Ja bym sie zanudził na śmierc ale dla mnei religia to bajka jeśli teraz bedzie koniec swiata i kilku ludzi przezyje to raczej w Boga juz wierzyc nie będą raczej

Napisano 10.12.2007 - 15:10
Użytkownik Halloween edytował ten post 10.12.2007 - 15:11
Napisano 10.12.2007 - 15:14
Napisano 10.12.2007 - 15:18
Halloween, chciałbym zauważyć, że stwierdzenie vCore'a:vCore, zabronisz mi?Napisałeś tak, na tym opiera się też zdanie.Pisząc coś, pisz tak, aby potem nie łapano cię za słówka, bo to też ważne.
Użytkownik mariush edytował ten post 10.12.2007 - 15:19
Napisano 10.12.2007 - 17:06
Bóg jest wynikiem ewolucji w Niebie, natomiast nasz Wszechświat jest specjalne zbudowanym obiektem przez Dusze w Niebie.
Napisano 10.12.2007 - 18:18
Bo człowiek tego nie zrozumie. Bóg jest Bogiem i my tego tak naprawdę nie rozumiemy. Zanim znowu zaatakujesz, to podam taki przykład:I tu dla mnie zaczyna się ta śmieszna wiara. Wybaczcie mi to stwierdzenie ale jest to dla mnie nie pojęte.
Przepraszam, ale... Specjalnie robisz z siebie skończonego jełopa? Sorry za chamstwo z mojej strony, ale takie "argumenty" są bezużyteczne i dobitnie świadczą o twojej inteligencji. Na poziomie cebuli (bo trolle są jak cebule...).Z czego lub z kogo ewoluował Bóg?
Ateizm nie ma ŻADNYCH dowodów na to, że Boga nie ma. Bo pogadanki "Nie ma dowodów..." chyba nie są tym dowodem?nie poparte żadnymi racjonalnymi dowodami!
Bo wiara opiera się na zaufaniu, a nie na dowodach.jedynie wiara to potwierdza, która sama w sobie nie może być czymś udowodnionym.
Głupota, totalna głupota. Ty się nazywasz katolikiem mówiąc, że Bóg jest wynikiem EWOLUCJI?! Wyjedź mi jeszcze, że jest efektem derwinizmu, powstałym na drodze doboru naturalnego.Bóg jest wynikiem ewolucji w Niebie, natomiast nasz Wszechświat jest specjalne zbudowanym obiektem przez Dusze w Niebie.
Uważaj, bo zaraz zstąpi w Chwale i specjalnie dla Ciebie odpowie na to pytanie.Jeśli Bóg był zawsze to co on robił wcześniej
Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 10.12.2007 - 18:30
Napisano 10.12.2007 - 18:48
Nie gadaj mi takich rzeczy, jestem ateistą i nawet powiem Ci szczerze śmieszą mnie takie twierdzenia.Na tym polega wiara. Na ZAUFANIU. Nikt Ci nie da gwarancji, że Bóg istnieje. Jednak twierdzenie, że nie ma Siły Wyższej to conajmniej przyjaw lekkiej głupoty i ograniczenia.
Ateizm nie ma ŻADNYCH dowodów na to, że Boga nie ma. Bo pogadanki "Nie ma dowodów..." chyba nie są tym dowodem?
Z czego lub z kogo ewoluował Bóg?
Przepraszam, ale... Specjalnie robisz z siebie skończonego jełopa? Sorry za chamstwo z mojej strony, ale takie "argumenty" są bezużyteczne i dobitnie świadczą o twojej inteligencji. Na poziomie cebuli (bo trolle są jak cebule...).
Użytkownik Cashpoint edytował ten post 10.12.2007 - 18:27
Napisano 10.12.2007 - 21:07
Bo każdy człowiek w jakiś sposób szuka Boga, czego przykładem sekty i inne religie.2. O to mi właśnie chodzi, że nikt tego nie rozumie to dlaczego ludzie w to wszystko wierzą? bo nie mają sie do kogo odezwać w trudnych sytuacjach. Nie zaprzeczysz ponieważ wiele osób tak robi. Uważają, że są Chrześcijanami, a modlą się i mają do Boga prośby tylko wtedy kiedy nie mają się do kogo zwrócić lub są w ciężkiej sytuacji...
Śmieszą? To najprawdziwsza wiara, gdy opieramy ją na zaufaniu. Do siebie, do Boga, do Pisma Świętego i do apokryfów. Gdyby był niezbity dowód na istnienie Boga to... Co za sens miałaby wiara? "O, jest Bóg, muszę być grzeczny, żeby żyć potem szczęśliwie".Nie gadaj mi takich rzeczy, jestem ateistą i nawet powiem Ci szczerze śmieszą mnie takie twierdzenia.
Wg mnie nie ma konfliktu między wiarą a nauką. Wiara służy nauce, a nauka wierze. Dlaczego po XIX wiecznym materialiźmie ciągle według mnóstwa ludzi można wybierać tylko pomiędzy Bogiem a nauką, kurczowo preóbowany podtrzymać za pomocą teorii Darwina, która z początku zakłada, że Boga nie ma (nie podając żadnych powodów) przez co "wygrywa" na samym starcie, bo tylko wtedy ona ma sens, gdy Jego faktycznie nie ma (podkreślam, że nie neguję ewolucji, tylko darwinizm)? Bezsens.Posłuchaj sobie troche o nowinach ze świata albo pooglądaj programy dokumentalne
Zachowuję się jak każdy Katolik powinien, czyli bronię swojej wiary, jak nakazuje jeden z obowiązków bierzmowanego.wczułeś sie w role jakiegoś myśliciela i filozofa...
Według Ciebie kretyńskie. Z góry zakładasz, że Stwórca nie istnieje, nie próbójąc nawet lekko zagłębić się w temat... Spróbowałbys przeczytać Biblię, parę tekstów KKK, teksty świętych. Bo na razie w sposób kompletnie dla mnie niezrozumiały odrzucasz Boga, jakbyś nie chciał w ogóle, żeby On był. Dlaczego?i probujesz mi uświadomić jakieś kretyńskie rzeczy
Chcę, żebyś się zastanowił, żebyś chociaż trochę "liznął" tematu wiary chrześcijańskiej, a później podejmował decyzje. Bo na razie mam wrażenie, że nie wiesz absolutnie nic.Chcesz mi coś udowodnić
Zapędziłem się. Wybacz.Przytoczyłeś chyba wypowiedź nie tej osoby co trzeba...
Napisano 10.12.2007 - 22:44
Napisano 11.12.2007 - 19:04
To Ty wypaczyłeś sens tej wypowiedzi.
Napisano 14.12.2007 - 16:58
Kwestia ewolucji. Ewolucja nikogo nie czyni bogiem.Spróbój wytłumaczyć działanie komputera psu. Albo działanie silnika Beoinga szympansowi. My jesteśmy w takiej samej sytuacji wobec Boga i jego Boskości, bo On... Nie jest ludzki i tego nie zrozumiemy.
No widzisz. To jest wlasnie dowod. Brak jakich kolwiek dowodow, jest tak samo dobry jak to ze sa.Ateizm nie ma ŻADNYCH dowodów na to, że Boga nie ma. Bo pogadanki "Nie ma dowodów..." chyba nie są tym dowodem?
Bla bla bla.Bo wiara opiera się na zaufaniu, a nie na dowodach.
Czekam. Przy okazji sie zapytam kto go stworzyl, z czego jest zbudowany itd.Uważaj, bo zaraz zstąpi w Chwale i specjalnie dla Ciebie odpowie na to pytanie.
Ja nie szukam. No coz, juz pare osob mi mowilo ze nie jestem czlowiekiem.Bo każdy człowiek w jakiś sposób szuka Boga, czego przykładem sekty i inne religie.
Pytanie bylo bardzo trafne i mądre. To ty jako wielki katolik(...), sie obrzuasz ze ktos twojego bozka sprowadza do roli kolejnego ewolucyjnego bytu. kkthxbai.Przepraszam, ale... Specjalnie robisz z siebie skończonego jełopa? Sorry za chamstwo z mojej strony, ale takie "argumenty" są bezużyteczne i dobitnie świadczą o twojej inteligencji.
Czyli jak nieracjonalny fanatyk. Ehh wiara z ludzi robi to co ty swietnie pokazujesz a czego po imieniu nie nazwe zeby nie dostac warnaZachowuję się jak każdy Katolik powinien, czyli bronię swojej wiary, jak nakazuje jeden z obowiązków bierzmowanego.
Biblia - ksiazka napisana przez kogos kto sie za duzo najaral i mial marginalna wiedze.Według Ciebie kretyńskie. Z góry zakładasz, że Stwórca nie istnieje, nie próbójąc nawet lekko zagłębić się w temat... Spróbowałbys przeczytać Biblię, parę tekstów KKK, teksty świętych. Bo na razie w sposób kompletnie dla mnie niezrozumiały odrzucasz Boga, jakbyś nie chciał w ogóle, żeby On był. Dlaczego?
Spokojnie. Nie odrazu Rzym zbudowano. Czy tam jakies inne miasto.To teraz zamiast gadać głupoty niech po prostu udowodnią że Boga nie ma skoro tak twierdzą
Użytkownik iniside edytował ten post 14.12.2007 - 21:03
Napisano 14.12.2007 - 19:36
KKK - organizacja fanatykow, starajaca sie podprzadkowac ludzi o slabych umyslach, ktorzy nie potrafia sobie sami odpowiedziec na pytania tylko potrzebuja gotowca.
Użytkownik mithrandir edytował ten post 14.12.2007 - 19:39
Napisano 15.12.2007 - 00:48
Jakich nieścisłości? Wiara nie może opieraćsię na dowodach, czy Ci się to podoba, czy nie.Dalej mi sie niechce komentować. Poprostu jesteś już stracony tongue1.gif. Skoro sam nie potrafisz dostrzeć bardzo prostych nieścisłości w religiach kreacjonistycznych, to ja ci i tak nie pomoge.
Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 15.12.2007 - 00:54
Napisano 15.12.2007 - 06:35
Napisano 15.12.2007 - 08:47
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych