Tutaj masz patyczaka, który tańczy po stole.
A masz 4 postacie? Tańczy - nawet blisko do tego co widzimy na filmie GA nie jest. postaraj się lepiej.
Napisano 11.09.2016 - 12:52
Masz 3 duchy
To się liczy czy nie? Jednego brakuje do kwartetu.
Ale czemu to nie mogą być duchy. Czemu to wykluczasz? To jedno - drugie, na filmie GA duch pojawia się z boku, a te co stoją na scenie wykonują polecenia kamerzystów i wykonują ruchy zupełnie nieproporcjonalne do tego co jest powyżej.
Napisano 11.09.2016 - 13:16
Napisano 11.09.2016 - 13:20
Universe, to zrobmy inaczej, skoro nasze wytlumaczenia Ciebie nie przekonuja, to teraz Ty przedstaw nam dowody. Tylko nie takie typu: no przeciez widac ze to duchy patyczaki, slepi jestescie? Tylko konkretne, poparte badaniami nad temperatura dowody, pokazujace, ze to duchy a nie cieplo rur czy ludzi, ktorzy tam biegali w kolko 5min przed nagraniem. Moze damy sie przekonac wtedy.
Intuicja - tyle powiem. I nie ma tutaj zamazanych zdjęć postaci, tylko nagrane na profesjonalnym sprzęcie : dzwięk fortepianu, migająca kontrolka która nakierowuje ich na zespoł muzyczny i koncert. Tak jakby coś chciało im pokazać - hej, zobaczcie nasz koncert. Mogło być wyreżyserowane. Ale ja wierze, po ich reakcji np - że nie jest. Takiej reakcji nigdy nie widziałem z ich strony.
Napisano 11.09.2016 - 13:20
Użytkownik Urgon edytował ten post 11.09.2016 - 13:21
Napisano 11.09.2016 - 13:21
AVE...
Wgryzłem się w temat, i te "patyczaki" są generowane przez oprogramowanie Kinecta, z którego ta "kamera" jest zrobiona. Algorytm widzi z grubsza człekokształtny kształt i dodaje "patyczaka" by śledzić ruchy rąk, nóg i ogólnie całego ciała, dokładnie tak, jak to robi Kinect podłączony do X-Boxa. Dlatego też te plamy są malowane na różne kolory przez software - by frajer, który wydał ciężki szmal na tę zabawkę nie zorientował się, że duchem jest plama na ścianie albo cień rzucony przez użytkownika tego sprzętu.
Aha, nie muszę oglądać epizodu programu o łowcach duchów, by wiedzieć, że jest pełen kłamstw i złudzeń. Tak to wygląda w rzeczywistości, i trzeba być idiotą, by się nie zorientować, jaka to lipa:
Plama na ścianie? To czemu duchów nie ma wszędzie? Czemu nie ma ich zawsze? Wszędzie są plamy.
Napisano 11.09.2016 - 13:36
Napisano 11.09.2016 - 13:52
AVE...
A co za problem tak zmodyfikować program, by rozpoznawał "duszne" okoliczności i reagował na plamy tylko wtedy, gdy jest w miarę ciemno i cicho? Gdybym produkował takie urządzenia dla baranów, to właśnie tak bym zrobił, by nie widziały duchów w biały dzień albo w jasno oświetlonym pomieszczeniu. Gdy ciemno wkoło, gdy cisza wzbudza niepokój, wtedy łatwiej uwierzyć, że "magiczny dynks" wykrył ducha...
Dałeś link do badziewnego programu dla amerykańskich matołów i wyszedłeś z założenia, że oni akurat nie kłamią. A ja mówię, że albo kłamią, albo są sami matołami i wkręcają siebie na równi z widzami w widzenie duchów tam, gdzie ich wcale nie ma. To widać po ich zachowaniu w trakcie kręcenia, co South Park świetnie sparodiował. To są programy robione dla kasy, dlatego ci łowcy używają masy dziwacznego sprzętu, sprzedawanego w ich własnym e-sklepiku. Te sprzęty będą widzieć duchy i wykrywać widma w piwnicy dowolnego bloku w Polsce, nie dlatego, ze każda taka piwnica jest nawiedzona, ale dlatego, że będą odpowiednie warunki optyczne. Magiczny Kinect znajdzie ducha nawet w świeżo wymurowanej piwnicy, bo tak to jest zrobione, by klient nie czuł się oszukany...
Myśl bardziej krytycznie i nie łykaj każdej bzdury "na słowo gwiazdy telewizji dla idiotów"...
Nie rozumiesz, prawdopodobnieństwo tego, że w pomieszczeniu muzycznym na filmi słychać dzwięk fortepianu, migające bez powodu światło sprowadza badających i obrazuje im jakiś rodzaj muzycznego zespołu z lat 50, a potem na scenie widać 4 postacie, które nigdy nie pojawiły sie jako "plamy" w innych odcinkach, daje do myślenia. Twoja arogancja mnie przytłacza, poczytaj troche o tych ludziach - mimo to że robią show, to tym zjawiskom poświęcili życie. Czy jak nagram 6 świetnych kawałków na gitarze, nie zrobie tego produktu? Czy jeśli zrobie produkt, jest mniej wiarygodny? Dla mnie nie obaliliście tego filmu. Wynik - 1-0 dla GA.
Użytkownik Universe24 edytował ten post 11.09.2016 - 13:53
Napisano 11.09.2016 - 14:00
Napisano 11.09.2016 - 14:22
Universe, dla Ciebie żaden argument nie będzie dobry, bo jesteś zwyczajnie naiwnym, zapartym młodzieńcem. Najgorszy rodzaj dyskutanta. Moja prawda jest najmojsza i choćby na mnie pluli, to ja powiem, że deszcz pada. Tzw. grochem o ścianę.
A możesz mi odpowiedzieć na pytanie, które Ci zadałem ze dwie strony temu - DLACZEGO nikt nie prowadzi badań w tym temacie, skoro istnieje ogólnodostępny film, na którym udowodniono życie po śmierci? Dlaczego na żadnym forum nie podniosło się larum, że coś takiego się dzieje? Chyba, że o tym nie wiem a Ty masz więcej informacji, to podaj jakieś linki.
Nie wydaje Ci się, że jeśli to byłaby prawda, ktoś by się tym szerzej zajął i analizował? Przecież to wieczna sława dla takiego kogoś - nieprawdaż?
@Aidil
To nie jest słowo przeciwko słowu, bo my, sceptycy, pokazujemy mu możliwe rozwiązania, analizujemy i pokazujemy jakieś dowody, a on pitoli tylko - "tak czuję", "to musi byc prawda" - litości - gdzie te jego argumenty? Opiera się na nagraniu, które można dowolnie zmanipulować oraz na kamerze, której budowa została wyjaśniona. Każdy trzeźwo myślący człowiek i facet z jajami, napisałby już dawno - ok, macie rację, mój błąd - a on idzie w zaparte jak dziecko, które loda w parku nie dostało. Dziecinada.
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych