Skocz do zawartości

Zdjęcie

I Doser

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
541 odpowiedzi w tym temacie

#241 Gość_Rishro

Gość_Rishro.
  • Tematów: 0

Napisano

Jak ja nie lubie tego pisać. Tak opisywać podstawowe problemy z dosami. Ludzie myślą że słuchanie dosera to jak połknięcie tabletki. Tak nie jest. Do tego trzeba cierpliwości, tak jak to pisze Asieńka. To jest tak. Żeby umysł wprowadzić w odpowiedni stan, potrzeba skupienia, a tego brakuje ludziom. Doser nie działa jak przycisk który wciskamy i włącza się odpowiedni stan naszego umysłu. Nad tym trzeba pracować. Co do tego w jakim stopniu działa ten program, zależy jedynie od człowieka, od jego kontroli nad skupieniem. Jeśli słuchasz jakiejś muzyki, a oprócz tego robisz całkiem co innego to sprawa ma się prosto. Dajmy na to że gra muzyka, a ty liczysz pieniądze. Musisz wybrać czym się zajmujesz. Jeśli liczysz, to nie skupiasz sie na muzyce, więc ona na ciebie nie działa. Tak samo jak skupiasz się na muzyce, słyszysz wszystkie instrumenty, ale nie ma możliwości żebyś w tym samym czasie policzył prawidłowo pieniądze. Tak samo trzeba umieć skupić się na I-Doser. To aż takie trudne żeby zrozumieć? Kosztuje to wysiłek, a jakie efekty to przyniesie to inna sprawa. Różnie bywa. Każdy dos inaczej na każdego działa. Rozpisałem się. Podałem zwykły przykłąd skupiania się na tym co sięw danej chwili robi, ech.
  • 0

Quiz.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Te pliki drg to maja chyba po 64 kbps. Nie da sie tego sluchac na lepszych sluchawkach. Szumy i trzaski w tle sa niemal rownie glosne co dzwiek.

Edit:
Hmm zapodalem sobie 50% Opium i nie chcialem uwierzyc ze to wogole dziala ale od 10 minut chodze rozkojarzony i zamulony jakbym dopiero wstal,caly czas ziewam i czuje sie jakby bylo wczesnie rano.Nienajlepszy efekt ale chyba poprobuje innych.
  • 0

#243 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.

Napisano

Mam prośbę do tych którym się chce... czy mógłby ktoś się podzielić paroma presetami? Chodzi mi głównie o Hand of God...
  • 0

Wurdulak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dosy działąją :P to jest pewne, moze nie na kazdego... ale na mnie np. działąją, a zwłaszcza Hand Of God, - ten dose zafundowal mi niezapomniane chwile :mrgreen: halucynacje pierwsza klasa:)

ps. jak ktos chce, to PW upne na rapida albo cos:) ;)
  • 0

marcin999.
  • Tematów: 26
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

plz podaj link mi na pw

Nic dziwnego, ze nie dziala jesli sluchales dosow przez 10 i 5 minut, a jednego przez 10 sekund.

ale one tyle trwały! tzn ten 10 minutowy i 5 minutowy. 10 sekund to sluchalem tego LD i zapamietalem 2 sny (2-3 dni nic nie pamietalem), ale to na pewno nie przez sluchanie tego LD (w koncu zaledwie 10 sekund ;s)

@Rishro

wiem, wlasnie gdy probuje, to i tak predzej czy pozniej pomysle o czyms innym :/ ale bede nadal probowal...
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na mnie to nie działa, słuchałem HoG kilkanaście razy zgodnie z zaleceniami i niczego ciekawego nie odczułem.
  • 0

Leeloo_Heaven.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ostatnio dzięki uprzejmości użytkowników zainstalowałam sobie I-Dosera. Cały dzień już nie mogłam się doczekać, aż wreszcie po powrocie ze szkoły mogłam przetestować owy program na sobie.

Jak było?
Chciałam posłuchać Quick Happy lecz przez moje roztargnienie włączyłam sobie najpierw QH1 a potem QH. Czyli na odwrót.

Skutek?
Ból głowy aż do popołudnia następnego dnia. Reset mi nawet trochę pomógł, aczkolwiek takiego pulsowania w mózgu to jeszcze nigdy nie miałam. :D

Niebawem mam egzaminy lecz po nich zamierzam ponownie wypróbować Dosera, tym razem poprawnie.

Pamiętajcie: Słuchanie dosów w odwrotnej kolejności jest złeeee. :mrgreen:
  • 0

#248 Gość_Rishro

Gość_Rishro.

Napisano

Ludzie! Wy sami sobie wymyslacie jak ten program działa! QH1 i QH to żadna kolejność. Wystarczy słuchać jednego. To poprostu duplikaty.
  • 0

MesaJah.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jestem ekspertem co do i-dosera. Numerki dose'ów o niczym nie świadczą, to pozostałość po tym, jak dosy były jednorazowe, kupowało się 3 sztuki i dlatego jest a-bomb, a-bomb1, abomb2, abomb3 ..
  • 0

Leeloo_Heaven.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jejkuuuu....
po prostu nie wiedziałam, że nie ma to żadnego znaczenia, to nie powód do tego, żeby od razu się taqk denerwować.

Tak czy siak, głowa bolała mnie po tym niemiłosiernie. Nawet reset mi specjalnie nie pomógł.
  • 0

MesaJah.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A_migrane
  • 0

Piotrek.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra... wiec, jestem chwile po dosie zwanym nitrate lub jakos tak. Jestem po nim wiec
nie pamietam jaki to juz byl. Czy cos sie stalo? tak, poczulem jak ktos mnie mocno dotykal
w biceps, widzialem cien jak otworzylem oczy bo czulem, ze ktos mi sie przyglada. Teraz
chyba mam goraczke, boli mnie noga i glowa... ale czuje sie jakby rzeski i chce mi sie zyc...
dziwne uczucie xD cos jakby hmmm kac lub przymulenie.
Wczoraj zas uzylem outofbody czyli cos na oobe. Chyba jeszcze nigdy nie bylem tak blisko
aby przezyc oobe jak wczoraj :) czulem chyba, ze ruszalem rekami w gore i w dol ale bylem
pewien, ze moje rece sie nie ruszaja :)
Proponuje tez uwazac na dawkowanie tych doserow aby nie wiecej niz 1 na dzien bo sie za bardzo
przymulicie,
boli mnie ta glowa czy nie??? sam nawet nie wiem, xD (10 minut po dosie wiec wybaczcie bzdury
  • 0

MesaJah.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja miałem uczucie wychodzenia z ciała najbardziej przy dosie Epsilon. Jest to nieznany dose, nieoficjalny. Fale na bardzo niskim poziomie, bodajże 0.1-0.5Hz .. pod koniec pojawiają się drobne halucynacje, przy odrobinie chęci i wyobraźni przekształcające się w piękne rzeczy
  • 0

#254 Gość_Rishro

Gość_Rishro.

Napisano

Dołączona grafika

Opis:Epsilon / Pure (0.1 to 0.5 Hz) / 37 Minutes / The Epsilon wave is a combination of specific binaurally generated brainwaves of very low frequency. Help coordinate left and right brain activity - creating A-HA states. It induce very deep, extraordinary states of consciousness and advanced states of meditation. Create nirvanic and samhadhi experience, Lead to spiritual insight
Create spontaneous out of body experiences and it is also associated with ecstatic states of consciousness, high-level inspiration states and Yogic states of suspended animation.(have not been tested yet)(99% that it will work)
  • 0

MesaJah.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

taak, to to. Dodam od siebie tłumaczenie:

Epsilon (od 0.1 do 0.5 Hz 37 minut / pure. Fale Epsilon to specyficzna combinacja generowanych fal o bardzo niskiej czestotliwosci. Pomagaja koordynowac lewa i prawa polkule mozgu, wytwarzac stan A-HA (nie mam pojecia co to za stan xD ). Wprowadza w stan glebokiego snu bardzo dziwnych stanow swiadomosci i zaawansowanych stadiow medytacji. Daje uczucie nirvany, prowadzi do duchowego wnetrza. Czasami prowadzi do OOBE, extatycznych stanow swiadomosci i joginskie stany inspiracji (dose nie byl testowany, ale na 99% działa)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych