Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chłopiec pamięta swoje poprzednie życie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
238 odpowiedzi w tym temacie

#166 Gość_Dave81

Gość_Dave81.
  • Tematów: 0

Napisano

Wirtualne cząstki cały czas powstają w próżni w parach cząstka-antycząstka i natychmiast znikają. Nazywa się to fluktuacjami kwantowymi.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Cząstka_wirtualna
https://pl.wikipedia.../Efekt_Casimira

Taki sceptyk twierdzi że coś może powstać z niczego? Ale że człowiek może mieć coś niematerialnego w sobie to już wykluczone?
A te cząstki to chyba nie tyle znikają tylko się anihilują.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo nic nie wskazuje na to że człowiek ma w sobie coś niematerialnego, w domyśle duszę. Nie widzę żadnej roli jaką mogłaby spełniać dusza w ciele człowieka. To jest zbędny byt.

• 0

#168 Gość_Dave81

Gość_Dave81.

Napisano

Bo nic nie wskazuje na to że człowiek ma w sobie coś niematerialnego, w domyśle duszę. Nie widzę żadnej roli jaką mogłaby spełniać dusza w ciele człowieka. To jest zbędny byt.

A to czym się różni od reinkarnacji?
http://www.paranorma...stnieje-nicosc/
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale że niby co? Reinkarnacja zakłada istnienie w organizmach jakiejś duszy która potem po śmieci  trafia w inne ciało. 

Ateizm zakłada, że boga nie ma i większość ateistów twierdzi, że po śmierci nic nie ma czyli jest to samo co było przed narodzeniem.

• 0

Endinajla.

Empatyczny Demon

• Tematów: 162
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale o czym ty piszesz? jaka medytacja i wegetarianizm? tutaj mówimy o poprzednich wcieleniach. Chcesz to sobie jedz gruszki cały dzień, niczego to nie zmieni. Umrzesz i koniec. Nic więcej nie ma. Nigdy się nie odrodzisz, nie będziesz radośnie skakał po chmurkach, nie będziesz się gotował w kotle. Finito. Ale jak ci lepiej, że wierzysz w takie bajki, to luz. Wierz. Tylko nie przekonuj. Bo to bajki.

Absolutna nicość, w której coś się rodzi? To kiedy przestaje być nicością? I czy jest nicością, jak już się ta myśl urodzi? Jak jest nicością, to jak może siebie badać? Ile swoich poprzednich żyć pamiętasz?

Bredzisz gościu, dopasowujesz sobie dowolne prawa, do swoich irracjonalnych teorii. Żeby tylko pasowało. Jak twój kolega z pokoju Dave81 i dziewczyna/siostra/matka - Endinajla.

Reinkarnacja to szereg wcieleń przez, które przechodzi dusza. Nie pamiętasz tego i nawet nie próbujesz, tego zrozumieć, bo twój duch kronikarzu, nie jest w temacie. Jego rozwój  nie pozwala mu na poznanie prawdy. Ulega cielesnym doznaniom, które blokują możliwość poznania prawdy. Tacy ludzie , jak Ja, Universe24 i Dve81 etc. , to otwarte umysły, żywe dusze. Rozumiesz? Materia nas nie ogranicza, tak jak prawa, które nie opisują całej rzeczywistości.

@Wszystko

Sądzisz, że dusza nie istnieje? To co sprawia, że martwa komórka ożywa? Co sprawia, że mózg tworzy myśli? To czym jest myśl? Myśl jest procesem, a więc nie jest materią. Proces nie jest materialny. Czym jest matryca, na której zapisywane są wspomnienia? Co odpowiada za pamięć komórkową?  Co powoduje, że dany proces zachodzi? Dlaczego ciało po śmierci staje się zimne , sztywne, bo ustępują wszystkie procesy? My jesteśmy jak odbiorniki PC a dusza jest jak prąd. Materia jest martwa. Życie włącza się pod wpływem "prądu", którym jest dusza. Na duszy zapisane są informacje - duchowa świadomość.One łączą się z tym światem.

Reinkarnacja i życie po śmierci to tematy, na które, każdy może szukać odpowiedzi. Z tego poziomu, można gdybać, ale może się okazać, że gdybanie kogoś, może być prawdziwe. :D Gorzej jak ktoś nawet nie próbuje gdybać, a pisze "Bredzisz gościu, dopasowujesz sobie dowolne prawa, do swoich irracjonalnych teorii." Pozostawię to bez komentarza :D

Użytkownik Endinajla edytował ten post 03.12.2016 - 22:25

• -5

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ty uważasz że masz otwarty umysł, ja uważam że nie ma czegoś takiego jak reinkarnacja. Tyle w temacie. 

• 0

Kronikarz Przedwiecznych.

Ten znienawidzony

• Tematów: 272
  • Artykułów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale o czym ty piszesz? jaka medytacja i wegetarianizm? tutaj mówimy o poprzednich wcieleniach. Chcesz to sobie jedz gruszki cały dzień, niczego to nie zmieni. Umrzesz i koniec. Nic więcej nie ma. Nigdy się nie odrodzisz, nie będziesz radośnie skakał po chmurkach, nie będziesz się gotował w kotle. Finito. Ale jak ci lepiej, że wierzysz w takie bajki, to luz. Wierz. Tylko nie przekonuj. Bo to bajki.

Absolutna nicość, w której coś się rodzi? To kiedy przestaje być nicością? I czy jest nicością, jak już się ta myśl urodzi? Jak jest nicością, to jak może siebie badać? Ile swoich poprzednich żyć pamiętasz?

Bredzisz gościu, dopasowujesz sobie dowolne prawa, do swoich irracjonalnych teorii. Żeby tylko pasowało. Jak twój kolega z pokoju Dave81 i dziewczyna/siostra/matka - Endinajla.

Reinkarnacja to szereg wcieleń przez, które przechodzi dusza. Nie pamiętasz tego i nawet nie próbujesz, tego zrozumieć, bo twój duch kronikarzu, nie jest w temacie. Jego rozwój  nie pozwala mu na poznanie prawdy. Ulega cielesnym doznaniom, które blokują możliwość poznania prawdy. Tacy ludzie , jak Ja, Universe24 i Dve81 etc. , to otwarte umysły, żywe dusze. Rozumiesz? Materia nas nie ogranicza, tak jak prawa, które nie opisują całej rzeczywistości.

Ale kurna w jakiem temacie nie jest? Przecież tu piszę...mój duch stoi obok i mi dyktuje. O, czekaj...mówi mi, żebym napisał, że reinkarnacja nie istnieje, a wy sobie ubzduraliście coś tam, i teraz wszystko wokół tego dopasowujecie. A, i jeszcze mi mówi, że to u ciebie normalne - bo czytał na swoim duchowym laptopie inne twoje tematy. Niewygodne pytanie czy prawo? Olać. Reszta pasuje. 0,00001% ludzi RZEKOMO, pamięta swoje poprzednie wcielenie - REINKARNACJA TO PRAWDA OBJAWIONA :D no komedia.

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tacy ludzie , jak Ja, Universe24 i Dve81 etc. , to otwarte umysły, żywe dusze. Rozumiesz? Materia nas nie ogranicza, tak jak prawa, które nie opisują całej rzeczywistości.

A w jakim sensie materia was nie ogranicza? umiecie przenikać przez ściany lub lewitować?

• 4

#174 Gość_Dave81

Gość_Dave81.

Napisano

Ale że niby co? Reinkarnacja zakłada istnienie w organizmach jakiejś duszy która potem po śmieci  trafia w inne ciało. 
Ateizm zakłada, że boga nie ma i większość ateistów twierdzi, że po śmierci nic nie ma czyli jest to samo co było przed narodzeniem.

Znowu jestes niedoinformowany. W buddyzmie pojecie duszy nie wystepuje, a reinkarnacja jak najbardziej. A ateizm to niewiara w Boga, nie wyklucza istnienia duszy. W tym temacie co podalem zarzucales innym, ze oceniaja go bez przeczytania, a widze ze sam tego nie zrobiles.
@Kronikarz przedwiecznych
Ponoc w ludziach jest tyle pustki, ze gdyby jej nie bylo, to cala ludzkosc daloby sie zredukowac do objetosci kostki cukru. Ty chyba skladasz sie z tej pustki w stu procentach.

Tacy ludzie , jak Ja, Universe24 i Dve81 etc. , to otwarte umysły, żywe dusze. Rozumiesz? Materia nas nie ogranicza, tak jak prawa, które nie opisują całej rzeczywistości.

A w jakim sensie materia was nie ogranicza? umiecie przenikać przez ściany lub lewitować?
Potrafimy przenikac pustke w waszych glowach, zaistniec w prozni.
  • -2

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Znowu jestes niedoinformowany. W buddyzmie pojecie duszy nie wystepuje, a reinkarnacja jak najbardziej. A ateizm to niewiara w Boga, nie wyklucza istnienia duszy. W tym temacie co podalem zarzucales innym, ze oceniaja go bez przeczytania, a widze ze sam tego nie zrobiles.
Ponoc w ludziach jest tyle pustki, ze gdyby jej nie bylo, to cala ludzkosc daloby sie zredukowac do objetosci kostki cukru. Ty chyba skladasz sie z tej pustki w stu procentach.

Znaczy jakiej pustki? Rozwiń temat. Ja w sobie nie czuję żadnej pustki (chyba, że nie zjem obiadu solidnego męskiego). I nie mogę składać się z pustki w 100%, bo bym nie istniał. Ehh, znowu potwierdzasz, że lubisz wymyślić sobie teorię, która nijak ma się do rzeczywistości. 

• 0

Alis.

"Zielony" uspokaja ;)

• Tematów: 171
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak czy siak, chłopiec o którym jest rozmowa, moim zdaniem nie pamięta żadnego poprzedniego wcielenia (bo nie ma czegoś takiego) tylko coś kiedyś powiedział a jego matka zaczęła to wykorzystywać, koloryzować i robić wokół tego szum. 

• 0

#177 Gość_Dave81

Gość_Dave81.

Napisano

Znaczy jakiej pustki? Rozwiń temat. Ja w sobie nie czuję żadnej pustki. I nie mogę składać się z pustki w 100%, bo bym nie istniał. Ehh, znowu potwierdzasz, że lubisz wymyślić sobie teorię, która nijak ma się do rzeczywistości.
To taka aluzja do Twojej osoby, a nie faktyczny stan. A moja teoria ma sie jak najbardziej dobrze do rzeczywistoci, doszkol sie w kwestii budowy atomu, jaki jest stosunek jadra do orbity po jakiej kraza elektrony i czy cos ta przestrzen wypelnia. Wtedy zrozumiesz (chyba) ta pustke.
  • 0

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Znaczy jakiej pustki? Rozwiń temat. Ja w sobie nie czuję żadnej pustki. I nie mogę składać się z pustki w 100%, bo bym nie istniał. Ehh, znowu potwierdzasz, że lubisz wymyślić sobie teorię, która nijak ma się do rzeczywistości.
To taka aluzja do Twojej osoby, a nie faktyczny stan. A moja teoria ma sie jak najbardziej dobrze do rzeczywistoci, doszkol sie w kwestii budowy atomu, jaki jest stosunek jadra do orbity po jakiej kraza elektrony i czy cos ta przestrzen wypelnia. Wtedy zrozumiesz (chyba) ta pustke.

Nie czuję potrzeby doszkalania się. Wytłumacz mi. I jak ma się teoria o reinkarnacji, do pustki w atomie też mi wytłumacz. Bo miotasz się okrutnie.

• 0

#179 Gość_Dave81

Gość_Dave81.

Napisano

Moze jeszcze napisz jaka teorie sobie wymyslilem?
  • -1

Ten znienawidzony

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Teorię o reinkarnacji, której bronisz. Czy to już nie teoria, a pewnik? 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych