Szybkim krokiem wbiegam po schodach,suknia plącze mi się pod nogami a stukot obcasów słychać na całej auli, w całym
tym stresie zapomniałam o antypespirancie, dobrze, że mam fioletową suknię nie będzie widać żółtych placków.
I oto jestem na scenie cała i zdrowa choć lekko spocona, widzę szeroko uśmiechniętą D.K w pięknej kreacji która radośnie
czeka na mnie z mikrofonem, ach jak ona dziś poszalała u samego fryzjera zostawiła parę dobrych stów, lekko zazdrosna odbieram
mikrofon.
Dziękuję D.K.. obracam się do publiczności i robię obrót
Witam Państwa bardzo serdecznie...,ślę buziaki na prawo i lewo, światła reflektorów oraz błysk fleszy oślepiają mnie, może
to i lepiej trema będzie mniejsza. W pierwszym rzędzie widzę całą śmietankę VIP VRP, ręce drżą, głos się łamie, kątem oka widzę
wystrojoną Alis, znowu kupiła ładniejsza kieckę ode mnie. No nic chciałam dobrze a wyszło jak zawsze ale obowiązki wzywają.
.. W ten niedzielny wieczór, czuję się zaszczycona, że mogę wystąpić tutaj z Państwem.
Nawet nie wiecie jak pięknie wyglądacie, tacy czyści i pachnący. Zebraliśmy się w ten przepiękny wieczór
aby wręczyć nagrodę dla osoby która przyczyniła się w największy wkład w forum. Tak największy moi drodzy, to nie jest lekki
kawałek chleba.
Czy jesteście ciekawi kto nim będzie? .. Ja również, tak więc
nie przeciągajmy już tej nerwowej chwili i poprośmy o kopertę z wynikami..
Obracam w lewo głowę i widzę jak na scenę idzie osoba niosąca wyniki na błyszczącej tacy gdzie leży piękna biała koperta.
Biorę kopertę w dłoń i otwieram łąmiąc przy tym paznokieć, a niech to... przeklęta trema.
...Proszę Państwa wynik głosowania na największy wkład forum brzmi:
Miejsce trzecie: ex aequo pishor oraz Zaciekawiony <brawo>
Miejsce drugie: Staniq <brawo>
A na miejscu pierwszym niezastąpiony: Kronikarz Przedwiecznych
Pozwól, że Cię uściskam <cmok w prawy policzek, cmok w lewy>
Moje gratulacje, owacje na stojąco proszę.
Wszystkim serdecznie gratuluję