwko Tobie, nie jestem taka :*

Edit:

W ogóle przeciwko nikomu nie mam zamiaru używać niczego czego dowiedziałam się w tym temacie, czy ogólnie gdziekolwiek.

Żeby ktoś się tu teraz nie niepokoił czy coś :>

Użytkownik Enetra edytował ten post 03.06.2016 - 20:59

livin.
  • Tematów: 11
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

https://pl.wikipedia.../Lista_kolorĂłw

Karmazynowy i czerwień, do tego standardowo czarny. Piszcie. chcę się dowiedzieć czegoś o sobie.

alien321.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moje ulubione kolory to morski, granatowy, zielony(jaskrawy), czarny. Powiedz mi coś o moim charakterze. 

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kolory dzielą się na zimne i ciepłe. Są wypadkową innych.
Często na to jakie kolory lubimy wpływa np środowisko kulturowe, moda i często stan psychiczny (nawet ten jednio dniowy). 

Kolorowa wiedźma.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Aidil

Nie żebym się czepiała czy coś ale...

Jak bym miała dokończyć twoją wypowiedź, zrobiłabym to tak:

"W dodatku woda jest mokra, niebo niebieskie, a ziemia kręci się wokół słońca"

Nie pojmuję po co zabierasz głos skoro nie masz dopowiedzenia nic co nie było wcześniej powiedziane, lub jest dla wszystkich absolutnie oczywiste.

Jak masz pisać po to żeby pisać, to nie pisz.

@Livin

Masz naturę ekstrawertyka, jesteś energiczna, namiętna, wesoła, czasem bywasz agresywnn ale na chwilę. Nie masz za dużo cierpliwości i łatwo Cię rozdrażnić.Jesteś duszą towarzystwa.

Czasami jednak bywa że pogrążasz się w rozmyślaniach, jeśli nie ma dookoła nikogo z kim mogłabyś pogadać. Jesteś wtedy znudzona i naburmuszona, albo zaczynasz sobie wyobrażać siebie w roli pierwszoplanowej, w dowolnym kontekście, bylebyś była w centrum uwagi. Zdecydowanie wolisz kiedy coś się dzieje, lubisz dostawać natychmiastowe i wyczerpujące odpowiedzi. Nie lubisz ludzi bardzo cnotliwych, lepiej czujesz się w gronie łobuzów i figlarzy, albo wśród ludzi którzy potrafią zrobić coś ciekawego.

@Alien czy to są określenia z wikipedii? Proszę, podaj nazwy kolorów z wikipedii, w ten sposób unikniemy pomyłek.

Jedna osoba uważa jakiś kolor za niebieski, druga ten sam kolor nazwie granatowym, trzecia błękitnym i ja się mam domyślać komu o jaki odcień chodziło.

Jak mam Cię określić dokładnie,kolory muszę dostać też dokładne.

Nie wiem który raz już to mówię w tym temacie...

Użytkownik Enetra edytował ten post 08.06.2016 - 20:52

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Aidil

Nie żebym się czepiała czy coś ale...

Jak bym miała dokończyć twoją wypowiedź, zrobiłabym to tak:

"W dodatku woda jest mokra, niebo niebieskie, a ziemia kręci się wokół słońca"

Nie pojmuję po co zabierasz głos skoro nie masz dopowiedzenia nic co nie było wcześniej powiedziane, lub jest dla wszystkich absolutnie oczywiste.

Jak masz pisać po to żeby pisać, to nie pisz.

... hym ...

otóż to nie kolor jak napisałaś:  niesie pewne przesłanie emocjonalne,  lecz każdy indywidualnie wchodzi w reakcje z kolorem, kształtem itd.
Moim zdaniem podobnie jak wielu wie, iż reakcja na kolor nijak się ma do koloru aury. 

Pozwalam sobie na nie kontynuowanie wymiany zdań w tym temacie. 

Użytkownik Aidil edytował ten post 08.06.2016 - 15:06

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Livin jest kobietą, więc musisz poprawić post.

Kolorowa wiedźma.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A dzięki Wszystko, sorka, już poprawiam. Zagapiłam się

Użytkownik Enetra edytował ten post 08.06.2016 - 20:54

alien321.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ok, przepraszam. O to lista kolorów: 
błękit Thénarda, zieleń jaskrawa, czarny, cyjan, lapis lazuli i róż pompejański, 

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: parapsychologia, ciekawostki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych