Znam pewną osobę, która podobno przenosiła się w czasie. Podobno jest to strasznie nieprzyjemne i nie da się nic w przeszłości zmienić.
Napisano 25.05.2017 - 12:25
Znam pewną osobę, która podobno przenosiła się w czasie. Podobno jest to strasznie nieprzyjemne i nie da się nic w przeszłości zmienić.
Napisano 25.05.2017 - 12:37
problemem jest generator kwarcowy który ma częstotliwość około 50hz w wiekszości przypadków zegarki są oparte o kwarc,w przestrzeni kosmicznej są takie same zegary w satelitach jak te co mamy w domu lecz inaczej wykonane dlatego może tym umykać kilka kilknaście milisekund co może dawać złudne domyslenia że satelity podróżują w czasie o kilka milisekund do przodu
Nieprawda. Dylatacja czasu zachodzi również dla identycznych zegarów przemieszczających się względem siebie czego dowodzi eksperyment z samolotem i zegarami atomowymi. To o czym piszesz to zwykły błąd pomiarowy, z podróżami w czasie nie ma nic wspólnego.
Napisano 25.05.2017 - 15:25
Jakiś konkret może? Ja znam osobę, która była na biegunie południowym, a przynajmniej tak mówi.Znam pewną osobę, która podobno przenosiła się w czasie. Podobno jest to strasznie nieprzyjemne i nie da się nic w przeszłości zmienić.
Napisano 25.05.2017 - 17:58
Problemem czasów współczesnych jest brak teorii alternatywnych rzeczywistości popartych autorytetami jak Platon czy Arystoteles, filozofia współczesna nie jest nauką przyciągającą zainteresowanie społeczeństwa i w obliczu kryzysu w takich naukach jak fizyka, psychologia, biologia, medycyna, astronomia, religia w których pojawiają się pytania fundamentalne bez odpowiedzi nie mamy żadnych gotowych teorii rzeczywistości alternatywnych. Co prawda można wyszukać wiele odpowiedzi w sieci lecz najczęściej zagubimy się, ze względu na ich ilość i tracony bezsensownie czas.
Rzeczywistość w jakiej żyjemy to cienie w jaskini Platona, realność może być matrixem gdzie podróże w czasie możemy uznać za normalne. Zapewne jest więcej światów rówmoległych gdzie są dopuszczalne podróże w czasie. Wielu ludzi widziało już rzeczywistość poza jaskinią, istnieją powody dla których nie chcą nam o niej opowiadać. Ja sądzę, że naszym celem jest żyć tu i teraz i modlić się do Boga żeby zapewnił nam ochronę w wymiarach gdzie jesteśmy zbyt słabi by dać sobie radę samemu.
Napisano 27.05.2017 - 10:15
@ashel,czyli według ciebie ta osoba była w stanie podróżować w czasie ale nie mogła nic robić? coś ala efekt zamknięcia pod kloszem? czy to nie było czasem coś innego np. oobe albo coś w tym stylu? duchowo można podróżowac w czasie ale póki co materialnie jeszcze nie,jeśli nie chcesz pisac publicznie napisz na priva..
@ppp czy ppodróże w czasie moga być spontaniczne np. w wyniku jakiejś anomalii na ziemi w stylu jest człowiek zjawia się jakaś mgła i człowiek znika? jeśli światy równoległe istnieją i mogą się ścierać ze sobą,łączyć (obserwacje ufo,dziwnych stworzeń) czy wiadomo o jakiś miejscach gdzie takie anomalie się zdarzały częściej? o znikającym samochodzie w polsce o tym akurat wiem (samochód w środku lasu zostawia około 600m odcinek śladów opon poczym slad po obu stronach się urywa) wiem też o kobiecie z dzieckiem na motorze która miała mocno zdeformowaną twarz była widziana raz na zakopiance.ale czy to były podróże w czasie czy między wymiarami to nie wiem.
Użytkownik Anunnaki edytował ten post 27.05.2017 - 10:17
Napisano 27.05.2017 - 13:16
@ashel,czyli według ciebie ta osoba była w stanie podróżować w czasie ale nie mogła nic robić? coś ala efekt zamknięcia pod kloszem? czy to nie było czasem coś innego np. oobe albo coś w tym stylu? duchowo można podróżowac w czasie ale póki co materialnie jeszcze nie,jeśli nie chcesz pisac publicznie napisz na priva..
A jak to jest duchowo podrozowac w czasie?
Cholera strasznie modna w ostatnim czasie ta... "duchowosc".
Użytkownik xMaster edytował ten post 27.05.2017 - 13:37
Napisano 27.05.2017 - 13:23
Problemem czasów współczesnych jest brak teorii alternatywnych rzeczywistości
Rzeczywistość w jakiej żyjemy to cienie w jaskini Platona, realność może być matrixem gdzie podróże w czasie możemy uznać za normalne. Zapewne jest więcej światów rówmoległych gdzie są dopuszczalne podróże w czasie. Wielu ludzi widziało już rzeczywistość poza jaskinią, istnieją powody dla których nie chcą nam o niej opowiadać. Ja sądzę, że naszym celem jest żyć tu i teraz i modlić się do Boga żeby zapewnił nam ochronę w wymiarach gdzie jesteśmy zbyt słabi by dać sobie radę samemu.
Problemem naszych czasów jest wiara we wszystko co nam akurat pasuje i jest nam potrzebne, chociaż nie ma totalnie niczego wspólnego z rzeczywistością i nie zostało w najmniejszym stopniu udowodnione - co właśnie napisałeś. ZAPEWNE są światy równoległe, ZAPEWNE jest jakiś bóg albo bogowie, ZAPEWNE musimy się modlić do boga, którego istnienia nikt nie potwierdził, żeby zapewnił nam ochronę w innych wymiarach, których nikt nigdy nie potwierdził.
Aaaaahhhaaaaaa... a nie lepiej zacząć myśleć normalnie a nie fantazjować nie wiadomo o czym? Jak nie ma na coś dowodu, to prawdopodobnie to nie istnieje albo nie ma wręcz racji bytu. Niesamowitą sprawą jest wiara miliardów ludzi w byty, które ktoś im powiedział, że istnieją. Oni nie są w stanie, ani nikt inny, tego sprawdzić, ale wierzą twardo. Może ja za mocno na ziemi stoję, ale jest to dla mnie totalnie naiwne i zbędne.
Napisano 27.05.2017 - 20:43
Kronikarz Przedwiecznych, Bóg nas obdarzył wiarą i wolnością w chwili gdy dostąpisz poznania i uzyskasz swoje dowody bezpowrotnie stracisz prawo do wiary.
Napisano 27.05.2017 - 21:07
Jaki bóg - masz jakiś dowód na istnienie jakiegokolwiek boga? I dlaczego akurat ten w którego wierzysz, to ten jedyny? A dlaczego nie Odyn, Cthulhu czy inny Potwór Spaghetti? Przedstaw dowody, nie swoje fantazje i wiarę. Mnie żaden bóg niczym nie obdarzył - skąd takie założenie? - dowód poproszę.
Jakiego poznania mam dostąpić? Poznania czego?
Wasz podstawowy problem to fakt, że bazujecie na wymyślonych stworzeniach, które nigdy nie istniały, nie istnieją i nie będą istniały i przypisujecie im cudowności i wymyślone cechy - więc całe dalsze stawianie na tej bazie jakiejkolwiek teorii, nie ma totalnie żadnego sensu.
Ale chętnie przyznam się do błędu, poproszę o dowody i już odszczekuję pod stołem. Tylko takie dowody naukowe, nie teksty z Biblii czy innego Koranu
Napisano 27.05.2017 - 22:30
Wierzysz w krasnoludki?, jeśli tak to one istnieją przynajmniej w twoich wierzeniach. Praktycznie wszyscy ludzi wierzą w Boga dlatego on istnieje, Etyka, prawo, kultura, życie codzienne od tysiącleci było powiązane z wiarą i słowem bożym i dlatego Bóg istnieje w każdym człowieku nawet tym, który w Niego nie wierzy.
Napisano 27.05.2017 - 22:43
Buaahahahha, takiej bzdury to już dawno tu nie czytałem to, że w coś wierzę, oznacza jego materializację? To dlaczego nie przechadza się po Warszawie Godzilla - ja w nią wierzę!!
Oczywiście, że od tysiącleci ludzie wierzyli w różne bożki, bo tak najłatwiej było wytłumaczyć sobie zjawiska, których nie rozumieli. Poza tym ludzie są takimi stworzeniami, że 90% musi w coś wierzyć, bo inaczej ich psychika by siadła w pewnych sytuacjach. Chcą czuć się pewnie, chcą, żeby się ktoś nimi opiekował i dlatego wymyślają sobie bogów, podobnie jak dzieci, wyimaginowanych przyjaciół - czy owi przyjaciele także istnieją, bo wierzą w nich dzieci?
Czy ty czytasz to co piszesz? Bo jeśli piszesz serio, to jesteś zaślepionym religią ignorantem.
Napisano 27.05.2017 - 23:03
Podróżować w czasie można za pomocą umysłu, odczytując informacje, które tworzą obraz ( sny, wizje), chociaż to mogą być informacje z innych linii czasowych. Inaczej się nie da. Za pomocą ciała.... nie ma takiej opcji. Niektórzy ludzie jednak mają taką typową Simsową świadomość. Żyją swoim światem i nigdy nie zastanawiają się, kto go stworzył, czym on jest i nie wierzą, że gdzieś tam ktoś tym steruje, becouse... Sims to ATEISTA!
Napisano 28.05.2017 - 14:34
Podróżować w czasie można za pomocą umysłu, odczytując informacje, które tworzą obraz ( sny, wizje), chociaż to mogą być informacje z innych linii czasowych. Inaczej się nie da. Za pomocą ciała.... nie ma takiej opcji. Niektórzy ludzie jednak mają taką typową Simsową świadomość. Żyją swoim światem i nigdy nie zastanawiają się, kto go stworzył, czym on jest i nie wierzą, że gdzieś tam ktoś tym steruje, becouse... Sims to ATEISTA!
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych