Napisano 26.01.2017 - 01:26
Napisano 29.01.2017 - 23:35
Szkoda kasy, najlepszym i najszybszym sposobem jest WBTB. Zwana kiedyś 4 + 1, czyli 4 godziny snu, godzina przebudzenia i kima. Ale nawet bez tego, gdy się człowiek przebudzi spontanicznie i gdzieś tam ma trudności z pójściem spać nad ranem, to jak już zaśnie - inaczej ten sen odczuwa. Sny są inne, często spontaniczne zalążki świadomego śnienia. Po sobie zauważyłem, że jak przeżywasz mocny stres i idziesz spać później niż zwykle, to też działa - praktycznie w 70 % bez treningu miałem, prawdziwe świadome sny. Może bez wślizgiwania się w to eteryczne ciało, ale jednak był świadomy sen.
Napisano 30.01.2017 - 00:14
Nie szkoda kasy.
Kurs ten nie dość, że wyrabia nawyki na jawie i w śnie, to na dodatek poprawia pamięć. A WBTB - jak mówiłem, mały masochizm.
Musimy się budzić i ogarnąć, żeby coś osiągnąć. Przy technikach, które stosuje w kursie wystarczy samodyscyplina.
Najlepsza i najszybsza metoda, to WILD - to mój drugi kurs, o którym na pewno napisze ale praktyka dopiero za pół miesiąca.
Napisano 30.01.2017 - 01:05
WILD ? to generalnie pokrywa się z techniką 4 + 1. - Bo ta pobudka po 4 h to wstęp, ale jak po godzinie przebudzenia, będziesz wchodził w sen techniką Wild to spoko, czyli jak pomieszasz to efekt będzie jeszcze lepszy. Wg mnie jest taki ogrom info + każdy indywidualnie powinien dobierać pod siebie technikę + parametry ( ale to już dla zdeterminowanych) że płacenie jakiemuś typowi, to strata kasy. Ale każdy przeznacza kasę na to co chce i bawi się jak chcę.
Napisano 30.01.2017 - 01:08
Napisano 30.01.2017 - 01:44
Żaba - WILD, to nie 4+1 4+1, to masochistyczna metodaoda na 1) real sen 2) LD.
WILD, to wchodzenie w sen metodą uśpienia ciała i zachowania umysłu.
WILD, to pełna kontrola nad stanami hipnagogicznymi kiedy ciało jest uśpione.
WILD - to wiele tajemnic, które opisze w lutym!
Nie mieszaj metody 4+1/6+1 pod kurs, w którym biore udział.
Napisano 30.01.2017 - 08:50
Przecież nie napisałem, że WILD to to samo co 4+1. Mówię, tylko że połączenie 4+1 i WILD daje najlepsze rezultaty
Napisano 30.01.2017 - 13:39
Połączenie, fakt - sorry. 4+1 to bardziej pod oobe, najlepsze jest 6+1, bo mamy największy cykl REM ale... bez sensu się tak męczyć. Tzn. jak ktoś chce, to niech sobie tak żyje nic mi do tego ale wchodzenie w WILD możną osiągnąć prostszą metodą i wygodniejszą - usypiamy ciało + kontrolujemy hipnagogie i wjeżdżamy w sen. Szybko i wygodnie. Jeszcze taką metodą nie usypiałem ale badajac teorie wyczytaną z kursy wiem, że techniki tam zawarte mają ogromny sens.
Napisano 30.01.2017 - 17:43
Spoko, zrób kurs i napisz wrażenia. Wild sam w sobie nie jest taki łatwy, ale może jakoś to podrasowali
Napisano 31.01.2017 - 13:32
Podrasowali co podrasowali?
Moich słów pare:
Świadomy sen, świadomie odżywianie się, świadomie uczenie się, świadomie aplikowanie itd czyli świadome.
Jeśli już przeszło sie świadome wejscie w sen, po wczesniejszym swiadomym paraliżu można zacząć skupiać się na śnie i podejmowaniu prób zapanowania nad jego scenariuszem.
Napisano 31.01.2017 - 14:05
No Wild może podrasowali - inaczej nie rozumiem płatnych kursów w tym temacie
Napisano 31.01.2017 - 15:16
Już tłumacze - kurs ten napisany jest od podstaw i wiele wskazówek nie znajdziecie w sieci. To kurs, z ponad 40 lekcjami nad samym sobą. To kurs, w którym nauczymy się naszego ciała i umysłu. To, co mnie w tym kursie bardza zaskoczyło, to technika panowania nad stanami hipnagogicznymi. Jak to autor bardzo ładnie powiedział - to stan małpiego rozumu, który uwielbia skakać od jednej myśli, do drugiej i człowiek nad tym nie panuje i w pewnym czasie odlatuje w sen. W tym kursie jest pewna strategia jak temu podołać. Już po zapoznaniu się z teorią potrafiłem utrzymać stany hipnagogiczne przez ponad pół minuty -to już nie był chaotyczny obraz a sensowna klatka snu.
O tym Panu na pewno napisze, bo to mój drugi mistrz po Adamie Bytofie. Byle kogo w tej kwestii bym nie przedstawiał publicznie.
Napisano 31.01.2017 - 21:41
Użytkownik Camebe edytował ten post 31.01.2017 - 21:43
Napisano 31.01.2017 - 22:03
Testy rzeczywistości i prowadzenie dziennika jest uciążliwe bardzo - ale faktycznie działa po jakimś czasie. Chociaż wg mnie 4+1 nic nie przebije
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych