Płaskoziemcy muszą ignorować to co dzieje się na Australii. W ich wersji południki geograficzne cały czas się rozbiegają i dzieli je coraz większa odległość, nawet po minięciu równika. Tymczasem w Australii można zmierzyć, że południki im dalej na południe tym bardziej się zbliżają, co możliwe jest tylko wtedy, gdy ziemia jest kulą. W ich wersji gwiazda polarna cały czas znajduje się nad horyzontem, tymczasem po minięciu równika gwiazda i okoliczne gwiazdozbiory stale pozostają pod horyzontem, w Sidney już chyba nie widać Wielkiej Niedźwiedzicy.
Oczywiście nikt z nich by nie widział że z tą ziemią jest cos nie tak? Że glob jest płaski? Wiadomo takie przykłady też można obalić trolowskim powiedzonkiem że ci ludzie byli podstawieni albo lecieli tam gdzie tego nie widać.
Też warto pamiętać że dużo osób z tego towarzystwa płaskiej Ziemi dobrze wie jak jest ze cała ta teoria to jedynie heca dla gawiedzi. Poza tym organizacje różnego rodzaju są zakładane w dużej mierze w celach finansowych.
A co ze wskazaniami kompasu? Już wiem, NASA umieściło duży magnes w jednym miejscu. Ale przecież...
Pierwsza wzmianka o użyciu w nawigacji igły magnetycznej, unoszącej się na wodzie w naczyniu, jest w chińskiej książce Zhu Yu Pingzhou Ke Tan z 1117 choć Shen Kuo opisał kompas już w 1088 w Mengxi Bitan.
W Europie pierwsza wzmianka o igle magnetycznej i jej wykorzystaniu w żegludze jest w De naturis rerum (O naturze rzeczy) Alexandra Neckamana napisanej prawdopodobnie w 1190 roku w Paryżu.
Busola (igła magnetyczna w pustym pudełku obracająca się na trzpieniu), znana jest w Europie od co najmniej roku 1300. W Chinach w takiej formie znany jest od przełomu XVI I XVII wieku.
Archeologia i historia kłamie, prawda? Sfałszowali książki, zakopali kompasy, aby można było je wykopać. Wszystko to zrobiła NASA? Ale kiedy? Aaaa, cofnęli się w czasie i podłożyli w przeszłości?
To jest widok z Międzynarodowej stacji kosmicznej Bardzo ładnie widać krzywiznę ziemi, przez kwadratowe okno.
Ty naprawdę w to wierzysz, czy świadomie podajesz nieprawdę?
NASA to NAJWIĘKSI OSZUŚCI jakich widziała ludzkość.
Dowodów na ich przekręty i kłamstwa jest tyle, że trzeba by było założyć osobny nawet nie temat a dział tutaj na forum
Robią ludzi w balona od lat ciągnąc na to miliardy dolców i śmieją się z baranów, jak łatwo ich oszukać i wmawiać im bajeczki o kosmosie, lotach w kosmos itd.
Gwiazdy też nie są tym, o czym nam mówią. Wszystko to jedna wielka farsa dla ogłupienia ludzi!
Wiem, że dla ludzi zafascynowanych filmami sajensfikczjon, Gwiezdnymi Wojnami, marzeniami o podboju kosmosu, zwiedzeniu innych planet, jest to nie do przełknięcia. Po to właśnie byliśmy od dziecka programowani, by reagować agresją na próby wywrócenia naszego światopoglądu jajcami do góry i niszczenia naszych wyobrażeń i marzeń.
No i co z tym zdjęciem okrąglutkiej Ziemi? Nadal szukacie choć jednego zdjęcia, które uważacie za przedstawiające nasza niby planetę?
Użytkownik Ogarnięty edytował ten post 16.03.2019 - 16:59
Nie no mistrzu, jak Ty nie widzisz, że to jest marna grafika komputerowa, to już nie ma dla Ciebie nadziei! Co za amatorszczyzną nam tu zajechałeś! Rybie oko, przeskakujący obraz, nieruchome chmury, dla frajerów i baranów to jak najbardziej wystarczy, ale dla w miarę normalnie myślącego człowieka to oczywista ŚCIEMA!
Trolololo kolego. Przestają mnie bawić te twoje zagrywki. To nie jest forum dla przedszkolaków żeby dać się nabrać na takie ecie pecie.
Blok na 2 dni
Wszystko
Użytkownik Wszystko edytował ten post 16.03.2019 - 20:42
Kiedyś już ci podawaliśmy zdjęcia. Co więcej, dyskutowaliśmy o tym z jednym z twoich wcześniejszych wcieleń. Pogrzeb w pamięci i ustal pomiędzy jaźniami kto co mówi.
Kiedyś już ci podawaliśmy zdjęcia. Co więcej, dyskutowaliśmy o tym z jednym z twoich wcześniejszych wcieleń. Pogrzeb w pamięci i ustal pomiędzy jaźniami kto co mówi.
Nie wiem o czym Ty bredzisz... Zapodałeś jakieś wzory niby na co? Co ja mam Ci chłopie napisać? Ja podałem naście argumentów, które olałeś i nie robię z siebie błazna i cierpidruta, że mi nie odpowiadacie...
tutaj super materiał o Truman Show i odniesieniu do naszego życia pod kopułą
Ci, którzy wierzą, że Ziemia jest płaska, wciąż szukają sposobów na to, by udowodnić, że ich teoria jest prawdziwa. YouTuber D. Mardble stwierdził, że sprawdzi, czy bąbelek poziomicy zmieni położenie podczas podróży samolotem z Karoliny Północnej do Seattle. Co z tego wyszło?