Nawet bez wszczepiania fałszywych wspomnień, można człowieka oszukać. Wmów komuś, kto nigdy nie płynął statkiem, że na przykład, w wieku trzech lat, płynął statkiem. Nie uwierzy? To pokarz mu zdjęcie ( idealny, bez szwanku fotomontaż) na którym wkleiłeś jego jak miał 3 lata, na tle pokładu statku. Taki zabieg poskutkuje tym , że zacznie się zastanawiać, aż w końcu przypomni sobie, że jednak był na tym statku.
Tak można oszukać człowieka. A jak mamy już hipnotyzera, to dobry fachowiec, sprawi, że odbyłeś drogę do poprzedniego wcielenia. Nagle dowiesz się, że mieszkałeś w Hollywood Przy dzisiejszych oszustwach, taki zabieg, to nic wielkiego. Nie oznacza to jednak, że reinkarnacja nie istnieje. Może istnieje.
Wiele dzieci w takim wieku ma taki wrażenie że było kiedyś kimś innym, ale nie każde o tym mówi, bo większość nie widzi w tym nic niezwykłego. Po prostu do tego wieku rozwija się świadomość. Dziecko zapamiętuje niektóre zdarzenia ale nie jest ich świadome. Kiedy ponownie sie z czymś spotyka, jest w tym samym miejscu co kilka miesięcy wcześniej albo spotyka ponownie jakąś osobę,to ma wtedy wrażenie, że skądś to zna. Więc to że tym miałeś takie ważenia, to nie jest niezwykłe.
Ja za to nie pamiętam i nie przypominam sobie, przeżyć z poprzednich wcieleń. Ale pamiętam moje pierwsze filozofie, między 3-5 rokiem życia. Jak próbowałam rodzicom wmówić, że jestem czymś jak bohater filmu, że patrzę moimi oczami, ale nikt nie może przez nie spojrzeć, tak jak ja nie mogę patrzeć oczami innych. Wiem, powiecie, że to naturalne, ale... nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to, że czułam, że ciało to nie ja, ale to ja jestem w ciele. Jednak nie umiałam się określić. Miałam świadomość, tego, czego w tamtym czasie nie potrafiłam nazwać. Teraz wiem, że chodziło mi o duszę. Czyli miałam świadomość tego,że jestem duchem i stąd te opisy, że ja nie mogę spojrzeć oczami innych ludzi i czuję się jak bohater filmu ( nierealna postać), bo jestem uwięziona tylko w jednym ciele. Nie wiem dlaczego mnie to tak dziwiło...
Użytkownik Endinajla edytował ten post 01.12.2016 - 22:20