Skocz do zawartości

Zdjęcie

Płaska Ziemia?

ziemia płaska nasa teoria spiskowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
279 odpowiedzi w tym temacie

Ogarnięty.
  • Tematów: 3
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Canaris

No własnie, jaki cel miałoby ukrywanie czegoś takiego ?

To jest super dobre pytanie! Po co ukrywać prawdziwy kształt Ziemi i prawdziwą naszą rolę w tym naszym świecie? No po co? Zanim przejdę dalej chcę wyrazić swój największy podziw dla tutejszej na tym forum dyskusji. Rozmawiam sobie z Panem Wszystko, sugeruje mu, że uległ magii grafiki komputerowej, że to co pokazuje to po prostu fajne CGI, i co robi mój adwersarz? Uznaje, że zastosowałem PROWOKACJĘ, i jako MODERATOR daje mi blokadę w pisaniu na 2 dniu rozciągnięte cudownie aż do dzisiaj. To są po prostu JAJA! Moderator nie może stosować takich chwytów będąc uczestnikiem dyskusji jak zwykły użytkownik/dyskutant! Kolo nie zgodził się z tym co napisałem i sru blokada pisania na forum!! Zamordyzm w czystej postaci...

Po co elita rządząca tym padołem wymyśliła sobie Ziemię kulkę i Słońce jako centrum naszego niby układu słonecznego? A no po to, byśmy myśleli o sobie, jak o nic nie znaczącym planktonie, jak o mróweczkach nic nie znaczących wobec bezmiaru i ogromności, wielkości wszechświata! Byśmy wierząc w to, nie myśleli, że jesteśmy wyjątkowi, że stworzył nas sam stwórca. Mamy myśleć, że żyjemy na ziarnku groszku, zasuwamy w bezmiar kosmosu, nic nie znaczymy, nic nie możemy, a naszym jedynym zmartwieniem powinno być wypełnienie jak najlepiej potrafimy roli bezmyślnego niewolnika zasuwającego na swoich panów eskimosów. Proste. Po drugie to kłamstwo ma nam pokazywać non stop, jak wielkimi jesteśmy debilami w ich oczach, jak łatwo nami sterować za pomocą mediów, filmów, "nauki", "autorytetów", czy dyskusjach na forach opanowanych przez eskimosów, jak to niniejsze. System jest WSZECHPOTĘŻNY! System może tworzyć rządzących i opzycję, wiernych i niewiernych, zwolenników i sceptyków, produkować za bezcen pieniążki, którymi można przekupić i kupić KAŻDEGO prawie człowieka. A ci dla szmalu będą gloryfikować każde nawet największe kłamstwo, byle tylko szekle się zgadzały. Zobaczcie na nasz niby rząd. Przecież tak bardzo widać, że to są jedynie marionetki, marne aktorzyny, wynajęte by nas gojów skłócać, by nas dzielić, by inni wyżej postawieni włodarze i reżyserzy spektaklu mogli nami swobodnie rządzić, swobodnie nas zatruwać, zabijać, i kazać robić to co im się podoba. Nadal nie kumacie?

Użytkownik Ogarnięty edytował ten post 23.03.2019 - 16:59

• -3

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z płaskiej Ziemi niebo powinno wyglądać wszędzie tak samo, czyli powinny być widoczne te same gwiazdy. A jest inaczej, niektóre gwiazdy są widoczne tylko z półkuli północnej albo południowej. Na przykład gwiazdozbiór krzyż południa nie jest widoczny z Polski.
Jak to wyjaśnisz?
Nie da się wszystkiego wyjaśnić globalnym spiskiem. W obecnych czasach każdy może sobie kupić teleskop i obserwować niebo, płaskoziemcy też mogą.
  • 0

Ogarnięty.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ok zero odniesienia do chamskiego poniżej pasa potraktowania mnie, jako dyskutanta, użytkownika forum, przez adwersarza MODERATORA forum, który dowolnie zastosował regulamin i wywalił mnie z dyskusji na parę ładnych dni, bym w efekcie zrezygnował z w niej udziału! OK!

Jak wytłumaczysz to, że skoro zasuwamy we wszechświecie od tryliardów lat w galaktyce, wszechświecie, czy jak to tam sobie nazwiecie, z zawrotną prędkością. Zapiepszamy szybciej niż milion usain boltów w bezmiarze galaktycznym, a od dziesiątków tysięcy lat WIDZIMY TEN SAM GWIAZDOZBIÓR na niebie??? No jak chłopcze? Ile jeszcze kłamliwych debilnych wytłumaczeń masz w rękawie? Jak dobrze wyszkolili Cię Twoi mocodawcy, jak wielkie kłamstwa masz jeszcze w sobie wczytane przez lata propagowania nienawiści do NAS, gojów, w Twoim rozumieniu bezmyślnych zwierząt. No wykaż się o nasz Panie, z lepszej eskimoskiej rasy naszych panów. 

• -3

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak już wróciłeś Quintusie, to racz się odnieść do: http://www.paranorma...iemia/?p=718381 swojego kłamstwa.

Kamerka w kosmosie to nie jest duży wydatek, możesz sam spróbować, tym bardziej, że przy zarobkach "adwokata" nie będzie to trudne. W razie czego od Muhada weź pożyczkę.

A Ty nie wiedziałeś, że widok nieba z ziemi się zmienia? No to dałeś dobitne świadectwo swojej wiedzy, a raczej jej braku. Wróć do podstawówki, pani na gegrze Ci wytłumaczy.

Ogarnięty.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Staniq

Ty wierzysz w to, że dwa samoloty uderzające w 2 potężne wierze WTC, i paliwo, które wybuchło, mogło stopić stal i zamienić te diwie wierze w proszek! Nie wiem, czy ogarniasz, ale jesteś tu na forum jednym z ostatnich wielkich pajaców i naiwniaków pozbawionych piątej klepki i umiejętności samodzielnego myślenia! Jesteś skompromitowany na tyle, że jako argument w każdej dyskusji mógłbym podać tylko to, że to patrzcie jaki bezmózg i łatwowierca się tutaj wypowiada. 

Loty na półkuli południowej to istna kopalnia wiedzy odnośnie prawdziwego kształtu naszego padołu. To dowód ekstremalnie nie do obalenia!

Słowo "wieża" przez "ż" piszemy, bo to jest mowa o konstrukcji o wymiarach poprzecznych

znacznie mniejszych od wysokości.

Przez "rz" piszemy o tym w co wierzymy, bo to od słowa "wiara" pochodzi.

Staniq

Edycja: D.K.

Obraza + offtop. Przykro mi, na dyskusję prowadzoną w takiej formie na moim forum pozwolenia nie będzie. Albo się nauczysz kulturalnej dyskusji, albo będziesz miał regularnie urlopy.

obraza2.gif

offtop2.gif

blokada7.gif

• -5

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jesteś tak prymitywny, że nawet nie umiesz sklecić porządnie zdania bez obrażania kogokolwiek. Nie mów o kompromitacji, bo błaznujesz co słowo. Obrażasz mnie, bo wymagam odpowiedzi na zadane pytania i wskazuję gdzie kłamiesz. 

Zaczynasz znowu bredzić o 911 i o stopieniu stali, gdzie ja o tym nie pisałem. Za obrazę dostaniesz zapewne nowy urlop. Urlopy i bany to Twój sposób na nieodpowiadanie, bo liczysz, że jak wrócisz z bana, to wszyscy zapomną o czym pisałeś.

To do miłego.

Ogarnięty.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

No i tylko to pozostaje zbłaźnionemu do szpiku kości, udającemu wielki autorytet, małemu, zakompleksionemu chłoptasiowi, który został przyłapany na jawnym manipulowaniu i jawnej prowokacji wobec użytkowników forum. ZASTRASZANIE! Oczywiście Twoje ziomki moderatorzy, Eskimosi,, dadzą mi urlop, oczywiście, że to forum to jawna, oficjalna manipulacja ludzi, którzy PIĘKNIE mówią, piszą w naszym polskim języku, a których zadaniem jest jak największe i jak najbardziej długotrwałe robienie nas w konia, manipulowanie nami, wmawianie nam że kłamstwo jest prawdą, cierpienie przyjemnością, ciemność światłem. Dzisiaj rano była śliczna pogodna, ,bezchmurne niebo, pojawiły się samoloty i na naszym płaskim padole zapanowała ciemność! Sztuczne chmury, zero słońca, płaskie niebo spowite mleczną zawiesiną. I co? I jajco! Mrówki dalej są mrówkami, a Panowie Panami. Zobaczcie z jaką zajadłością zwalczane są tematy mówiące o spisku elit władających naszym padołem od tysięcy lat. Ten temat to kolejny z nich. Do zobaczenia, bo pewnie znowu mnie zbanują na pół roku! Trzymajcie się i nie poddawajcie w walce o lepsze jutro dla nas i naszych potomków. 

• -4

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Naucz się odpowiadać na pytania i posty użytkowników. Twierdziłeś, że o czymś nie mówiłeś nigdy, a ja pokazałem, że jest inaczej. Ty w odpowiedzi plujesz się o tematach o których nie ma tutaj mowy. Nazywasz siebie gojem - trudno, to Twój problem. Pokaż paluszkiem, gdzie manipulowałem i prowokowałem, oraz od razu to zgłoś w raporcie. Jeżeli tak było zostanę ukarany, jeżeli nie, to zbłaźnisz się przed wszystkimi. 

Brak wiedzy pokrywasz awanturnictwem i prymitywizmem. Sam sobie wystawiasz laurkę.

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Znowu się mylisz. Na przykład wspomniany wcześniej gwiazdozbiór krzyż południa.
Krzyż Południa (łac. Crux, dop. Crucis, skrót Cru) – najmniejszy, 88. co do wielkości, gwiazdozbiór nieba, charakterystyczny dla nieba południowego. W szerokościach geograficznych Europy nie jest współcześnie widoczny, co jest rezultatem precesji osi Ziemi.
Precesja Ziemi trwa 26000 lat. Są programy które pokazują jak wyglądał układ gwiazd w dawnych czasach, tysiące lat temu.
https://pl.m.wikiped...zyża_Południa

Jak nazywasz cały czas ludzi na forum płatnym agentami, pajacami i trollami, to nie dziw się, że jesteś banowany.
  • 0

Ogarnięty.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

No i właśnie dowiedziałem się, że redaktor naczelny, weteran forum, jest też.... MODERATOREM! Przepraszam za literówki w słowie wierze (pisałem z komórki, na szybko zadziałała autokorekta i nie sprawdziłem pisowni), ale ten komentarz i poprawki Staniqa jasno pokazują, że jest on tutaj również moderatorem, mogącym ingerować w treść postów i pouczać użytkowników. A zatem można stwierdzić, że 99% włodarzy tego forum, którzy aktywnie uczestniczą w dyskusjach, jako niby zwykli użytkownicy, to zadeklarowani "sceptycy", czytaj ludzie, którzy będą robić wszystko by niewygodna, przykra, bezlitosna, bezwzględna prawda/teoria, została ochrzczona, jako jedynie PARANIENORMALNA i SPISKOWA! Bomba! ;)

Nazywasz siebie gojem - trudno

hahaha ja mam w sobie minimum 50% żydowskich (tych prawdziwych) genów. Nie wierzę w żadną religię (choć chrześcijaństwo od dziecka i do teraz jest mi najbliższe sercu), szanuję wszystkich ludzi, w tym Polaków, innych Słowian, Indian, Afrykańczyków, Eskimosów, Aborygenów, Arabów, Białych, Czarnych, Żółtych i pozbawionych innych niż biały kolorów. Goj to dla mnie określenie każdego, który nie wyznaje dzisiaj dominującej wśród elit, artystów, dziennikarzy, polityków religii Saturna-Szatana. Nawet gdybym sam był rodowitym Żydem, czego nie wykluczam, nadal używałbym określenia goj, odnośnie wszystkich ludzi, którzy nie są i nie mieli szansy stać się posiadaczami wiedzy, która dla elit jest oczywista, pozwalająca kontrolować większość ludzi. Prawdziwi Żydzi są niestety na wymarciu, zostali zamienieni na tych pochodzących z Chazarii https://pl.wikipedia...wiki/Chazarowie Ciemność musi istnieć w przeciwieństwie do światła. Zło musi być w odpowiedzi na dobro itd. To, co dla nas może i jest złe, dla innych jest wręcz wybawieniem! Pamiętajmy o tym, jako członkowie narodu, który też podbijał i kontrolował inne terytoria i ludzi. Prawo dżungli, albo my albo oni, ale każda ze stron ma te samo prawo i uzasadnienie dla swojej wojny. 

Użytkownik Ogarnięty edytował ten post 23.03.2019 - 19:01

• -1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie jestem moderatorem, ale mogę poprawiać błędy i formatowanie tekstu. Na treść nie wolno mi wpływać, więc jeżeli nie wiesz do końca, to nie pisz. No ale u Ciebie to jest normalne - nie wiedzieć i pisać o tym, o czym nie ma się nawet bladego pojęcia, prawda?

Mój komentarz i moje poprawki wskazują jasno, co mi wolno. Nie dorabiaj do tego dodatkowej ideologii.

Gdyby trzymać się Chazarów, to Twoje geny powinny mieć większość tych chazarskich właśnie. Dlaczego? Dlatego, że:

Żydzi aszkenazyjscy, również Aszkenazyjczycy lub Aszkenazim (hebr. (l.mn.) אַשְׁכֲּנָזִים) oraz יְהוּדֵי אַשְׁכֲּנָז Jehudej Aszkenaz, „Żydzi z Aszkenazu” – Żydzi zamieszkujący Europę Środkową, Wschodnią i częściowo Zachodnią, a od XVII wieku również Amerykę.

Masz link i się dowiedz: https://pl.wikipedia...i_aszkenazyjscy

Nie na temat, wiem, ale Quintus nigdy na temat nie pisze, także tego.

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co tam ogarnięty, już wymyśliłeś dlaczego niektórych gwiazd nie widać z półkóli północnej?

Jeśli chodzi o warna to ci napisałem w poście za co go dostałeś. I tak już Ci pisałem bloki pisania schodzą z automatu, jak twierdzisz że był dłużej to trzeba było pisać na pw. Twierdzenie że to jest grafika komputerowa to pójście na łatwizne że aż żal patrzeć. Równie dobrze mogę napisać że te twoje smugi chemiczne które widzisz to grafika komputerowa.

I te filmiki z cyklu 200 dowodów że że Ziemia jest płaska lub nie jest kulą są dobre dla pszedszkolaków. Można je znaleźć w wersji tekstowej w necie.
Jeden z nich z tego filmiku 200 dowodów

"Rzeczoznawcy, inżynierzy i architekci nigdy nie rozpatrywali domniemanego czynnika zakrzywienia Ziemi w swoich projektach. Kanały, koleje, mosty i tunele są zawsze budowane poziomo, często ponad setki mil bez jakichkolwiek dodatkowych zakrzywień."

To nawet nie jest dowód, argumentem to też ciężko nazwać. Jest to poziom myślenia typowego nosacza albo tych memów z velociraptorem

15239780262905.jpg

Wystarczy się przejść ulicą obok torów kolejowych czy tramwajowych żeby zauważyć że tory mają zakręty i jak teren jest nierówny czyli jak jest trochę wyżej raz niżej więc nie biegną idealnie w poziomie.
Uwzglenia się spadki terenu tak jak przy budowie domu choćby.
I nie wierzę w to że człowiek który uważa się za adwokata wkleja takie filmiki i traktuje je poważnie. Chyba że po prostu ich nie ogląda. Przecież na studiach prawniczych jest coś takiego jak ocena i zbieranie materiału dowodowego.
  • 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Odległość do gwiazd jest zbyt duża, aby ruch Układu słonecznego istotnie zmieniał wygląda nieba. Tym bardziej, że większość gwiazd w okolicy porusza się wokół jądra galaktyki w tą samą stronę. Większy wpływ na wygląd nieba mają już względne ruchy gwiazd wobec siebie. Z bardzo jasnych gwiazd szybko porusza się Arktur, od czasów Ptolomeusza przesunął się o stopień kątowy; gwiazda 61 Cygni przesunęła się o tyle samo w ciągu 300 lat.

Co warto zauważyć - w płaskim modelu nie powinna zachodzić paralaksa roczna położenia gwiazd, ani tym bardziej wyraźne różnice wielkości paralaksy. Inne problemy to coroczne pojawianie się ruchu wstecznego planet, różnica między dobą słoneczną i gwiazdową, chowanie się pod horyzontem Gwiazdy Polarnej po minięciu równika a przede wszystkim południki geograficzne, które na południowej półkuli zbliżają się do siebie zamiast oddalać.

• 3

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2724
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może tytułem wyjaśnienia kilku jak widzę żywotnych kwestii:

Uznaje, że zastosowałem PROWOKACJĘ, i jako MODERATOR daje mi blokadę w pisaniu na 2 dniu rozciągnięte cudownie aż do dzisiaj. 

Decyzję moderatora uznaję za stuprocentowo zasadną i nie mam najmniejszych zastrzeżeń ani co do formy kary, ani też czasu jej trwania.

Ostrzeżenie dostałeś 16. marca, wraz z blokadą pisania na dwa dni. Blokada wygasła o północy z 18. na 19. marca (po upływie dwóch pełnych dni). Opowieści o tym, jakoby blokada ta cudownie rozciągnęła się do dzisiaj nie są zgodne z rzeczywistością. Zresztą byłoby Ci to trudno stwierdzić, jako że poprzednio byłeś na forum 16. marca, a następne Twoje logowanie się miało miejsce dopiero dzisiaj, czyli 24. marca. Skoro więc nie logowałeś się na forum między 16., a 24. marca, to na jakiej podstawie twierdzisz, że blokada pisania nie wygasła 19. marca?

Żeby było jasne -- termin "blokada pisania" oznacza dokładnie to, co sugeruje. Mając aktywną blokadę pisania można bez problemu zalogować się na forum -- nie jest jedynie dostępna możliwość publikowania żadnych nowych postów.

To byłoby na tyle, życzę miłego dnia wszystkim.

• 1

Klaus.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Może tytułem wyjaśnienia kilku jak widzę żywotnych kwestii:

Uznaje, że zastosowałem PROWOKACJĘ, i jako MODERATOR daje mi blokadę w pisaniu na 2 dniu rozciągnięte cudownie aż do dzisiaj. 

Decyzję moderatora uznaję za stuprocentowo zasadną i nie mam najmniejszych zastrzeżeń ani co do formy kary, ani też czasu jej trwania.

Ostrzeżenie dostałeś 16. marca, wraz z blokadą pisania na dwa dni. Blokada wygasła o północy z 18. na 19. marca (po upływie dwóch pełnych dni). Opowieści o tym, jakoby blokada ta cudownie rozciągnęła się do dzisiaj nie są zgodne z rzeczywistością. Zresztą byłoby Ci to trudno stwierdzić, jako że poprzednio byłeś na forum 16. marca, a następne Twoje logowanie się miało miejsce dopiero dzisiaj, czyli 24. marca. Skoro więc nie logowałeś się na forum między 16., a 24. marca, to na jakiej podstawie twierdzisz, że blokada pisania nie wygasła 19. marca?

Żeby było jasne -- termin "blokada pisania" oznacza dokładnie to, co sugeruje. Mając aktywną blokadę pisania można bez problemu zalogować się na forum -- nie jest jedynie dostępna możliwość publikowania żadnych nowych postów.

To byłoby na tyle, życzę miłego dnia wszystkim.

Kiedy widzisz gdy wchodzi admin to wiedź, że będzie się działo :D

cytat2.gif

offtop2.gif

blokada10.gif

Jak się nie ma nic mądrego do napisania to nie pisze się wcale, a za cytowanie siły najwyższej urlop.

TheToxic

• -1

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: ziemia, płaska, nasa, teoria spiskowa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych