Użytkownik Wszystko edytował ten post 01.04.2014 - 16:57
Napisano 01.04.2014 - 17:00
// Wszystko
Och, nie muszę się wysilać, bo sam robisz z siebie idiotę -- tak trzymać!
A błąd ortograficzny, który zrobiłeś, wynika akurat z indolencji umysłowo-sensorycznej, a nie streszczania się.
// Zaciekawiony
Doświadczenia Bohma nie miały być akurat przykładem, a odniesieniem do jego książek, których zapewne nie przeczytałeś i nie przeczytasz.
Zabawne przy tym, że Pauliego zignorowałeś.
Użytkownik Abominacja edytował ten post 01.04.2014 - 17:01
Napisano 01.04.2014 - 17:05
Użytkownik Wszystko edytował ten post 01.04.2014 - 17:16
Napisano 01.04.2014 - 17:25
Błąd ortograficzny zrobiłeś w ostatnim słowie postu, do którego się odniosłem.
Co do nazywania was idiotami, to nie, nie mam wam zbyt wiele do przekazania. Ale lubię obserwować mentalność Kalego w praktyce.
Rozumiem, że "prawa" fizyki klasycznej istnieją w jakimś tajemniczym oderwaniu i wysiłki badaczy kwantowej dekoherencji są bezsensowne?
Napisano 01.04.2014 - 17:44
Zarówno prawa klasyczne i kwantowe nie umożliwiają poruszania aluminiowym wiatraczkiem przy pomocy woli, więc nie ma potrzeby zgłębiać tego wątku.
Śmiałe twierdzenie, biorąc pod uwagę nielokalność mechaniki kwantowej.
Napisano 01.04.2014 - 17:59
Wow, jestem na tym forum od niedawna (mój pierwszy post) i trafiłem na ciekawy temat z dość zabawnym przerywnikiem Co do głównego wątku zastanawiając się nad "tajemniczym" działaniem fizyki kwantowej chyba zapominamy, że już w pierwszym punkcje jest napisane, że najważniejsza jest wiara - i chyba niestety na tym się to kończy, choć może jednak ktoś dysponuje nagraniem, a jeszcze lepiej możliwością prezentacji, bo doświadczenie (autopsja) mówi mi że to nie wychodzi poza wiarę.
I tak przy okazji, nie obrażając, Abominacja - dwa lata studiów matematyki teoretycznej na UWr to jeszcze nie cała wiedza świata - wybacz tak osobisty ton, ale Twoje posty mnie naprawdę rozbawiły.
Napisano 01.04.2014 - 18:10
Osobisty ton jest jak najbardziej wskazany, anonimowość jest głupia. Natomiast chętnie posłuchałbym, cóż cię tak rozbawiło i jaki jest związek między chodzeniem do szkoły a wiedzą.
Napisano 01.04.2014 - 18:22
Nie jest adekwatne choćby z tego względu, że PK jest tak samo realne jak grawitacja. Ale tutaj znów wrócić mogę tylko do Sołżenicyna...
Użytkownik Abominacja edytował ten post 01.04.2014 - 18:22
Napisano 01.04.2014 - 18:31
Im większa jest skala zachodzących zjawisk, tym bardziej redukują się efekty kwantowe. Teoretycznie Usain Bolt posiada odpowiadającą mu falę de Brogile'a ale nawet w momencie bicia rekordu była ona tak mała, że tunelowanie nie miało wpływu na czas dotarcia do mety. Analogicznie oddziaływanie kilograma myślącej galaretki na trzydziestocentymetrowy wiatraczek za pomocą powiedzmy interferencji możliwych położeń tak aby się on poruszył, nie jest przez fizykę kwantową przewidywane.
Napisano 01.04.2014 - 19:46
Ostatnie słowo w moim poście to youtube i jest dobrze napisane. A co do telekinezy to jest ona nierealna bo nie ma żadnego prawa według którego miałaby działać.
Sry, ostatnie zdanie, nie słowo. A słowo to "jakiCHś". Ja zaś pewnie mam halucynacje za każdym razem, gdy jestem świadkiem działania PK -- bo przecież jakiś gość w internecie napisał, że nie ma prawa działać.
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych