Zagadka: który Szczyglis jest prawdziwy, ten po lewej, czy po prawej?
Napisano 28.11.2016 - 10:48
Obydwie połówki to ten sam gość w tym sensie , że jedna połówka odzwierciedla wygląd , natomiast druga jego wnętrze.
Każdy człowiek ma dwa oblicza raz jest spokojny a raz wybuchowy i to zdjęcie oddaje je w 100 %. Ale czy ja wiem czy taki z Ciebie cyborg ? Raczej mam Cię za spokojnego i ułożonego człowieka ale mogę się mylić.
Czy ja dobrze widzę ? Kolczyk w uchu ? No no taki rockman z Ciebie.
Napisano 28.11.2016 - 18:31
Napisano 10.12.2016 - 13:30
Moim zdaniem jest to morderstwo z upozorowanym samobójstwem. Kobieta stała przodem do szafki z kwiatem, ale trochę przesunięta w lewo.. Wskazuje na to ustawienie kapcia, z którego się wyślizgnęła. Dostała w głowę strzał , gdy odwróciła się w stronę mordercy. Pocisk poleciał pod kątem, a zbójca stał w tym miejscu, jak my patrząc na tą fotkę. Spójrzcie na plamę, na rozprysk. Po tym widać w którą stronę leciał pocisk. Taki upadek spowodowałby wypadniecie papierosa z spomiędzy palców. Zabójca upozorował samobójstwo. Broń jej podłożył, by wyglądało, na to, że to jej robota. Papieros wsadził jej w palce. Może dlatego, że tam na kartkach jest podstawiony list pożegnalny, który miał okazać sie dowodem na to, że to było samobójstwo a morderca jest w tym momencie czysty. W razie pożaru, dowód by spłonął.
Napisano 17.01.2017 - 08:57
Zagadka. Gdzie się podziała złotówka?
Trzech gości umówiło się w knajpie na flaszkę. Przy stoliku robią składkę-każdy dał po 10 zł. Po chwili kelner przynosi flaszkę i mówi: wódka kosztowała 25 zł, zostało 5 zł reszty, żeby było sprawiedliwie ja biorę 2 zł a panom oddaje po 1 zł reszty. Po paru minutach goście liczą: daliśmy 3 banknoty po 10 zł, kelner wydał nam po 1 zł reszty więc wydaliśmy po 9 zł, trzy razy 9 daje nam 27 zł, 2 zł wziął kelner...a gdzie jeszcze 1 zł?
Użytkownik TheToxic edytował ten post 17.01.2017 - 08:57
Napisano 17.01.2017 - 11:49
27 zł, z czego 25 na trunek, 2 dla kelnera. Każdy z trójki panów ma jeszcze 1 zł reszty, czyli rachunek + napiwek + reszta = 30 zł. Z resztą Post to dobitniej rozpisał.
Tajemnicą jest raczej gdzie wg autora tej zagadki coś zginęło, bo na pierwszy rzut oka hajs się zgadza.
Użytkownik ☜👎 edytował ten post 17.01.2017 - 11:50
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych