Tak
Asef.
Aries Prawdopodobnie byli w Niebie jak stworzyli Wszechświat a kto stworzył Niebo?, prawdopodobnie Bóg, a kto stworzył Boga? ,prawdopodobnie był zawsze.
I tu dla mnie zaczyna się ta śmieszna wiara. Wybaczcie mi to stwierdzenie ale jest to dla mnie nie pojęte. Przecież takie twierdzenia może wymyślić sobie każdy, kto ma chociaż trochę wyobraźni i zastanawiam się czemu tyle ludzi temu wierzy... Ciekawe czy jak ktoś by kiedyś spisał lub przekazał, ze Ziemie stworzyli kosmici latający po wszechświecie, który był już od zawsze to do tej pory ludzie religijni by w to wierzyli? Pewnie tak nawet jeśli zaprzeczyłaby temu nauka jak jest w tym przypadku. Ale mam nadzieje, że tak jak to w historii bywało wszystko zostanie kiedyś "rozpracowane". Przykładowo: kiedyś ludzie wierzyli, że Ziemia jest płaska do momentu aż ich wiarę zaczęli podważać uczeni tamtego okresu i do momentu opłynięciu ziemi przez Magellana. Mam jeszcze wiele teorii dotyczących wielu innych aspektów tego typu ale jest tego tyle, że mógłbym napisać książkę, więc nie będę tu tego zamieszczał

. Mam tylko nadzieje, że kiedyś człowiek dotrze do źródła tego wszystkiego i udowodni ludziom całą prawdę na wiele tematów nurtujących współczesnego człowieka.
Użytkownik Cashpoint edytował ten post 10.12.2007 - 17:07