Dzięki za pomysł na michę w pracy. Z chłopakami zamówiłem sobie dużego kebsa z podwójną porcją mięsa. Pycha
Droczysz się ze mną ?
Taaa... za każdym razem będę mu czułki oglądał i paski na grzbiecie liczył. Tłuc każdego który na mnie usiądzie.
To załóż kąpielówki, weź deskę surfingową i połpływaj sobie po akwenie z żarłaczami błękitnymi, albo wskocz do wody i dotknij żeglarza portugalskiego - taką fajną meduzkę, która pogladami prawie wogóle nie różni się od Ciebie. " Co ja będę mu rączki oglądać albo włoski na główce liczyć? Poparzyć każdego, który mnie dotknie."
A pomyśleć że ludzie z trzeciego świata umierają z głodu a u nas niektórzy mają takie fanaberie, że nie zjedzą krówki bo ona taka niewinna, mięciutka i puchata.
To nie sa fanaberie. Ludzie to narcystyczne stworzenia, patrzące tylko na własne dobro. Uważacie się za bogów na Ziemi. Wywyższacie się ponad wszystko, ale zapominacie , że to działanie, myślenie tylko o sobie, uwstecznia wasz rozwój. Dotarliście do etapu , że odkryliście , iż zwierzęta odczuwają ból ( nie wielu z was wie, że owady także go czują), a tu nagle zamiast wczuć sie w sytuacje takiej krówki, świnki czy innego zwierzęcia, wy je zabijacie. Zwierzę tak samo czuje ból i przeczuwa zagrożenie jak wy ludzie! Ono tak samo cierpi. Tak samo się stresuje. W odczuwaniu bólu was ludzi nic od zwierząt nie odróżnia. One tak samo jak ludzie posiadają układ nerwowy i nerwy!
Zabijając krowę czy świnię to tak jakby zabić drugiego człowieka. To jest morderstwo. Dlaczego krowę można zabić a człowieka nie? No dlaczego?
Zabijacie je bo ich mózgi nie rozwinęły sie tak jak u was i sprowadzacie je do roli przedmiotu. To jest iście pierwotne myślenie z waszej strony.
W starym testamencie Bóg kazał jeść rośliny, ale nad zwierzętami kazał panować. Jeśli panowaniem nad zwierzętami nazywacie zabijanie ich i zżeranie, to czemu nie jeździcie na wakacje na wyspy gdzie jescze żyją kanibale i czemu II wojna światowa was tak przeraża? Jak to czemu? Bo ofiarami byli ludzie co nie?
Ja nie patrzę na to kto kim jest . Ja patrzę na to, kto jak czuje.
Wyobraźcie sobie ( teoretycznie, wiadomka ), że na Ziemię przybywa jaka s bardziej rozwinięta cywilizacja a was ludzie ci obcy zaczynają traktować tak jak wy traktujecie bydło. Zakładają wam takie fajne, ciężkie łańcuchy na szyję i zniewalają, ograniczają a potem was zjadają na obiadek. Wyobr5aźcie sobie, że są religijni, a zabijanie ludzi to nie grzech. Chcieli byście żyć w takim świecie?
Shadow co z zwierzętami które "mordujesz" przypadkiem
Np. zdeptany ślimak lub mrówka
Przypadki sie zdarzają niestety. Chodzi mi o to by nie odbierać życia celowo.
Użytkownik Shadow Of Angel edytował ten post 31.05.2016 - 15:43