1. Nie wiem jak wy, ale ja w ciągu ostatnich dni gdy słucham mediów, to włosy stają mi dęba. Syria - dwa amerykańskie niszczyciele postawione w stan pełnej gotowości bojowej (USS Ross, USS Porter) w każdej chwili gotowe do rozpoczęcia konfliktu w Syrii. Trump planuje obalenie Assada, a to wymaga pełnej akcji militarnej. Wiemy że jest tu Rosja, wiemy że jest Iran. Puszka pandory. Sytuacja w Syrii jest niebezpieczna, ale nie tę sytuację stawiałbym na 1 miejscu.. (edytując ten post, wystrzelono 50 Tomahawków w strone bazy w Syrii - czyli się nie myliłem w dalszej części postu..)
2. Azja..Filipiny ogłaszają okupację wysp na morzu południowochińskim, w Chińskich bazach pojawiają się myśliwce, chiny prowadzą manewry, Korea Północna jest bliska przeprowadzenia kolejnej próby atomowej (w dodatku co jakiś czas testuje technologie rakietową). USA sprowadzają THAAD. Trump ostrzega, że jeśli Chiny w najbliższym czasie nie przycisną Kima, USA podejmą akcję militarną w tym rejonie. Muszą, ponieważ milczenie tego typu jest sztuczne, a Korea zdobywa coraz potężniejszą technologię. Zagrożenie dla USA rośnie z dnia na dzień. Wiemy o co chodzi. Nie o Koreę Północną z którą można się szybko uporać (chociaż fals flag z bombą atomową u wybrzeży USA/Japoni..), ale w chaosie wojennym jedna rakieta i konflikt USA-Chiny na horyzoncie. A z stąd krok do wojny światowej...
3 ognisko zapalne to Ukraina. Rozjem 1 kwietnia nie przynosi żadnego rezultatu. DNR ogłasza mobilizację, na granicy Ukraińskiej stacjonuje około 43 tys. żołnierzy Rosyjskich. W każdej chwili prowokacja sił specjalnych Rosji może doprowadzić do agresji.
Jeśli chodzi o statystycznie największe prawdopodobieństwo konfliktu. Konflikt Syryjski jest najpewniejszy. Ale nic z niego nie wyniknie. Mniej prawdopodobny jest konflikt Azjatycki, ale ten konflikt będzie nieobliczalny. Szalony prezydent Filipin + dumne Chiny..
Ukraina jest najmniej prawdopodobna i skutek jak 3 wojna światowa...Raczej nie. Trump nie dba o Ukraine. A co do trumpa. Zawiodłem się. Myślałem że Clinton to będzie pro-wojenna. Ale trump w ostatnich dniach mnie szokuje. Równie dobrze może nie wybuchnąć żaden konflikt. Miejmy nadzieje..
Użytkownik Universe24 edytował ten post 07.04.2017 - 03:13