A Wy co o tym sądzicie? Tez to zauważyliście? Drażni Was to jako prawilnych słuchaczy prawdziwego rapu czy należycie do nowej fali? Jacy są Wasi ulubieni wykonawcy? Zapraszam do nawijki na ten temat, pozdro 600

Napisano 28.11.2016 - 03:14
Napisano 28.11.2016 - 10:40
Pamiętam dobrze rok 1994 jak wyłonił się Leroy i jego słynne "Scooby doo" . No i się zaczęło. Po nim wyłonił się zespół "Wzgórze Ya Pa 3" i mój ulubiony kawałek " Libacja " .
Oj działo się na szkolnych dyskotekach ;)W tym samym roku moje serce zakochało sie w Prodigy i kocha ich do dziś. Były przełomy gdzie wracałam do rapu np. Chada. Mam nawet jego oryginalną płytę " Proceder" a tak z szacunku do autora za jego wspaniałe flow. Za nim w kolejce ustawia się Kaliber 44 ( Paktofonika ), Peja, Pih, Pezet, Gabi, Wdowa, Sokół oraz Bezimienni i 3Y ( yes yes yo ).
Dziękuję za uwagę i pozdrawiam
Napisano 28.11.2016 - 12:09
Użytkownik Blantinho edytował ten post 28.11.2016 - 12:11
Napisano 28.11.2016 - 14:14
Napisano 28.11.2016 - 14:20
Napisano 28.11.2016 - 14:40
Magik byłby dumny. W sumie to również lubię czasem posłuchać jakiegoś rapu/trapu, elektroniki w połączeniu z rapem czy rockiem. No, ale nie jestem pewien czy taki hype na rap się zrobił, tak średnio bym powiedział... A jak zapytasz rodziców o Eminema albo 50 centa czy 2paca to już w ogóle nie wiedzą kto to jest. Zależy też od rodziców... No sprawdzę tą płytkę jak znajdę czas. Czemu nie? Ja tam lubiłem Hemp Gru, 3Y (zwłaszcza kawałek: "Się nie poddawaj") słuchałem także firmy z krakowa, ale później tak jakoś niezbyt ich lubiłem, Pezeta lubiłem, zresztą lubię do tej pory, Więcej Zieleni, a z Zagranicznych to ci wspomnieni już, a także: Lil Wayne, Euro, Busta Rhymes, Xzibit, Dr, Dre, A$AP Ferg, Travis Scott, T.I.
Napisano 28.11.2016 - 14:50
Użytkownik Blantinho edytował ten post 28.11.2016 - 14:58
Napisano 28.11.2016 - 16:15
Napisano 28.11.2016 - 16:23
Użytkownik Blantinho edytował ten post 28.11.2016 - 16:29
Napisano 28.11.2016 - 16:29
Napisano 28.11.2016 - 16:39
Napisano 28.11.2016 - 20:52
Rodzice mogą nie wiedzieć kto to, bo to inne pokolenie wiadomo. Z wymienionych przez Ciebie raperów nie lubię Lil Wayne'a, Euro i T.I. props za Ferga, propsuje go za kolaboracje z legendami, np. kawałek z B-Realem i Onyx. I jeszcze A$AP Moba za Trillmatic z Method Man em. W sumie cała rodzina A$AP robi trapy ale szanują pionierów i to się ceni.
No osobiście nie lubię tylko T.I. Za bardzo, nie żebym coś miał do niego, ale czasami wkurza mnie swoimi głupimi poglądami i lansowaniem się, chociaż szanuję go np. Za to, że dba o rodzinę i nie chodzi wytatuowany jak większość raperów, poza tym lubię niektóre jego utwory i dlatego napisałem, że lubię, nie odbierajcie wszystkiego dosłownie.
A gdzie Ice Cube, Eazy E, WC, WuTang Clan, GZA, RZA, Ghost Face, Nas, Masta Ace, Notorious BIG, NWA, Run DMC, Kurupt, MC Ren... Mogła bym tak dłużej ale to nie w temacie. Jak słucham nowego Tede to mam ochotę popełnić samobójstwo.
No właśnie miałem wspomnieć, że jeśli kogoś ważnego nie wymieniłem to przepraszam. A gdzie DMX i Lil Uzi Vert?
Z twoich wymienionych znam tylko Eazy E oraz Ice Cube'a. WC? serio? jest taki raper? lol w Polsce miałby pewnie wiele fanek w postaci babć klozetowych.
Kiedyś też słuchałem Pejii, ale znudził mi się, w sensie jego styl jest niepowtarzalny, ale tak jakby ciągle w tym samym stylu nagrywał, za mało urozmajcenia jak dla mnie, a tedego w ogóle nie słucham...
Może kiedyś tam usłyszałem coś od niego tylko, że jakoś mnie to nie pociągało. Chociaż on taki śmieszek wydaje mi się, w sumie nic do niego nie mam, nie znam go, może jest spoko, może nie, nie ważne... Tu chodzi o muzykę raczej.
Słabwe prowo panie Kronikarzu.
Napisano 29.11.2016 - 00:26
Użytkownik Blantinho edytował ten post 29.11.2016 - 00:34
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych