Witam
Dziś chciałbym wystawić propozycję nowego, szybszego i łatwiejszego chatu który może się znaleźć też na tym forum.
Jest nim Discord.
Discord to Funkcjonalny chat z wieloma dodatkami ułatwiającymi rozmowę. Są tam rangi jak np. Administrator, Moderator.
Jest tam również funkcja wielu pokojów chatowych np.
- Rozmowa
- Dywanik Administracji
- Spam
- Boty
- Muzyka zdjęcia i memy
Bot ma funkcję czatu na stronie. Wygląda to mniej więcej tak, że na stronie widnieje czarny panel z widocznymi osobami na chacie i na dole niebieski przyciskiem "Wejdź do chatu" (czy jakoś tak )
Chat ten ma jeszcze odpowiednik na windows'a i można go zainstalować.
Funkcjonalność tego chatu jest całkiem dobra. Polecam go.
Discorda ma jeszcze chaty głosowe przez które możecie porozmawiać przez wasze mikrofony.
Do naszego chatu można dodać różnego typu boty np:
1.Bot Muzyczny
Bot muzyczny może włączać muzykę przez chat np.
!play {link z youtube}
po wpisaniu tej komendy wyświetli się nam okno z muzyką i na chat wejdzie bot o nazwie wybranej przez administracje. Będzie on jak normalny użytkownik tylko zamiast rozmawiać będzie puszczał muzykę.
Aby zatrzymać muzykę piszemy !stop
2.Trump Bot
Z Trump Botem możemy porozmawiać jak np. z evie botem lub innymi botami. Odpowie on nam na pytania i zada nam też parę pytań. Niestety bot wersji Angielskiej (Choć można spolszczyć.
3.Info Bot
Info bot wyszuka nam informację o danym wyrazie który chcemy wyszukać.Np.
!info 9000
-Info_Bot 9000 powiedział Vegeta z Japońskiego Anime zwanego "Dragon Ball" Było to:
It's over NINE THOUSANDS!
4.Admin Bot
Admin bot to bot który jest administratorem. Nie polecam go ponieważ Admin bot może zbanować administratora i w ten sposób zablokować cały chat.
Chat jest dobry.(Według mnie) Ja mogę się wszystkim zająć ale potrzebuję zgody administracji forum. Admin D.K nie odpisuje mi więc postanowiłem napisać post. Mam nadzieję że was zachęciłem. Weźcie udział w Ankiecie.