Nie moglem sie oprzec propagandowy odcinek Kaczora Donalda
http://www.cda.pl/vi...a-i-hitlerowiec
Napisano 29.12.2014 - 00:57
Napisano 29.12.2014 - 14:43
Pisze się Polacy - trochę szacunku.
Zasadnicza różnica jest taka, że Polacy też szacunek mają. Jesteśmy krajem, który dawniej miał dużo mieszkańców z obecnej Ukrainy, Żydów, Niemców, Romów (dawniej=w tak chętnie wspominanych jako domniemany ostatni bastion moralności* czasach), w dodatku nas samych dotknęły krzywdy ze strony dwóch okupantów. I niestety są osoby, które chcą jeszcze niektórych uśmiercać kropka w kropkę jak w akcji T4. Jak bardzo niektórzy mieszkańcy tego kraju potrafią powielać schematy zobacz np. na stronie Redwatch.
Po prostu uważam, że nie jest normalne widzieć zagrożenie w tej scenie, a nie widzieć go w bajkach przepełnionych głupawymi żartami na poziomie dzieciaka, które właśnie podłapało słowo "pierdzenie", przemocą i denną fabułą z podkładanym śmiechem. Realnym zagrożeniem dla dziecka jest przemoc psychiczna i fizyczna (mam brata w podstawówce, to wiem), skrzywdzenie go przez system niedostosowany do ucznia, a do szablonów, używki (w podstawówkach również), wypadki losowe, rozwód rodziców, przemoc w domu, a nie jeden pocałunek gejów w kreskówce czy napisy w trawie...
*subiektywnej
Użytkownik McNugget edytował ten post 29.12.2014 - 14:44
Napisano 29.12.2014 - 15:51
Napisano 29.12.2014 - 16:34
Ja tam w bajkach nie doszukuje sie roznych dziwnych tresci bo takowych nawet teraz nie moge zauwazyc ale po uslyszeniu jednej dzieciecej piosenki skojarzylo mi sie odrazu z pedofilstwem. http://m.youtube.com...h?v=4-f-WP1GgpU czy też macie takie wrażenie?
Chyba nie, nie jestem pewien. Mam nadzieję. Dzieciom w każdym razie tak się nie skojarzy.
Napisano 31.05.2016 - 13:08
Co o tym sądzicie?
Napisano 31.05.2016 - 18:06
Pierwszy kawałek z Toma i Jerry'ego wygląda mi na parodię różnych dziwnych kultów, Realian, Scientologów itd. Piramida z okiem wzięta oczywiście z dolarów. Generalnie nic nadzwyczajnego. Poza tym sposób kreacji sugeruje, że ci wyznawcy nie wiadomo czego są w tym odcinku postaciami negatywnymi. Drugi kawałek jest za krótki aby ocenić. Fragment z Flinstonów to gra stereotypów, równie dobrze o to samo można by oskarżać kabareciarzy. W następnych nie wiadomo o co chodzi.
Napisano 17.09.2016 - 23:55
Co o tym sądzicie?
Szczerze mnie to przeraziło.. Głównie New World Order.. Człowiek zaczyna zastanawiać się, jakie bajki oglądał i co utknęło mu po nich w głowie.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych