Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza krok po kroku...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
180 odpowiedzi w tym temacie

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ach, no tak, obserwowałeś wiele razy telekinezę i masz też kontakty z cienistymi ludźmi http://www.paranorma...nisci/?p=598013

Masz ciekawe życie.Niech ci ludzie co potrafią tk zgłoszą się do Randiego po milion dolców najwyższa pora.

• 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli to działa tylko wtedy gdy wszyscy obserwatorzy wierzą w TK to halucynacja może być.

• 0

Abominacja.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A prąd elektryczny zapewne zaczął istnieć w XVIII wieku, wcześniej nie miał prawa działać. A grawitacja?

Wyobrażam sobie was wśród tych ludzi, którzy rechotali na widok braci Wright, Koperanika wytykali palcami i lobbowali za próbą stracenia Galileusza. Dokładnie tacy jesteście. :) Na szczęście teraz nie macie już zbyt wielkich możliwości przeszkadzać mądrzejszym od siebie, najwyżej naskrobiecie coś w internecie i z dumą zwalicie sobie gruchę czytając Dawkinsa. Way to go!

• 2

Cascco.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A każdy, kto opanował w jakimś stopniu PK wie lub czuje, dlaczego prezentacja efektów osobom niedowierzającym jest trudna do wykonania.

Jeżeli telekineza byłaby możliwa to większość ludzi już by o tym wiedziała na YT byłoby pełno filmów a w wiadomościach byłoby super głośno o tym, naukowcy zaś jednoznacznie zachwycaliby się tym zjawiskiem.

Aktualnie nic takiego nie ma. Daj mi argumenty, przykłady, pokaż film, skoro byłeś świadkiem tak wielu tych..TK czy jak to tam nazywasz , nagraj to i wstaw tu na forum. Ale nie komórką, tylko kamerą HD.

Nie wyobrażaj sobie i nie obrażaj tutaj użytkowników bo zwyczajnie czytając twoje posty mogę wywnioskować że skoro my nie jesteśmy do tego przekonani to wypada nas obrażać (na pewno przekonamy się do telekinezy w ten sposób.)Odpuść sobie komentarze typu" nie ma co pisać bo i tak nie uwierzycie" albo "głupich nie da się oświecić". Próbujesz być inteligentny ale póki co odnosisz odwrotny skutek. Zamiast prowadzić inteligentną konwersację i podać jakieś argumenty to kompletnie nic nie wnosisz prócz spamu.

Podobnie jak inne zjawiska parapsychologiczne, anomalna perturbacja oraz badania i eksperymenty psychokinetyczne nie są, generalnie rzecz biorąc, uznawane przez naukę głównego nurtu. Według opinii przedstawicieli tej ostatniej nie istnieje ani jeden rzetelny dowód na ich istnienie

Takie tam z Wiki.

Alessandro Volta wynalazł w 1799r. pierwsze źródło prądu. Uczynił to rozdzielając kawałkami papieru przesyconymi chlorkiem sodu ,płytki miedziane i cynkowe, które były ułożone na przemian. Połączył druty z jednym końcem stosu płytki miedzianej i cynkowej na drugim końcu stosu.Później zetknął końce drutów i w ten sposób przepłynął prąd elektryczny . 

Co do grawitacji to 1642 roku żył Isac Newton. Spójrz na daty kiedy udowodniono te zjawiska. I napisz mi czemu zjawisko telekinezy pojawiło się dopiero gdy był szał na Iluzjonistów i występy Magików a także kiedy można było montować pierwsze filmy z zastosowaniem grafiki komputerowej. Jakoś w renesansie czy średniowieczu nie udokumentowano żadnych tego typu...przypadków telekinezy, a skoro tak wiele osób może stosować tk to powinna być powszechna ..a nie jest.

A co do błędu ortograficznego u Wszystko. Bez jaj chłopie, ty nie masz  czego się czepiać? Co w ten sposób chcesz osiongnonć  ;p

Użytkownik Cascco edytował ten post 02.04.2014 - 12:29

• 2

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Film nawet ten hd jest niewystarczającym dowodem na telekinezę bo łatwo jest coś takiego wykonać. Tylko dobrze zaplanowane doświadczenia robione przy udziale magików są odpowiednią metodą. Ogólnie tzw telekinetycy dzielą się na dwie grupy. Pierwszą stanowią kręciciele wiatraczków. W drugiej są ci bardziej pomysłowi co przesuwają innymi przedmiotami, przy użyciu rekwizytów-jakaś niteczka, magnesik. Obie grupy nie przechodzą w kontrolowanych badaniach, bo jedno i drugie nie jest telekinezą. Ale tłumaczenia są zawsze takie same. Chciałbym też zobaczyć te wzory z których wynika jak nastawienie fizyków wpływa na zjawiska kwantowe.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 02.04.2014 - 17:08

• 0

coffeandcigarette.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja przez długi okres ćwiczyłam telekinezę. Niestety bez efektów. Nie chcę nikogo zniechęcać. Może po prostu nie potrafię się skoncentrować.

• 1

Burbon.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie gdyby TELEKINEZA i PSI BALLE istniały naprawdę to by było pełno nagrań z tymi zjawiskami.
A nie ma.

• 0

AlanX.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Mój pradziad parał się z telekinezą. Potrafił ciskać siłą umysłu kuflami o ścianę. Był alkoholikiem, razu pewnego wrócił pijany do domu, ale drzwi były zamknięte od wewnątrz na zasuwę. Świadkowie mówili, że pradziad siłą umysłu rozłupał drzwi na drobne wiury, wszedł do domu i zażądał satysfakcji.

prowokacja2.gif

blokada14.gif

Kronikarz

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^ taaaa... pewnie, idź być bajkopisarzem gdzie indziej. Dziadzia mógł co najwyżej drzwi z buta rozwalić.
  • 1

Kaffi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skupiałam się na kartce ok. 7 min i nagle nauważyłam że kartka się podnosi (zaledwie centymetr) ale poczułam coś dziwnego... jakby wszystko w polu mojego widzenia rozszczepiało się, słyszałam dudnienie, przestraszyłam się i od razu odwróciłam głowę i zamknęłam oczy. Ktoś może miał podobnie?

• 0

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To wynika ze zmęczenia oczu z powodu wpatrywania się długo w jedno miejsce.
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skupiałam się na kartce ok. 7 min i nagle nauważyłam że kartka się podnosi (zaledwie centymetr) ale poczułam coś dziwnego... jakby wszystko w polu mojego widzenia rozszczepiało się, słyszałam dudnienie, przestraszyłam się i od razu odwróciłam głowę i zamknęłam oczy. Ktoś może miał podobnie?

Postaraj się następnym razem i nagraj ćwiczenie nawet gdyby to miało być nagranie tylko dla Ciebie, będziesz mógł wówczas potwierdzić lub zaprzeczyć na przykład sugestii @Wszystko.

• 0

OneNight.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie ma sensu się oszukiwać: Większość ćwiczeń do telekinezy to oszustwo takie jak wiatraczek, który będzie się obracał przez ciepło z rąk lub nawet najdelikatniejszy wiatr czy drganie. Kartka mogła podnieść się przez twój oddech. Oczywiście nie sugeruję, że masz przestać ćwiczyć telekineze, ale zadbaj chociaż o odizolowanie tego papierka od innych czynników.

Użytkownik OneNight edytował ten post 14.06.2015 - 08:36

• 0

polkiju44.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Udało mi się z mikro - TK

Z 51 kart ostatnią wyciągnąłem tę  wybraną.

Już trzeci raz wyszło mi koło 50.

I co na to nasi sceptycy nie otwarci na nowe doświatczenia?

• -2

Lupus28.

¯\_(ツ)_/¯

• Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A mnie się udało podnieść lodówkę siłą umysłu. To prawda, bo ja tak piszę.

Szach-mat, sceptycy.

Użytkownik Lupus28 edytował ten post 17.06.2015 - 19:53

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

1 użytkowników, 9 gości oraz 0 użytkowników anonimowych

Alex888