Skocz do zawartości

Zdjęcie

I Doser

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
541 odpowiedzi w tym temacie

Glowa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

witam, witam. To co słyszysz w i-doserze zależy nie tylko od jakości słuchawek ale głównie od skupienia, od jakości mocy dose'a, od tego jak długo korzystasz z i-dosera ... ja mam podobne za 30 zł z mikrofonem i efekt jest jaki jest ;)
  • 0

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

przecież dosery to fale tak? Dlatego tak słyszysz, ja raz spróbowałem, nie wyszło, zakończyłem, bolą mnie uszy od tego :)
  • 0

stanlej.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mam takie pytanko:
Mam średniej klasy słuchawki nauszne (30zl) i poza "piskiem" i "buczeniem" słyszę w i-doserze zwykły szum- taki jak w radiu. Czy to wina mojego sprzętu, czy tak powinno być??

ps. Pierwszy mój post od około 2 mie-cy. Czytałem prawie codziennie, ale jakoś nic na forum nie pisałem. Wiec w sumie... witam ponownie.

sprubój na Sleeping Angel jeżeli poczujesz cokolwiek (niebede mówić co, bo zrobisz sobie autosugestie) to są "w miarę"
zainwestuj ok 100 zł w słuchawony Philips SHP 2500 lub 2700 a naprawde niepożałujesz.

jeżeli chodzi o szum to odsyłam do wikipedii jeżeli szum będzie podobny do wikipediowskiego "różowego" szumu to jest ok bo w i-doserze takowy jest

przecież dosery to fale tak? Dlatego tak słyszysz, ja raz spróbowałem, nie wyszło, zakończyłem, bolą mnie uszy od tego :)

jak raz próbujesz i mówisz ze i-doser jest fuj to zachowaj to dla siebie :|

A I-doser to nie fake tylko symulator odczuć (coś jak masturbacja jednym sie udaje a nie staje ;) )
  • 0

Glowa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zboki .. już drugi raz pojawia się to skojarzenie :P
  • 0

Sovq.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pytanie czy jeśli mam 12 lat to nie wywrze na mnie jakiś złych skutków np
1.w nauce
2.w chodzeniu itp po prostu czy może mi się coś stać przez to
  • 0

inversio.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pytanie czy jeśli mam 12 lat to nie wywrze na mnie jakiś złych skutków np
1.w nauce
2.w chodzeniu itp po prostu czy może mi się coś stać przez to

Nie martw się, nic nie może Ci się stać. Te dźwięki po prostu stymulują mózg to okreslonych zachowan. Mogą co prawda pojawić się efekty które dość znacznie odbiegają od normalnego postrzegania rzeczywistości (halucynacje np) ale 1. zależy to od dosa którego wybierzesz. 2. od tego jak podatny jest Twój mózg na konkretnego dosa 3. w każdym przypadku efekty te są oczywiście czasowe (zwykle to do kilkudziesięciu minut - ale to też zależy od pktów 1 i 2 - na mnie np a-bomb czasami działa 20 min a czasami nawet kilka godzin).

PS: ufff pierwszy post ;) witam Wszystkich!
  • 0

Sovq.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czyli bez wahania mogę słuchać byle którego dosera?

edit:
czy zawsze muszę dosłuchać dźwięku do końca czy mogę wyłączyć w trakcie?

edit2:
i czy mam mieć zamknięte oczy podczas słuchania.
  • 0

Glowa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

edit: Sovq: tak, masz mieć zamknięte oczy podczas słuchania, musisz być na maxa skoncentrowany i rozluźniony. Najlepiej jest słuchać dose'ów do końca, bo są zaprojektowane, żeby wtedy dawały najlepsze efekty. Koniec edita.

witam .. ja jednak wciąż mam wątpliwości co do bezpieczeństwa IDosera .. sztuczne stymulowanie mózgu nie może być w 100% bezpieczne.. wiele osób twierdzi, że używanie przez długi czas może powodować dysfunkcje mózgu

i jeszcze drobne pytanko .. podczas słuchania dose'a zwracacie uwagę na wasze oczy? patrzycie się przez zamknięte powieki, przewracacie oczami, nieruchomo je trzymacie, kierujecie je w górę, w dół, na lewo, prawo, kiwacie, kręcicie, oglądacie oczami powstające halucynacje, schizy, hipnogogi?
  • 0

Sovq.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy tylko raz na dzień np słuchać 1 utwory? czy np 1 na 2 dni opiszcie.
  • 0

stanlej.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy tylko raz na dzień np słuchać 1 utwory? czy np 1 na 2 dni opiszcie.

Sovq mózg jest jak komputer, mozna go zaprogramować , ale wiesz ze czasami moze sie przegrzać, zawiesić gdy go używasz do jakiejś czynności (spróbuj sie uczyć 6 godzin majzy na nastempny dzień na sprawdzian, gwarantuje ci ze będziesz wiedzieć mniej jak przed nauką)

I-doser to taki "program", raz użyjesz to trzeba dać odpocząć potem mózgowi ,zająć go czym innym niewiem no np pooglądać kreskówke albo pograć na kompie albo ...(niepowiem co ... :P bo na to za młody jesteś)

podsumuwując : twój mózg, twoje zchizy, twoje życie ,mozesz robić z nim co chcesz, możesz sie faszerować dosami co 3 godziny, co pół ,albo raz na miesiąc, zależy od ciebie

Witamy na forum paranormalne.pl :)
  • 0

majsza.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli chcesz posłuchać kilku dosów na dzień, musisz po każdym kolejnym odsłuchać dosa Reset, który przywróci mózg 'do normalności' ;)
  • 0

Karol4722.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moglibyście jeszcze raz wrzucić swoje dosery bo link już nie działa a ja mam tylko 2.
  • 0

Glowa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

http://www.speedysha.../456140513.html" target="_blank">http://www.speedysha.../456140513.html

a tu na mp3 http://idoser07.blogspot.com/" target="_blank">http://idoser07.blogspot.com/
  • 0

stanlej.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moglibyście jeszcze raz wrzucić swoje dosery bo link już nie działa a ja mam tylko 2.

zrób je sobie sam ,juz o tym pisałem
  • 0

CherubUltima.
  • Tematów: 3
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie wiem dlaczego, ale na mnie jakoś nie działają te dosy. Po bwg mam przynajmniej jakieś odczucia, może nie takie efekty jak zapowiadał autor preseta, ale w jakimś stopniu działa. Za to i-doser jest chyba mocno przereklamowany, nazwy narkotyków i szczegółowe opisy to raczej autosugestia niż synchronizacja półkul.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych