w komentarzu szybkie przejście doooo... nie wiem czy deszczu )
nagrywane dzisiaj o 9 z hessdalen org
Napisano 27.03.2017 - 13:34
W ktorym momencie tego 10 minutowego filmu jest akcja bo chyba przeoczylem?
Napisano 27.03.2017 - 13:39
Komentarz zachęca do oglądnięcia ponad 9-cio minutowego nagrania tylko po to żeby przekonać się, że w dolinie Hessdalen zaczęło padać?
A nie masz jakiegoś fajnego filmiku (może być półgodzinny) na którym byłoby widac, że gdzieś tam zrobiła się ładna pogoda?
Bo ja, rozumiesz, wole jak słońce świeci - nie lubię jak pada.
@ Up
Niby w tych momentach:
5:19 left side of sky
5:47 left side of sky
7:08 left side of sky
7:33 left side of sky
Sprawdziłem - to pierwsze krople deszczu na obiektywie, na tle przesuwających się chmur.
Zaiste - niezwykle paranormalne.
Ten temat to chyba jakaś prowokacja jest.
Napisano 27.03.2017 - 13:52
chodzi o to że nie do końca jestem pewny czy to deszcz, lewe "krople" wyglądają co najmniej dziwnie z tą kropką po środku i cofając się w chmury ok. 7:50. za to w 8:15 krople schowały się za chmurami?
no i jeszcze, dlaczego w takim wypadku krople nie spływają po obiektywie, zaglądam na hessdalen nie od dzisiaj i deszcz wygląda inaczej, tak jak zdjęcie które jest wyżej
jeszcze jedno, w 7;35 w spowolnionym tempie jakoś te krople zbyt nie robią "plum" na boki ani nie wydają się spadać, tylko wyłaniać
Użytkownik pawcy112 edytował ten post 27.03.2017 - 14:00
Napisano 27.03.2017 - 14:03
Aha - czyli mamy tu zagadkę.
Kilka kropel deszczu na kiepskiej jakości nagraniu z kamery internetowej, wrzuconym (i skompresowanym przez to) na yt, widocznych na tle dość dynamicznie zmieniających się chmur, raz jest lepiej widoczne, a raz gorzej - a niektóre przestają być widoczne zupełnie.
Pomyślmy...co też to mogło spowodować?
Masz jakąś koncepcję na ten temat?
Swoją drogą - ty serio oglądałeś te 9 minut nagrania wpatrując w zmieniający się wygląd trzech kropel deszczu?
Stary - szacunek.
P.S. O tej "kropce" w środku kropli naprawdę chciałbyś porozmawiać?
Biorąc pod uwagę zarówno niską jakość nagrania oraz kwestię zabrudzenia tak powietrza jak i powierzchni obiektywu, na którą spadły?
edit:
Suplement malutki. Poglądowy taki - jak wyglądają krople deszczu na szybie
Enjoy
Użytkownik pishor edytował ten post 27.03.2017 - 14:08
Napisano 27.03.2017 - 14:09
@pawcy112
Zdjęcie na którym jest deszcz, jest pewnie zrobione podczas ulewy, natomiast pogoda na filmiku jest pochmurna z przejaśnieniami, więc świadczy o tym, iż te pojedyncze kropelki po prostu wyparowały. Gdyby byłaby to ulewa to krople pewnie by spłynęły. Takie właśnie rozwiązanie przyjmuję do wiadomości, bo jakoś wierzyć mi się nie chce, że w Hessaden ufo przybiera krople deszczu i chowa się za chmurami.
Napisano 27.03.2017 - 14:12
tak, te kropki mnie zatrważają bo jak się przyjrzysz to zauważysz dokładnie że każda z 4 kropli po lewej stronie ma w samym środku czarną kropeczkę : )
Napisano 27.03.2017 - 14:14
Może to zarodek? W sensie - dzidziuś taki. Te krople mogą być w ciąży.
Nie, no - błagam. Niech ktoś to skończy.
Było tu już wiele tematów ale takiego z zatrważającą kropką w kropli, to jeszcze nie widziałem.
@Staniq
Płaczę Tym razem ze śmiechu
Użytkownik pishor edytował ten post 27.03.2017 - 14:52
Napisano 27.03.2017 - 14:20
namówiłeś mnie, nagrywam o tym odcinek. "demoniczna kropla z nieba", dobry tytuł?
Napisano 27.03.2017 - 14:49
Przez Ciebie pishor, nie wiem, czy dokonałem zabójstwa, czy aborcji, bo przetarłem szybę wycieraczką w aucie... Jak zabójstwo, to może być mój ostatni post, jeżeli zaś aborcja, to mi się upiecze, bo w UK jest dozwolona. Co najwyżej, będę odpowiadał, za wykonywanie czynności medycznych bez uprawnień i to w dodatku na nielegalnych emigrantach (bo jak mniemam, paszportu na granicy nie okazali/ły).
"Szczekająca firanka" może być Twoja pawcy112...
Napisano 27.03.2017 - 14:52
jeszcze pozłacane kalesony dorzuć na przyszłą zime... sprawdza sie powiedzenie że oszusta nie oszukasz, bydlaki
Proszę powstrzymać emocje i takie epitety.
TheToxic
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych