Na drugi dzień, to prawda, ten chłopiec już mnie nie pamiętał , ale to nie zmienia faktu, że pomimo, iż mnie pierwszy raz na oczy widział to zaakceptował i wcale się mnie nie bał, nawet gdy został ze mną sam na sam w pokoju.
Dogoterapia i hipoterapia to nie jest leczenie i warto, abyś to sobie uświadomiła i zapamiętała. To jest wspomaganie uzupełniające. Jeżeli ktoś lubi psy, czy to znaczy, że między sobą wymieniają wibracje? A co, jeżeli jest to miłośnik rybek - akwarysta? Czy wibracje następują poprzez wodę, czy trzeba bezpośrednio dotknąć rybkę paluchem?
Zwierzę działa niczym stymulator, uspokaja, wspomaga rozwój fizyczny, umysłowy, hamuje pewne szkodliwe bodźce i czasami taki kontakt , chodź jest tylko , dopełnieniem leczenia, to jednak przynosi pozytywne efekty.
Co do zwierząt... pies nie wysyła żadnych wibracji,
No to te wibracje zamienię na pozytywna energię. Miałeś kiedyś psa, z którym mieszkałeś pod jednym dachem? Ja miałam i wiem jak pies wpływa na człowieka. Silna więź z psem zahacza się niemal o mistycyzm. Możesz mi nie wierzyć, ale tak jest.
- Jeszcze mnie w domu nie było a Shadow już defilował pod drzwiami .
- Ilekroć myślałam o Shawow'e on przychodził do mojego pokoju, chodź wcale go nie wołałam.
- Za każdym razem kiedy byłam smutna, łapał mnie duł to Shadow jakby czuł, bo psy czują emocje lepiej od ludzi, przychodził i kładł się na kolana , kładł na mnie łepek i patrzył na mnie. Często przychodził , stanął, nastawiał uszka i patrzył na mnie. Nigdy sie nie nie zdarzyło , że nie umiałam odgadnąć , czego on w tej chwili ode mnie chcę. Nie wierzycie w telepatię, ale ona na prawdę istnieje. Czasami gdy Shadow wpatrywał się we mnie to patrzyłam również w jego oczka ( to nie była żadna wyzywająca postawa, bo zapewne tak to wytłumaczycie) Co wtedy następowało? Gdy wyobraziłam sobie żeby usiadł , to on siadał. Wyobraziłam sobie , że biorę smycz i wychodzę z nim na dwór , to on biegał po smycz i przynosił mi ją w pyszczku. Kiedy patrząc w jego oczka wyobraziłam sobie , że nakładam mu jedzenie do miski, to znikał po czym przychodził z miską w pyszczku i kładł mi pod nogi. Raz gdy spadło mi ciśnie a nie było kawy w domu, ani energy drinków i leżałam sobie na łóżku, myślałam, że w salonie koło sofy stała butelka z colą. Nie wiem jak to się stało, ale nagle do mojego pokoju wszedł Shadow z butelką coli w pysku i postawił mi ją koło nogi.
Powiecie , że ściemniam, bo nigdy tego nie doświadczyliście na własnej skórze. Ale to są fakty na istnienie telepatii , albo tak silnej więzi z psem. Z Shadowem relacje ocierały sie prawie o mistycyzm. Uwierzcie mi. zwierzęta czasami są lepszymi mistykami od ludzi , bo posiadają ten szósty zmysł, cokolwiek on oznacza.
poza tym, widzę, że nie wiesz, jak wielkim stresem jest dla psa obcowanie z autystycznymi dziećmi. "Służba" takiego psa, to około 4 lat. Wcześniej są tresowane do spokojnych zachowań. Wybiera się labradory, bo z natury są najbardziej tolerancyjne ze wszystkich ras, oraz dlatego, że po "służbie" dość łatwo znaleźć im "rodzinę zastępczą".
A to się z tobą zgodzę, że wiele takich interakcji jest dla psa bardzo stresujące. Bo jest. A najgorsze jest to , że ludzie nie umieją odczytywać zachowań psa.
- Kiedy pies spuszcza uszy wzdłuż ciała- ludzie mówią " Ale uległy piesek, jaki łagodny, jaki potulny itp. " - A pies tymczasem sygnalizuje " Nie rób tego , to mnie stresuje, ta sytuacja jest dla mnie z lekka niepewna"
- Kiedy pies patrzy w oczy - ludzie mówią " Patrz mu na kark, bo próbuje cie dominować!" - tymczasem pies mówi " spójrz, ja coś chcę, zrozum mnie, nawiązuje z tobą kontakt , nie wiem jak to po kazać byś mnie zrozumiała "
- pies się oblizuje - ludzie myślą " O głodny jest" - tymczasem pies mówi " Mam stresa"
- Pies kładzie mordkę na plecach leżącego na brzuchu właściciela - ludzie powiedzą " Pies cię dominuje!" - tymczasem pies myśli " Nie ma to jak ciepło ciała mojej pani/pana, to moja pozostałość z czasów kiedy jako szczeniaki tuliliśmy sie do siebie. Potrzebuje tej bliskości"
- Pies kładzie sie na plecach - człowiek myśli " No patrzcie, chyba chce by go podrapać po brzuszku"- tym czasem pies mówi - " Jestem jak trup, a trupów sie nie dotyka, odejdź ode mnie! Bo się ciebie boję!"
Tych niewerbalnych sygnałów jest od groma, tylko ludzie ich ich nie rozróżniają, nie zauważają, lub źle interpretują.
Nie. Nie wiesz tym samym, czym jest ruch New Age.
Założenia New Age:
- Wszystko we wszechświecie jest ze sobą powiązane, jest jednością (jednią).
Zgadza się. Dlatego skoro tworzy jedność to każdy element na każdy wpływa i taki wpływ może np. uzdrawiać 
Wszystko jest emanacją kosmicznej energii, którą można nazwać na przykład Bogiem albo Absolutem.
Dlatego za pomocą tej energii, którą my również jesteśmy w jej posiadaniu i możemy na siebie wpływać, leczyć chore cząstki.
Wszystko, co istnieje, posiada moc ( współ ) tworzenia rzeczywistości.
Dlatego człowiek siłą własnej woli może zmieniać otoczenie a przede wszystkim samego siebie. Może zmieniać własny hologram 
Najwyższym dobrem i celem istnienia jest miłość, w najszerszym rozumieniu.
Zgadza się, dlatego dążąc do miłości , dąży się do jedności w miłości, tak by miłość stała się jedynym obowiązującym prawem. Zresztą nawet Jezus to głosił , powtarzając " Miłujcie się"
- Nauka nie jest w stanie wytłumaczyć wszystkiego, ponieważ jest tylko niedoskonałym instrumentem naszego poznania. Alternatywne metody mogą być niekiedy skuteczniejsze od naukowych.
Bo nie jest w stanie wytłumaczyć. Jeszcze z naukowego punktu widzenie nie dowiedziałam się dlaczego mam prorocze sny i wizje na jawie oraz przeczucia itp. takie mistyczne przeżycia, ale niewytłumaczalne dla świata nauki 
- Życie ziemskie jest tylko stanem przejściowym, jednym z etapów rozwoju. Śmierć nie jest finalna, to tylko proces transformacji energii w inną formę.
Bo to prawda. Sam Jezus głosił , że śmierć nie jest końcem. Tak jak elektron jest materią a jednocześnie falą czyli energią, tak samo i człowiek jest bytem materialnym , ale również energetycznym.
- Człowiek, tak jak i wszystko inne, jest uduchowiony, posiada nad-fizyczną jakość.
Uduchowiony to raczej jest. Tą nad fizyczną jakość to posiada wszystko co żyje. Zwierzęta , tak jak ludzie też doświadczają tych paranormalnych, mistycznych zjawisk. Człowiek nie jest wyjątkiem.
- Świat zmieni się, gdy ludzkość osiągnie odpowiedni poziom rozwoju duchowego.
A twoim zdaniem to nie prawda? Zmieni sie i to bardzo, ale jeszcze długa droga do tego.
- Najważniejszym narzędziem człowieka jest wolna wola. Może on dokonywać w każdym momencie życia dowolnego wyboru, bez narażania siebie na osąd, krytykę bądź aprobatę (o ile czyni to świadomie i zdaje sobie sprawę z konsekwencji swojego postępowania).
Nie widzę w tym nic złego o ile ta wolna wola dotyczy życia w miłości do siebie, drugiego człowieka, zwierząt, roślin i całego wszechświata. 
Obracasz kota ogonem. Nikogo nie obchodzi, gdzie jest dla Ciebie początek tego ruchu. Kompetentni badacze to ustalili. Równie dobrze, możesz powiedzieć, że Twoim zdaniem, nasza Era nie zaczęła się 2016 lat temu, ale 100 i w nosie masz opinie naukowców.
Przede wszystkim, Hinduizm i Buddyzm są starsze, niż New Age i to ten ruch czerpie ze starożytności, a nie odwrotnie i Twoje zdanie, jest tylko Twoim zdaniem.
W takim razie zapytam. O co ci chodzi ? O Ruch New Age jako sekty , który narodził się w gronie hippisów, czy o prawdziwe znaczenie New Age, o jego podstawy, fundamenty, nurty - ideologię, która dopiero sie tworzy? Bo widzisz , to są dwie różne kwestie pojmowania New Age.
Powyższym wykazałem, jak daleko idea New Age znajduje się od Twojego jej pojmowania. Skrótem idąc, biblijny Bóg stworzył New Age.
Tylko jeszcze o tym nie wiedział... Gdyby wiedział, skończył by pewnie na ptaszkach. No, ale jak wszechmocny i wszechmogący mógł o tym nie wiedzieć?...
Czekał, aż Shadow Of Angel na to wpadnie! Teraz zrobi Cię swoją ministrą, albo premierą.
Czekam końca świata
.
Jeszcze raz.
Istnieją dwie wiary tzn. dwie koncepcje wiary:
1. koncepcja wiary w Boga osobowego, taki co każe, nakazuje i ma ludzkie cechy
2. Koncepcja wiary w Boga jako Universum ( wszystko co nas otacza jest Bogiem)
W świecie wszystko się przeplata i następują zmiany, przewroty..
Ludzkość dochodzi do takich wniosków:
- podczas panowania religii w jedynego Boga, który panuje , nakazuje, zakazuje, wychowuje, rządzi, tworzą się odłamy, powstają świątynie, ludzie składają ofiary etc.
To przekonanie trwa i trwa. po jakimś czasie człowiek dochodzi do wniosku " Wierzę w Boga! Wielbię go! A on co?! Zsyłała na mnie cierpienia i katastrofy, choroby i smutek, a ten co tam mieszka parę metrów dalej wszystkim życzy źle, oszukuje, ateista jeden! Z Boga się śmieje i mu sie powodzi , że lepiej być nie może! Cos jest nie tak z tym Bogiem i wiarą w niego!"
Z czasem człowiek zauważa, że to jak żyje zależy tylko i wyłącznie od jego decyzji. To on rządzi sobą i swoim światem - Boga nie ma.
Przez to rodzi sie ateizm, wiary w materialne byty itp.Rodzi się wiara w Universum, którego człowiek jest częścią. następuje przejście świadomości człowieka na wiarę naturalistyczną.
- Podczas trwania tej universalnej wiary , następuje rozwój nauki, medydycyny, okultyzmu, technologi , Astronomi, Astrologi etc.
To przekonanie znowu trwa , trwa i człowiek dochodzi do takiego wniosku " No dobrze, człowiek to emanacja Boga, może wiele, ale skąd powstał ten wielki wszechświat? Dlaczego ludzie słyszą głosy? Dlaczego niektórzy przeżywają wypadki a inni nie? Tu musi wchodzić w grę jakaś potężna siła stwórcza, która kieruje się zasadami moralnymi? A takimi zasadami może kierować się ktoś na wzór czlowieka. To cos musiało stworzyć człowieka na swój wzór, to Bóg!
I tak następuje kolejny przewrót z Boga jako wszechświata w Boga jako kogoś kto jest istotą taką jak człowiek, ale o wiele bardziej umocnnioną z nieograniczoną mocą.
Teraz następuje przewrót. New Age to Nowa Era a nie sekta. New Age Movement to też cos innego , to już jest ruch , czyli przedsionek konkretnej religii naturalistycznej., Do budowania takiej religii potrzebne są fundamenty , wiec New Age Movement buduje je powoli za pomocą innych naturalistycznych wierzeń,w których Bóg nie istnieje jako taki , jaki istnieje w monoteistycznych wiarach.
Mówisz, że New Age powstało w jakieś 50 lat temu a ja się z tobą nie zgadzam Ponieważ:
- Szczątkowe ideologie powstają z okresów przed naszą erą
- Inne fragmenty ideologiczne powstają aktualnie za pomoca ludzkich doświadczeń i wiedzy.
- New Age Movement to ruch a nie religia
- Zalążki tego ruchu mogły powstać około 50 lat temu , ale to tylko zalążki.
- Ruch New Age cały czas ewoluuje i zajmuje coraz większe obszary wiedzy.
- Aktualnie znajdujemy się w etapie przejścia z wiary w Boga postrzeganego jak na istotę o własnej moralności i rządach do wiary w Boga jako siłę i Universum.
- Minie jeszcze trochę lat zanim New Age Movemet przeistoczy się w konkretną naturalistyczną religię.
- Wtedy dopiero nastanie nowa religia , Nowa Era religijna.
- Będzie wielkie Bum!!! w odkrywaniu wszechświata, nastąpi rozwój cywilizacji, technologia, medycyna, nanotechnologia, genetyka, podróże w czasie, awatary, pół ludzie pół roboty itp. - prawdziwe science fiction nastanie. I
Istnieje też ciemna strona tej wiary. Nie ma Boga , nie ma kar, nie ma piekła, to i nie ma prawa moralnego! Zaczną sie eksperymenty na ludziach, zabijanie, przemoc, gwałty - prawo dżungli! Wszystko dla dobra nauki! Giń i inkarnuj w imię zasad reinkarnacji , nic ci nie będzie! Świat będzie brnął w imię hedonistycznego prawa " Żyj i dąż do własnego szczęścia po przez doświadczanie przyjemności i uzyskiwanie samozadowolenia. Po to żyjesz" Brzmi jak satanistyczna filozofia życia.
Ta wiara zaliczy swój upadek , bo ludzkość będzie miała już dość tej samowolki. Ludzie będą chcięli by ktoś ich z tego uścisku wydostał. Wtedy nastąpi zwrot w zamirzchłe czasy, tak jak dzieje sie to teraz w przypadku New Age Movement i budowanie wiar opartych na Judaizmie, Chrześcijaństwie, Islamie, by wierzyć , że cierpiący ludzie nie są sami , bo jest ktoś kto ich kocha i im pomoże a to zło zostanie ukarane!
Możecie mi nie wierzyć, ale nie trzeba być jasnowidzem czy prorokiem , żeby to przewidzieć.. AMEN
Użytkownik Shadow Of Angel edytował ten post 16.06.2016 - 15:42