Skocz do zawartości

Zdjęcie

I Doser

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
541 odpowiedzi w tym temacie

your_choice.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja raz spróbowałem, i nie próbuje na mnie chyba nie działa, zresztą nie chce mi się tego słuchać :)
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

your_choice , nie chce ci się tego używać,to zachowaj to do Siebie i nie pisz tak durnych postów.
  • 0

Kajzur.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam ;) Testowałem niektóre dosy, i przyznaję, że pomaga na sen, jest on głębszy.. A co do działania pożądanego, to średnio.. Ale ogólnie bardzo ciekawe :)
  • 0

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

jeżeli chodzi o przegrywanie dosów to jest jeszcze prostszy sposób na te pliki, a mianowicie:

1. zostawienie tych plików w spokoju :lol
2. ściągniencie np. programu audacity (wygoglujcie go sobie)
3. podłączenie wyjścia słuchawkowego z wejściem mikrofonowym (kabel kupicie w sklepie komputerowym...góra 3 zeta )
4. rozpoczęcie nagrywania w audacity i zapuszczenie dosa w I-doserze
5. gdy dose sie skończy zatrzymujecie nagrywanie
6. wytnięcie niepotrzebnego początku i końca nagrania (cisze przed i po nagraniu) i...

otrzymacie plik wav i mozecie go w audacity ciąć mixować łączyć z innymi czy przekonwertować na co sie wam podoba... ;)

Nawet nie trzeba kręcić z tym kablem tylko po prostu ustawić w Audacity źródło nagrywania "What U Hear" No chyba, że wtedy nagrywa się tylko jeden kanał, ale nie wiem :)
  • 0

Maniek12.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ktoś próbował z presetem astral , out of body lub ld wejść w ld lub oobe? Bo mi się nie udało :D
  • 0

Who.Am.I.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Spróbowałem presetu na LD, oto moje doświadczenia:

Odpalam z kompa, wyłączam monitor i światło kładę się do łóżka i jedziemy. Full relaks, staram się nie myśleć o niczym tylko skupić na dźwiękach(trochę kiepsko mi to wychodziło, ale ok). Tak leżę i zastanawiam się czy to działa czy nie, aż tu nagle ciemność przed oczami zmienia się w oślepiające światło (wtf?) i tak się przestraszyłem, że próbowałem otworzyć oczy. Przez 2 s nie mogłem, ale gdy otworzyłem okazało się że to moja matka zapaliła światło, coś tam chwilę robiła, zgasiła światło i poszła. Przez moment serce waliło mi jak .... (wstaw swoje porównanie, bo ja nie mam xD ) i próbowałem się uspokoić. Potem się uspokoiłem, słuchałem dalej. Po skończonym nagraniu odłożyłem słuchawki i starałem się zasnąć. Nie mogłem zasnąć, a gdy tylko już wydawało mi się że zasypiam to miałem niezły odpał (jakby po hiperwentylacji) i natychmiast się budziłem. Nie miałem wrażenia jakbym stracił świadomość, ale później wstałem żeby wyjąć baterię z zegara(tykanie strasznie mnie wkurzało) i chociaż wydawało mi się, że minęło max. 0,5 h to w rzeczywistości minęły ok. 3. Później dalej nie mogłem spać bo miałem to wrażenie jakby po hiperwentylacji i tak jakbym się zapadał (ciężko to opisać). Później ok. 6:30 obudził mnie budzik (to ja w ogóle spałem?). Wyłączyłem budzik i poszedłem spać dalej i w końcu coś mi się śniło, niestety nie było to LD.

Dziś próbuję znowu, może się uda :D
  • 0

Who.Am.I.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie mogę edytować poprzedniego posta, a chcę się podzielić nowymi doświadczeniami(nie tak ciekawe jak wczoraj).

Wczoraj przed snem zapuściłem sobie na siedząco i wsłuchiwałem się w to buczenie. Po paru minutach siedzenia i słuchania(byłem zrelaksowany) wyłączyłem to... z nudów. Wyłączyłem komputer, poszedłem spać, a LD nie było, a nawet gorzej, prawie nic nie pamiętam (oprócz snu, że byłem zmienić płytkę w kompie, który był wyłączony xD ). Dziś będę dalej próbował, ale z innymi dose'ami i na inne efekty ^^

Użytkownik Piechu edytował ten post 13.03.2008 - 15:45

• 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jaka faza o_O, musze tego spróbować z czystej ciekawości :D Odpale dzisiaj coś do snu :D
  • 0

^Filozof^.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmmm ciekawe :) , ale muszą być niestety słuchawki, bo inaczej nie zadziała... więc chyba w najbliższych paru dniach nie będę mógł sprawdzić. Ale przetestowałem na głośnikach w kompie :] i jak się wsłuchałem ze dwie minuty, to nie wiem czy lekko nie podziałało.
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jak głośno tego powinno się słuchać? Bo na przykład testuję alcohol i jak słucham głosno to nawet po paru sekundach jak scisze to mi sie w glowie kreci - a to przeciez powinno 30 minut byc :D

EDIT:

Wypróbowałem sobie do spania out of body experience.
Rezultat: Uderzyłem przy tym w kime ale z ciała nie wylazłem (no chyba że tego nie pamiętam). Ale za to miałem fajny sen erotyczny :lol

Użytkownik apo5 edytował ten post 14.03.2008 - 09:08

• 0

Raadeek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ciekawy Programu też go przetestowałem dosłownie chwile temu na sobie :)

Posłuchałem Happy cós tam i po tym dziwnie sie czuuje 0.o Fazza Normalnie,ucisk w nosie

ból glówy, i inne zwidy xD
  • 0

Alatáriël.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ból głowy i inne zwidy.
Jajka i inne owoce.
XDDD

Na mnie działa Alcohol. Czułam się jak po wypiciu wina Komandos za 3 zeta.
Wymiotować mi się chciało, kręciło się w głowie, zataczałam się jak już skończyłam i wstałam, dostałam ataku śmiechu, jakieś drgawki, wogóle.
  • 0

stanlej.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jeżeli chodzi o "licencje" na komputery to jest prosty sposób...
wystarczy skasować plik temp.xqp (jest tam gdzie zainstalowało się I-dosera)

jeżeli chodzi o nagrywanie do mp3 to:

ściągnąć program Sbagen
zainstalować
odpalić odpowiedniego dosa
zapauzować
skopiować plik temp.xqp tam gdzie macie ok 500mb wolnego miejsca
zmienić jego rozszeżenie na .sbg
kliknąć prawym przyciskiem myszy i "write to wav (30 min)" (jak jest dłuższy to kliknąć opcję wyżej;nagra 60 min)
potem na odtwarzacz i masz bezstratnie zgrany dose ew. można go przyciąć np w audacity i dalej w jaki format się chce

na niemożność zaśnięcia polecam Sleeping angel
mnie osobiście DOSŁOWNIE ukołysał do snu , a płuca i brzuch miałem jakby bez dna! miałem taką ochotę głęboko oddychać... i zasnołem

Użytkownik stanlej edytował ten post 25.03.2008 - 16:03

• 0

PaSaI.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sa jakies dosy stymulujace nauke? Tylko jakies sprawdzone bo kiedys jakies relaksujace stosowalem ale to bardziej mnie denerwowalo
  • 0

stanlej.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

PaSaI oczywiście że są poczytaj o dosach alfa beta gamma omega któryś ci podpasuje
a z tymi uspokajającymi to zabardzo na siłę chciałeś sie uspokoić... nie myśl o tych falach tylko się odpręż i pozwól im przepływać przec ciało, nie myśl nie skupioaj sie, nawet proponuje niejako "zapomnieć" o tym że ich słuchasz (zależnie od gustu i człowieka)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych