Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prorocze sny - wyjaśnienie

• Please log in to reply
175 replies to this topic

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A kubitów nie można splatać? Ja myślałam, że właśnie na tym będzie polegał komputer kwantowy. Jakieś nadprzewodzące obwody wymyślą i splątają to, w sensie kubity splątają.

No i właśnie o to chodzi Endinajla - "myślałaś" i wymyśliłaś straszną głupotę. Masz nikłą wiedzę o fizyce kwantowej, ale z jakiegoś powodu zupełnie nie przeszkadza ci to w używaniu na każdym kroku pojęć z jej zakresu. Problem tylko w tym, że notorycznie nadajesz im wymyślone przez siebie znaczenia najwidoczniej uważając przy tym, że masz rację.

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@xMaster

A kubitów nie można splatać? Ja myślałam, że właśnie na tym będzie polegał komputer kwantowy. Jakieś nadprzewodzące obwody wymyślą i splątają to, w sensie kubity splątają.

No wlasnie nie Slonce. :)

Niczego nie splataja. W prostym jezyku komputer kwantowy rozni sie tym od zwyklego, ze najmniejsza jednostka informacji w komputerze konwencjonalnym to bit, a w kwantowym wlasnie kubit. Gdzie roznica? Roznica jest tutaj, ze bit to zasadniczo jedynka lub zero. Bit to najmniejsza ilosc informacji potrzebna by okreslic czy uklad przyjal wlasnie stan zera czy jedynki (oba stany sa rownie prawdopodobne). Komputer konwencjonalny rozpoznaje dwa stany napiec - 1 jako rozpoznane napiecie i 0 jako brak napiecia - stad system binarny czyli tak zwany dwojkowy.

Komputer kwantowy natomiast opiera sie na kubitach tak jak wspominalem wyzej. Kubit ma to do siebie, ze nie musi znajdowac sie w stanie jeden/zero, ale moze byc w superpozycji dwoch stanow. Tak jakby byl i jedynka i zerem rownoczesnie. Wiec jezeli szukac ciekawych zjawisk w komputerze kwantowym zwizanych wlasnie z fizyka kwantowa to raczej w kierunku superpozycji, ktora jest dla nich fundamentalna anizeli w kierunku splatania kwantowego za pomoca, ktorego nie ma mozliwosci przesylac informacji. To tak moim jezykiem z pamieci opisane, a wiecej informacji np. tutaj calkiem przystepnym jezykiem: https://lenovozone.p...puter-kwantowy/

Komputer kwantowy nie daje nam zadnych nadprzyrodzonych zdolnosci, po porstu pozwala na duzo, duzo szybsze obliczenia. Narzedzie wrecz wymarzone dla wszelkiej masci hakerow bo zaden obecnie znany szyfr nie uchowa sie przed takim urzadzeniem - i to chyba tak naprawde glowny argument, ktory pcha nas w strone komputerow kwanotwych.

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Przy pomocy splątania kwantowego informacja jest teleportowana z prędkością nadświetlną.

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@xMaster

Tak się składa, że istota działania komputera kwantowego kryje się w splątaniu qubitów.

Zatem w tej konkretnej kwestii Endinajla się nie myli.

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@xMaster

Tak się składa, że istota działania komputera kwantowego kryje się w splątaniu qubitów.

Zatem w tej konkretnej kwestii Endinajla się nie myli.

To fakt, zapedzilem sie, ale istota dzialnia komputera kwantowego jest superpozycja, a za pomoca splatania kwantowego nie da sie przesylac informacji, a przynajmniej nie da sie pomijajac wykorzystanie klasycznego kanalu. Az takim ekspertem w budowie i dzialaniu komputerow kwantowych nie jestem przyznam wiec dobrze, ze tutaj takich mamy co by mogli natychmiast sprostowac i obnazyc bledy poprzednikow. :)

Swoja droga jakis producent typu lenovo, ibm czy cos takiego zdaje sie udstepnia/udostepnial taki 5 czy 6 kubitowy komputer gdyby ktos chcial sprawdzic.

Użytkownik xMaster edytował ten post 06.06.2017 - 23:44

Endinajla.

Empatyczny Demon

• Tematów: 162
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A teraz wyobraźcie sobie, że żyjemy w kwantowej symulacji, w której aż roi się od informacji. Ta informacja jest zakodowana.  Wiadomo,że już dziś za pomocą metod kwantowych, można kodować tajne wiadomości i tak by bezpiecznie przesyłać je do odbiorcy.

Jeżeli jest tak jak mówię, to nasze mózgi mają tą  opcje odkodowywania takich wiadomości. Jeśli taka wiadomość zostanie odkodowana przez nieświadomość, to okaże się, że wiemy coś, przy czym nie mamy świadomości o tym , że wiemy. Po prostu nie wiemy.
Posłużę sie przykładem z mojego życia.

Przykład number 1.
Podchodzi do mnie osoba i mówi " Zgadnij jaka liczba była plusem?" Odpowiadam, jak z automatu, bez myślenia i okazuje się trafiłam w samo sedno.

Przykład number. 2
Jest losowanie  lotto. Mówię, że teraz padnie liczba  18 i okazuje się,że właśnie takowa została wylosowana.

Mózg odkodował informacje, za pomocą nieświadomych procesów.

Stosując kwantowe duplikatory, można będzie łączyć ze sobą  kwantowe komputery, na bardzo wielkich odległościach.  Tak, tak właśnie, mam na myśli teleportację splątania i to jeszcze wielokrotną.  Jakby spojrzeć na nasze umysły, to można powiedzieć, że nasze mózgi to takie małe komputery kwantowe, a my sami jesteśmy częścią kwantowej symulacji.

Kiedy mamy prorocze sny, to mózg odkodowuje informację, która do niego dotarła. Jednak czasami popełnia błędy, bo niektóre stany mogą być w innej superpozycji. Pojawiają się przypadki... A to przypadkiem nie wy sceptycy, twierdzicie, że prorocze sny to zwykły przypadek? Uważam, że my i nasze umysły a nawet cała symulacja przejawia tendencję do zaistnienia stanów superpozycji.
Takim przykładem może być Efect Mandeli.

Przyjrzyjcie się naszym mózgom. Nasze mózgi wytwarzają fale : alfa, beta, theta, delta, gamma, epsilon. Jest to aktywność bioelektryczna mózgu. Mózg nie działa na zasadzie kodu binarnego. Jednak tak można by było powiedzieć w odniesieniu do - życie (aktywność mózgu) – śmierć ( brak aktywności), ale... fale wytwarzane podczas życia odpowiadają różnym stanom świadomości.  I to już nie jest układ zero jedynkowy a kwantowy, bo nie jest tak, że jedna się aktywuje a reszta się dezaktywuje. One wszystkie przejawiają swoją aktywność – naraz.

Przyjrzyjmy się, na moment fali theta. Jest to bardzo ciekawe pasmo, które stoi na granicy świadomości i  podświadomości. Podczas tego pasma mnisi buddyjscy doznają ciekawych i tajemniczych stanów. To fale theta odpowiadają za podświadome obrazy i doświadczenia. Nasz umysł jest w strefie  świadomości, ale zarazem w podświadomości. Takie nakładające się dwa światy.
Jesteś wybudzony, a zarazem śnisz. Jak w eksperymencie myślowym z kotem Shrodingera. Kot jest żywy a zarazem martwy. A jaki jest? Okaże się dopiero po dokonaniu pomiaru.

Uważam, że nasz świat ulega splataniu już na poziomie strun. Ich drgania warunkują właściwości cząstek elementarnych. Wszyscy jesteśmy ze sobą powiązani i  mamy tendencję do odczytywania zakodowanej informacji, w postaci np. proroczych snów i nie tylko.

Dziękuję za uwagę :).

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Te dwa przykłady które podałaś to nie jest żadne odkodowanie, ale zgadywanie. Jak ktoś gra w karty albo się nimi bawi, to może zauważyć, że często da się zgadnąć jaka karta zostanie wybrana albo będzie na górze. W jednym ze swoich programów derren brown zrobił takie doświadczenie z graniem w obstawianie wyścigów konnych. Nagrywano około kilkunastu ludzi. Po każdek gonitwie odrzucano tych, którzy nietrafili. Po iluś gonitwach został tylko jeden który obstawiał dobrze za każdym razem, czyli trafiał.
Tego ostatecznie pokazano w programie. Czyli przesłanie było takie, że derren trafnie przewidział wyniki wszystkich gonitw.
I tak to działa, nie ma tutaj żadnego splątania.
Ja jakiś czas temu wiele razy miałem takie sny, że przyjeżdżają do mnie krewni. Na szczęście sny się nie sprawdziwy. Ale takie sny mammnie tylko ja, a miliony ludzi. Na pewno wielu z nim te sny się już spełniły. Zwykłe przypadki.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 07.06.2017 - 13:29

Endinajla.

Empatyczny Demon

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Wszystko

Ja zaobserwowałam taką zależność u siebie, że jak coś palnę bez zastanowienia, to z reguły mam farta, i to jest poprawne, ale im dłużej się nad czymś zastanawiam, tym popełniam więcej błędów. Mózg w tym momencie działa na świadomości i fałszuje pierwotną informację, tak jak w snach. W snach różne procesy mają wpływ na odczyt informacji. Żeby mieć proroczy sen, to musisz być zrelaksowany, o niczym nie myśleć, nie przeżywać etc.,- oczyścić stany kwantowe, by nie zakłócać odczytu.

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To też nie jest zjawisko paranormalne. Każdy zna powiedzenie, że pierwsza myśl jest najlepsza. Często wykorzystuje się to w mentalizmie. Na przykład, pomyś o jakiejś cyfrze od 1 do 10, teraz! Nie daje się czast do namysłu, więc odpowiedź będzie raczej 7. Albo pomyśl o jakimś warzywie. Marchewka?
Czyli jak się nie da czasu, to odpowiedź będzie bez namysłu, czyli statystyczna.

Oczyścić stany kwantowe? Człowiek nie ma bezpośredniego i świadomego wpływu na stany kwantowe w swoim ciele.

skittles.
  • Tematów: 8
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jest losowanie  lotto. Mówię, że teraz padnie liczba  18 i okazuje się,że właśnie takowa została wylosowana.

Miałaś ponad 2% szans, że trafisz Albo nawet więcej, jeżeli nie była to pierwsza losowana liczba. Jeżeli uważasz, że to mało, to szansa, że dziecko urodzi się z zespołem Downa wynosi ok. 0,1%. A trochę się takich ludzi widuje...

Obydwa twoje przykłady Endinajla tak łatwo wytłumaczyć zwykłym szczęściem i prawdopodobieństwem, że w sumie nie wiem po co piszesz to samo w kółko. Lepiej powiedz nam ile razy NIE trafiłaś ;) Ale nie powiesz - bo zwyczajnie nie zwracasz uwagi na porażki. Zapamiętujesz same sukcesy - jak każdy jasnowidz itp.

Użytkownik skittles edytował ten post 07.06.2017 - 13:47

#101 Gość_Asriel

Gość_Asriel.
  • Tematów: 0

Napisano

Większość przykładów podanych przez Endinajlę, to albo szczęśliwe trafy, albo przeczucia. Jednak nie można powiedzieć, że to są zmyślone historyjki. Takie sytuacje zdarzały, zdarzają i będą zdarzać się przez wieczność i nic tego nie zmieni. Nie ma w tym nic paranormalnego.

Endinajla.

Empatyczny Demon

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Wszystko

To też nie jest zjawisko paranormalne. Każdy zna powiedzenie, że pierwsza myśl jest najlepsza. Często wykorzystuje się to w mentalizmie. Na przykład, pomyś o jakiejś cyfrze od 1 do 10, teraz! Nie daje się czast do namysłu, więc odpowiedź będzie raczej 7. Albo pomyśl o jakimś warzywie. Marchewka?

W takim razie wytłumacz proces powstawania tego zjawiska, że pierwsza myśl jest najlepsza. Co warunkuje, to że tak jest?

Czyli jak się nie da czasu, to odpowiedź będzie bez namysłu, czyli statystyczna.

Czyli statystyka? Sądzisz, że wybór jest świadomy, tak? Czy stereotypy? Ale jak zapytam o warzywo osobę, na przeciwko której, w pewnej odległości, będzie stał bilbord z ogórkiem, to dalej będziesz obstawiał przy marchewce? Albo, jeśli w tym samym czasie pytana osoba poczuje zapach zupy ogórkowej? Myślisz, że nie skusi się na ogórka?

Oczyścić stany kwantowe? Człowiek nie ma bezpośredniego i świadomego wpływu na stany kwantowe w swoim ciele

W mózgu występują również nieświadome procesy. To samo z DNA. Sam nie wpłyniesz na to ile mutacji ma zajść w twoim genomie. To samo ze snami, zwłaszcza prorocze sny, wypływają z nieświadomości za pomocą podświadomych mechanizmów.

@skittles

Obydwa twoje przykłady Endinajla tak łatwo wytłumaczyć zwykłym szczęściem i prawdopodobieństwem, że w sumie nie wiem po co piszesz to samo w kółko. Lepiej powiedz nam ile razy NIE trafiłaś ;) Ale nie powiesz - bo zwyczajnie nie zwracasz uwagi na porażki. Zapamiętujesz same sukcesy - jak każdy jasnowidz itp.

Powrót do średniej, to autentyczne zjawisko, więc czego się dziwisz?

Wszystko.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Chodzi o to, że większość ludzi udziela tych samych odpowiedzi jakie pierwsze przychodzą na myśl. Jest to właśnie działanie na podświadomości. Nie szuka się daleko, nie myśli się po kolei albo na raz o 10 różnych warzywach, tylko mówi się na głos o pierwszym pomyślanym.
No i zauważono, że większość odpowiada marchewka.

A jeśli chodzi o np. Zapach zupy czy obrazek jakiegoś przedmiotu mający mieć podprogowy wpływ na czyjąś decyzję. To jest przereklamowane zjawisko, nie mające takiego praktycznego znaczenia. Żeby sugestia była dobrze odebrana to musi być wyraźnie przedstawiona, żeby ktoś ją dostrzegł. Bo inaczej będzie niepowodzenie.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 07.06.2017 - 14:52

Profesor Proton.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

We śnie widziałam mapę. To była mapa Europy. Na Bałtyku był zaznaczony trójkąt, który swoimi kątami dosięgał Szwecji...

No i co narobiłaś Endi? Służby wywiadowcze na serio biorą to co tutaj piszemy i zrobili akcję :>

Alarm na Bałtyku. Wstrzymany ruch statków

Ruch promów Scandlines kursujących na bałtyckich trasach między Danią, Szwecją i Niemcami został wstrzymany na kilka godzin. Służby poinformowały, że otrzymały sygnał o "zagrożeniu". Zdecydowano się na ewakuację i przeszukanie kilku jednostek

https://wiadomosci.w...31085867566721a

nie dowodzi to oczywiście stuprocentowego spełnienia snu, ale jak ktoś chce, to może sobie dopasować.

Użytkownik Profesor Proton edytował ten post 07.06.2017 - 17:35

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A może zrobimy eksperyment forumowy?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych