oczywiscie ze tak mózg człowieka wytwarza elektryczne impulsy do mięśni to czemu by nie miała wytworzyć czegos więcej?
Ponieważ jest stworzony do przesyłania impulsów do mięśni,a nie do przesyłania czegoś innego
Napisano 08.02.2008 - 00:52
oczywiscie ze tak mózg człowieka wytwarza elektryczne impulsy do mięśni to czemu by nie miała wytworzyć czegos więcej?
Napisano 13.02.2008 - 22:27
Napisano 14.02.2008 - 10:08
to ja uwazam ze na pełnych 100% umysłu bylibyśmy bogami krótko mówiąc
Użytkownik scpt edytował ten post 14.02.2008 - 10:11
Napisano 17.02.2008 - 11:26
najpierw odpowiem na "w wizualizacji możliwe jest wszystko to co dzieje się w naszym umyśle"w naszym umyśle dzieje sie więcej niz ci sie wydaje np. impulsy elektryczne wysyłane z mózgu sterują całym naszym ciałem . a jesli chodzi o ten kawałek o umyśle co nie zrozumiałeś to chodizło mi o to ze człowiek uzywa 10% umysłu +/- (3%-18%) jacyś tam filozofowie czy ktoś w dawnych czasach uważali ze od 30% umielibyśmy takie rzeczy jakie przypisywane są bogu (chodzi tu chyba o stworzenie czegoś z nicości bez używania innych przedmiotów i drugiej osoby) w raz z ewolucją człowieka średnia używanych % umysłu sie zwiększa i ja uważam że od 100% stalibyśmy sie bogami.Mógłbyś objaśnić ten kawałek o umyśle, bo nie zrozumiałem
W wizualizacji możliwe jest wszystko to co dzieje się w naszym umyśle. Żadne władanie nad żywiołami w jakiś niezwykły sposób nie jest możliwe. Chyba że chodzi o zapalniczki, generatory piorunów ...itp
ja uwazam ze moze przesyłać co tam zechce gzie che tlyko wszytkiego trza sie nauczyć ^^, http://pyroar.tripod.com/id11.html z tego linku se przeczytaj zobacz czy to ma sens wizualizacja a elektrycznosc w umyśleoczywiscie ze tak mózg człowieka wytwarza elektryczne impulsy do mięśni to czemu by nie miała wytworzyć czegos więcej?
Ponieważ jest stworzony do przesyłania impulsów do mięśni,a nie do przesyłania czegoś innego
Napisano 17.02.2008 - 11:40
Napisano 17.02.2008 - 12:00
Napisano 17.02.2008 - 23:06
no nie wiem myśle ze powinieneś kupić nowe głośniki moje mają ze 12 lat i też tak robią .A ja się ostatnio zastanawiałem. Zawsze gdy się skupiam mocno przy kompie ( jak się uczę jakiejś chemii czy matmy lub normalnie myślę nad jakimś trudnym tekstem który czytam ) to czasem szumi mi w głośnikach. Nie że szum jak wiatr jest czy coś tylko normalnie nie wiem jak to się nazywa przebicie? Tak się zastanawiałem nad tym ostatnio wydaje się niemożliwe ogólnie nie wierzę w takie rzeczy ,ale no coś mi nie pasuje.
Napisano 20.02.2008 - 14:14
Napisano 26.02.2008 - 14:28
http://www.sciam.com/article.cfm?id=people-only-use-10-percent-of-brainJednak, w owym artykule mowa jest o tym, że ludzie na czas obecny wiedzą jedynie w 10% do czego nasz mózg jest zdolny (w moim przekonaniu, prędko się tego nie dowiemy), dlatego nie należy podchodzić nader sceptycznie do zjawisk związanych z tzw. energia PSI, gdyż na chwilę obecną nasza wiedza o funkcjach mózgu i przeznaczeniu jego poszczególnych części jest znikoma, udało nam się ustalić jedynie te miejsca, które możemy sprawdzić, natomiast nawet gdybyśmy wpłynęli na część mózgu, odpowiadająca za np. telekinezę najprawdopodobniej nie odnotowalibyśmy niczego, gdyż zjawisko takowe jest traktowane bardziej jako wymysł niż coś istniejącego w rzeczywistości co za tym idzie, nawet nie bylibyśmy przygotowani na odebranie takowej reakcji. Dlatego, moim skromnym zdaniem, do póki człowiek nie będzie miał wiedzy absolutnej (co nie nastąpi prawdopodobnie nigdy), nie powinien negować występowania jakichkolwiek zjawisk, których istnienie ma jakiekolwiek empiryczne podstawy.
Użytkownik Maayel edytował ten post 26.02.2008 - 14:31
Napisano 26.02.2008 - 14:51
Napisano 06.03.2008 - 09:25
Napisano 06.03.2008 - 09:31
Jasna sprawa. Kwestia tylko tego, że jedyną osobą która widzi te ciskane pioruny jesteś Ty =] (czyt. osoba wizualizująca).KIEDY ISTNIEJE WIZUALIZACJA NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK NIEMOŻLIWE
Napisano 06.03.2008 - 19:29
Napisano 08.03.2008 - 11:52
sceptyczne podejścia z waszej strony troche zbyt malo naukowe z naszej ale widze ze nikt nikogo nie przekona jak bede mial jakieś dowody to napisze ^^, rozmowa jest troche nudna ale czemu tu mnie nikt nie popiera (prawie nikt) ja elektrokinezy uczyc sie bede , a w inne kinezy np. areokineza ? powiedzcie co o tym myslicie
areokineza- manipulacja żywiołem wiatru
Napisano 08.03.2008 - 12:29
sceptyczne podejścia z waszej strony troche zbyt malo naukowe z naszej ale widze ze nikt nikogo nie przekona tongue1.gif jak bede mial jakieś dowody to napisze ^^
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych