Doczepili się Iranu a z Koreą Północą robili niewiele nie licząc sankcji na i tak odizolowany kraj, który istnieje głownie dzięki produkcji anfy
Jakie Ty niby prace piszesz jak gadasz takie bzdury. Ten kraj ma wielkie znaczenie dla Chin. Ich wymiana import-export to 3 mld dolarów rocznie. Oczywiście oficjalnie. Chwilowo Chiny się wycofały z części bo z USA tez robią wielkie interesy. KRLD jest gwarancja destabilizacji regionu i manipulacja gospodarkami Japonii oraz Południa. Które uwaga są konkurencyjne dla sąsiednich Chin. Tu chodzi tylko o biznes.
Nie wiem jak można z taka łatwością łykać amerykańską propagande i twierdzić, że jest się inteligentnym.y swoimi cichymi łodziami podwodnymi pod amerykańkie okręty
Nie wiem co Twoim zdaniem się nie zgadza w cytowanym fragmencie. Skoro KRLD nie jest w tej chwili Twoim zdaniem izolowane, nie jest głównym producentem twardych narkotyków na świecie to polecam zgłebić widzę. Odniosłeś się do wyciętej z kontekstu części mojej wypowiedzi po czym próbujesz mnie urazić wynagradzając sobie w ten sposób swoje braki. Na szczęście to cecha ludzi małych i należy przechodzić obok takich obojętnie
Wracając do części merytorycznej to przeceniasz znaczenie Korei. Tak jak napisał Zaciekawiony, tu chodzi jedynie próby dogadania się z zachodem na rzecz poluzowania śruby. Z racji tego, że Kim nie chce negocjować z niższej pozycji to facet gra czym ma by przy stole negocjacyjnym mieć punkt wyjścia do dalszych rozmów. Chinom bardziej zależy na interesach z USA jak sam raczyłeś zauważyć.