... moja historia może być zmyślona i może być prawdziwa. Problemem jest to, że zaden ze sceptyków nie może znalexć w niej logicznej dziury...
Zapytałem kiedy miało miejsce to porwanie i napisałeś, że w 1991 r.
Spodziewałem się takiej właśnie odpowiedzi, bo w tym właśnie roku miała miejsce polska premiera serialu Miasteczko Twin Peaks - a pisałeś, że trakcie porwania, twoi rodzice oglądali właśnie ten serial w telewizji.
Domyślam się, że jego pierwszy sezon, bo amerykańska premiera pierwszego odcinka drugiego sezonu miała miejsce 30 września 1990 r, a trudno przypuścić żeby, tak jak obecnie, emitowano premiery praktycznie równolegle.
Dowodem na to jest chociażby fakt, że amerykańska premiera pierwszego sezonu Miasteczka... miała miejsce prawie rok przed premierą polską - a konkretnie 8 kwietnia 1990 r klik
Niby wszystko się zgadza lecz... jest jednak pewien problem.
Pierwszy sezon miał zaledwie 8 odcinków, a premiera pierwszego z nich ( w Polsce) miała miejsce 9 marca 1991 r. klik
Konkretnie była to sobota
Serial był emitowany raz w tygodniu, więc jeżeli pierwszy odcinek nadano w sobotę 9 marca, to łatwo policzyć, że ostatni odcinek z tego sezonu zaprezentowano w telewizji 27 kwietnia. klik
Jednak ty, w swoim pierwszym poście napisałeś, że porwanie miało miejsce w czasie, kiedy spędzałeś z rodzicami wakacje nad polskim morzem.
Koniec roku szkolnego 1990/1991 przypadał na dzień 21 czerwca. klik klik
Wynikałoby z tego, że twoi rodzice podczas wakacji 1991 r nie mogli oglądać serialu, którego emisja zakończyła się w kwietniu, natomiast ty nie mogłeś spędzać w kwietniu (a tym bardziej w marcu - kiedy emitowano pierwsze odcinki serialu) wakacji nad morzem, bo trwał wtedy rok szkolny.
Pomijam tu oczywiście kwestię, że w marcu i kwietniu mało kto organizuje wakacje nad morzem.
...odpowiem na wszelkie pytania. Oczywiście jeśli będę znał na nie odpowiedź.
W takim razie, prosiłbym cię żebyś odniósł się do tego, co napisałem wyżej. Jak to wytłumaczysz?