Cześć od dawna czytam wasze posty na tej stronce i nie znalazła się tu jezcze bajka pt'Krowa i kurczak"
Pamiętam tą bajke z dzieciństwa i nigdy za nia nie przepadałam .
Wytłumacz mi w takim razie - PO CO ją oglądałaś? (pytanie nie jest skierowane personalnie do ciebie)
Ostatnio,w temacie bajek jestem nieco nie na czasie ale nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek był przymus ich oglądania (w sensie - wszystkich, które są emitowane na danym kanale), szczególnie w sytuacji kiedy emitowane są one na kanałach "pakietowych", wchodzących (po pierwsze) w skład oferty kablówek (wtedy nie tak znowu powszechnych), oraz (po drugie) w skład kanału, na którym od rana do wieczora emitowane są różne kreskówki - zarówno te przeznaczone dla małych, jak i tych ciut większych dzieci.
To trochę tak, jakby oburzać się na ofertę kanału telewizyjnego, który wprawdzie ok. godz. 19 - stej puszcza jakieś tam filmiki dla dzieci ale już po 20-stej puszcza film, w którym ktoś kogoś morduje czy tam rozjeżdża samochodem.
To, że oba te bloki emitowane są na jednym kanale nie oznacza, że wszyscy (niezależnie od wieku) muszą je oglądać - i jeden i drugi.
Nie każda kreskówka, to bajka, a nie każda bajka przeznaczona jest dla WSZYSTKICH dzieci - to tak a propos tytułu tematu.
Pretensje więc proponuję kierować raczej do rodziców (którzy pozwalali wam oglądać kreskówki z CN - jak leci).
A jeśli chodzi o te bulwersujące (wybaczcie mi admini) pośladki krowy, to jak raz, przypominam sobie, że akurat jej cechą charakterystyczną były nadmiernie wyeksponowane... wymiona.
To prawda - również obscenicznie wręcz nagie. SODOMA i GOMORA chciałoby się powiedzieć.
Ale żeby nie było tak, że te pośladki to tak od czapy wzięte, to podpowiadam - świecił nimi jeden pawian z kreskówki (tego samego autora - Davida Feissa) zatytułowanej Jam Łasica (I Am Weasel).
Użytkownik pishor edytował ten post 28.12.2014 - 23:35