Cóż, artykuł z The Independent jednoznacznie wskazuje, że to jednak prawda.
Cóż, z przykrością muszę stwierdzić, że to jednak ja mam rację, otóż:
Przewertowałem strony oraz fora amerykańskie na ten temat i dowiedziałem się tyle, że ta gazeta (Independet) w czasach, kiedy powstawała ta seria bajek, to była taka nasza "Wyborcza". Na forach amerykańskich jest, owszem, dyskusja na temat kobity topless, jednakże nikt nie dysponuje oryginałem "filmu z cyckami".
A już bzdurą do kwadratu jest, jakoby:
On January 8, 1999, three days after the film's second release on home video, the Walt Disney Company announced a recall of about 3.4 million copies
TO JEST WIADOMOŚĆ WYSSANA Z PALCA! Nie ma żadnego wiarygodnego źródła, które potwierdza wycofanie prawie 4 milionów kaset!
In 1999, two days after the recall was announced, the London press site The Independent reported:
A Disney spokeswoman said that the images in The Rescuers were placed in the film during production, but she declined to say what they were or who placed them... The company said the aim of the recall was to keep its promise to families that they can trust and rely on the Disney brand to provide the best in family entertainment.[30]
The Rescuers video was reissued March 23, 1999 with the offending image edited out. On May 20, 2003, the film was released on DVD.
Srali muchy, bedzie wiosna...
NIGDZIE, ale to nigdzie nie ma w internecie wiarygodnego źródła, że twórcy tej bajki przyznali się do umieszczenia toplessklatek. Żadnych nazwisk, dat, itp...
Po prostu Urban Legend.
No chyba, że ktoś lepiej ogarnia przeglądarkę i poda linka do jakiegoś sensownie napisanego artykułu na temat cycków, nie podpierając się Wikipedią i jakąś śmieszną lewicową gazetą.
ps.
Odnośnie wpłaty na utrzymanie serwerów, to proszę jakiegoś administratora o podanie nr konta na priv. Z miłą chęcią wspomogę